ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του Π. Ψωμιάδη για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, που τον έθεσε σε αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας


Από τον Ελεύθερο Τύπο:




Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου, που τον έθεσε σε προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων.



Ως εκ τούτου, ο κ. Ψωμιάδης εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία.



Στην υπ΄αριθμόν 504/2011 απόφασή της η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι τα επιχειρήματα που προβάλλει ο κ. Ψωμιάδης περί «βλάβης», «νόθευσης της βούλησης» και «ηθικής βλάβης» δεν δικαιολογούν τη χορήγηση αναστολής, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προδήλως βάσιμος ο λόγος ακυρώσεως ότι διέπραξε το αδίκημα ως νομάρχης και δεν επανεκλέχθηκε σε αυτό το αξίωμα. Προδήλως βάσιμοι δεν θεωρούνται ούτε και οι υπόλοιποι λόγοι ακυρώσεως, που επικαλείται ο κ . Ψωμιάδης, όπως παράβαση διατάξεων του Συντάγματος. Τονίζει, επίσης, ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν τη θέση σε προσωρινή αργία, η οποία συνιστά διοικητικό μέτρο, που λαμβάνεται αποκλειστικώς προς το συμφέρον της Υπηρεσίας και όχι «ποινή».



Κατά της απόφασης του κ. Σώκου ο Π. Ψωμιάδης έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης, η οποία θα εκδικαστεί στις 24 Νοεμβρίου 2011.



dionolympos

Ναι λοιπόν, υπάρχουν φάλαινες στη Μεσόγειο. Ναι, υπάρχουν φάλαινες και σε ελληνικά νερά.

…Άμα τυχόν δείτε μια φάλαινα στη θάλασσα




Κάποιες είναι περαστικές, κάποιες ζουν και αναπαράγονται στα νερά μας. Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια αρχίσαμε να έχουμε, πιο συστηματικά, στοιχεία γι' αυτές.





Τα κητώδη είναι, όλα, αυστηρά προστατευόμενα ζώα από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και χρειάζονται τον σεβασμό μας. Ενώ όλοι όμως γνωρίζουμε ότι εκατοντάδες φάλαινες πέφτουν θύματα της φαλαινοθηρίας, δείχνουμε να ξεχνάμε ότι χιλιάδες φάλαινες και δελφίνια βρίσκουν, κάθε χρόνο, το θάνατο από προπέλες, συγκρούσεις με πλοία, δίχτυα κ.ο.κ.



Με αφορμή τις αναφορές σε φάλαινα που κολυμπά στα νερά του Κορινθιακού, ας επισημάνουμε ότι το χειρότερο για μια φάλαινα, σε μια κλειστή θάλασσα είναι: ο θόρυβος, τα σκάφη και ο συνωστισμός. Το καλύτερο: η απαραίτητη ηρεμία για να βρει και πάλι το δρόμο της προς το ανοικτό πέλαγος.



Άμα, λοιπόν, συναντήσουμε κάποια φάλαινα στη θάλασσα:



•Ποτέ δε μπαίνουμε στην πορεία της.

•Δεν την πλησιάζουμε (σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα).

•Χαμηλώνουμε ταχύτητα (κάτω από 3 κόμβους).

•Ενημερώνουμε αποκλειστικά και μόνο το λιμεναρχείο (και όχι όλη τη γειτονιά και τους φίλους μας, ώστε σε μια ώρα η φαλαινίτσα να βρεθεί περικυκλωμένη από βαρκούλες και βαρκάκια).

Ο πανικός που δημιουργεί ο συνωστισμός και ο θόρυβος, μπορεί να οδηγήσει ένα τέτοιο, σπάνιο και πανέμορφο, ζώο μέχρι και στον εκβρασμό, αλλά και στο θάνατο.



Γι΄αυτό άμα τυχόν δείτε φάλαινα στη θάλασσα … αφήστε την στην ησυχία της (και κάντε την με -πραγματικά- ελαφρά πηδηματάκια). Είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε.





Greenpeace

Ποδοσφαιρικοί αγώνες στη Λεπτοκαρυά στη μνήμη του Θόδωρου Κατσαρού





ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 6μ.μ. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Συμμετέχουν Α.Μ.Σ. Όλυμπος Λεπτοκαρυάς - Ακαδημία Πλαταμώνα - Α.Ε. Καρίτσας - Α.Ε.Λ.

Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ