ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΜΑΚΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ..





Ως επίγειος παράδεισος μπορεί να χαρακτηριστεί η Πιερία, καθώς διαθέτει παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς και καθαρότητας, οι οποίες συναγωνίζονται ακτές που έχουν βραβευτεί διεθνώς.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Μ. Μόντι: Σε "ψυχολογική διάλυση" η Ευρώπη...




Την ανησυχία του για την «ψυχολογική διάλυση» της Ευρώπης εκφράζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL».

«Οι εντάσεις που μας συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια φέρουν ήδη μία ψυχολογική προδιάθεση διάλυσης της Ευρώπης» δηλώνει ο....

O Σκανδαλίδης δεν ψηφίζει τα μέτρα και ζητά να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!!!



Κάθετα αντίθετος σε νέες περικοπές εμφανίστηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα τα ψηφίσει αλλά και κάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση!
«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ένα τέτοιο συνολικό πακέτο θα περάσει. Σε μια εποχή που οι βουλευτές....
λοιδορούνται, απαξιώνονται, ευτελίζονται, έχουν τη δύναμη για ακόμα μια φορά να μην είναι συνεπείς με όσα έλεγαν προεκλογικά στους ψηφοφόρους τους; Πάντως, μέτρα με νέεςδραματικές περικοπές σε χαμηλά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις εγώ δεν ψηφίζω» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Εντοπίστηκε η πιο απομακρυσμένη μαύρη τρύπα τη στιγμή που «καταβροχθίζει» ένα άστρο...




Στα τέλη Μαρτίου έκανε την εμφάνιση της στη διαστημική μας γειτονιά ακτινοβολία ακτινών Χ η «επιμονή» της οποίας οδήγησε τους επιστήμονες στο να αναζητήσουν την πηγή της για να δουν τι συμβαίνει. Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες στις ΗΠΑ πήραν την ακτινοβολία στο «κατόπι» και τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν την...
προέλευση της. 

Η ακτινοβολία προέρχεται από μια γιγάντια μαύρη τρύπα η οποία «καταβροχθίζει» ένα άστρο. Η μαύρη τρύπα βρίσκεται σε απόσταση 4 δισ. ετών φωτός από εμάς και είναι μέχρι στιγμής το πιο απομακρυσμένο σημείο του Σύμπαντος στο οποίο εντοπίζεται το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Η απόφαση

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ : ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 6 Αυγούστου Η εκδήλωση στα Αρχαία Λείβηθρα «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ»






Ευαισθησίες για τα Λείβηθρα επέδειξαν ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Γρηγόρης Παπαχρήστος παρακολουθώντας την παράσταση... Ως εκ τούτου κανείς αρμόδιος , του δήμου Δίου - Ολύμπου δεν άδειασε να παρευρεθεί ΕΔΩ...?  

Ο ερυθρός σταυρός

 Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΝΤΖΙΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΒΑΛΕ  ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ  ΞΑΔΕΡΦΕ!!!!!!
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΕΚΊΝΗΣΕ... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... ΔΎΣΠΙΣΤΟΙ ...

 συγχαρητήρια στους Εθελοντές 

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ







  Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και κάποια ώρα σε περιοχή του Ολύμπου. Το ερώτημα είναι ότι γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν φανεί ακόμη κατασβεστικά αεροπλάνα.

ΑΡΤΕΜΙΣ - ΘΕΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ




Άρτεμις είναι μια από τις παλαιότερες, πιο περίπλοκες αλλά και πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού πανθέου. Κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων. Αντίστοιχη της Άρτεμης στη ρωμαϊκή μυθολογία είναι η Ντιάνα, ενώ στην ετρουσκική μυθολογία η θεότητα Αρτούμες.
Η γέννηση της ιδιόρρυθμης θεάς τοποθετείται στο νησί Ορτυγία. Σ' αυτό το άγονο πετρονήσι και μετά από φοβερές ταλαιπωρίες και περιπλανήσεις είχε καταφύγει η έγκυος Λητώ προκειμένου να κρυφτεί και να προφυλαχτεί από την καταδιωκτική μανία της νόμιμης συζύγου του Δία, της Ήρας. Εκεί και με τη βοήθεια όλων των γυναικείων θεοτήτων (εκτός της Ήρας) ήρθε στο φως η Άρτεμις και λίγο αργότερα ο αδερφός της ο Απόλλωνας.
Από τις πρώτες κιόλας ώρες της γέννησής της η Άρτεμις παίρνει πρωτοβουλίες. Αν και νεογέννητο βρέφος, βοηθά την εξουθενωμένη μητέρα της να ξεγεννήσει και το δεύτερο της παιδί, τον Απόλλωνα, και ταυτίζεται με τον τρόπο αυτόν με την Ειλειθυία, από το ελεύθω+υιός, δηλαδή μαμμή, και άρα τη θεά του τοκετού. Πανέμορφη και πανέξυπνη η Άρτεμις, είχε από πολύ νωρίς κερδίσει την εκτίμηση των άλλων θεών. Ήδη από τα τρία της χρόνια είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις, που αφορούσαν την ενδυμασία της, τον εξοπλισμό της και την ακολουθία της στην πιο αγαπημένη της ενασχόληση, το κυνήγι. Ήταν παιδί που ήξερε τι ήθελε, και πραγματικά σταθερό και άκαμπτο στις αποφάσεις του.
ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΙ ΑΚΤΑΙΩΝ