ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

(ΠΡΟΣ)ΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ




Όπως λέγει ο Πρόκλος, στο «Εις τον Τίμαιο Πλάτωνος, βιβλίο Β’, 206.26 – 214.13» ο του παντός ποιητής πριν την όλη (καθολική) δημιουργία λέγεται ότι μπήκε στο χρηστήριο (μαντείο) της Νυκτός και από εκεί «πληροῦσθαι τῶν θείων νοήσεων καὶ τὰς τῆς δημιουργίας ἀρχὰς ὑποδέχεσθαι» και διέλυσε, αν επιτρέπεται να το πούμε κάτι τέτοιο, όλες τις απορίες του και (παρα)κάλεσε επίσης και τον πατέρα του τον Κρόνο «εἰς τὴν τῆς δημιουργίας σύλληψιν». Γιατί ο του παντός ποιητής έχει παρουσιαστεί από τον θεολόγο να λέει προς την Νύκτα : «μαία, ύπατη των θεών, άμβροτη Νύχτα, πως, πες μου, πρέπει εγώ γενναιόψυχος να κάνω την αρχή των αθανάτων ; – μαῖα, θεῶν ὑπάτη, Νὺξ ἄμβροτε, πῶς, τάδε φράζε, πῶς χρή μ᾽ ἀθανάτων ἀρχὴν κρατερόφρονα θέσθαι ;» και ακούει από εκείνη : «να περιλάβεις τα πάντα πέριξ με άφατο αιθέρα και στην μέση να βάλεις τον ουρανό - αἰθέρι πάντα πέριξ ἀφάτῳ λάβε, τῷ δ᾽ ἐνὶ μέσσῳ οὐρανόν». Και στη συνέχεια διδάσκεται για όλη την Κοσμοποιία. Αλλά και προς τον Κρόνο, μολονότι τον έχει δέσει με δεσμούς, (προς)εύχεται λέγοντας : «Όρθωσε (ύψωσε) τη γενιά μας, ένδοξε δαίμονα -ὄρθου δ᾽ ἡμετέρην γενεήν, ἀριδείκετε δαῖμον». Και με όλα αυτά ακολουθούν επιζητά την εύνοια του πατέρα του. Γιατί πως αλλιώς επρόκειτο να πληρώσει (γεμίσει) τα πάντα με τους θεούς «καὶ ἀφομοιώσειν τὸ αἰσθητὸν πρὸς τὸ αὐτοζῷον» αν όχι «πρὸς τὰς ἀφανεῖς αἰτίας τῶν ὅλων ἀνατεινόμενος», από τις οποίες και ο ίδιος έχοντας πληρωθεί (γεμίσει), επρόκειτο «από την καρδιά του πάλι να παρουσιάσει θαυμαστά έργα - ἀπὸ κραδίης προφέρειν πάλι θέσκελα ἔργα»;;

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Είμαστε σκυμμένοι και η κυβέρνηση μας βοηθάει... από πίσω



ΑΙΧΜΗΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ
Με την κυβέρνηση τα έβαλε ο ερμηνευτής Βασίλης Παπακωνσταντίνου όταν κατά τη διάρκεια συναυλίας του με τον Χρήστο Θηβαίο στην Πάτρα έκανε ένα πολιτικό σχόλιο που ξεσήκωσε τον κόσμο.

Σύμφωνα με το thebest.gr ο γνωστός καλλιτέχνης είπε από το μικρόφωνο ...
«Η κυβέρνηση προσπαθεί, αρκεί εμείς να είμαστε σκυμμένοι. Και αυτή να μας...βοηθάει... από πίσω».

Το κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο της συναυλίας μόλις άκουσε το αιχμηρό πολιτικό σχόλιο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Από iefimerida

Δημιουργία Συνδέσμου Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Β. Ελλάδας




Συμμετείχε ως προσκεκλημένος φορέας και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου

 
  Συνάντηση επιχειρηματιών και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης, με σκοπό τη δημιουργία Συνδέσμου Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Β, Ελλάδας.
Την πρωτοβουλία είχε ο δημοσιογράφος Κώστας Πορτοκάλης, σε συνεργασία με το Ρωσικό Προξενείο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στη Θεσ/νίκη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από τη Β. Ελλάδα, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσ/νίκη, κ. Αλεξέι Ποπώφ.
Τη συζήτηση διεύθυνε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης, ενώ εισηγήσεις έκαναν ο δημοσιογράφος κ. Πορτοκάλης και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας, οι οποίοι ανέπτυξαν την αναγκαιότητα δημιουργίας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος και των δύο πλευρών και ιδιαιτέρως της Ελλάδας αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις και από τους άλλους παρευρισκόμενους.
Στο τέλος καθορίσθηκε το οργανωτικό πλαίσιο δημιουργίας του Συνδέσμου, καθώς και η επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι περισσότερο διευρυμένη.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν καλεσμένος και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, λόγω της φετινής συνεργασίας, με την ανακήρυξη της Ρωσίας τιμώμενης χώρας στο 41ο Φεστιβάλ. Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Πασχαλούδης.

Παρέμβαση του Γρηγόρη Παπαχρήστου στο Περιφερειακό Συμβούλιο : "Να αποσυρθεί το θέμα πάραυτα, δυσφημείται ο τόπος…"




ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ


  
   Με αφορμή τη συζήτηση της επερώτησης που κατέθεσε η Ριζοσπαστική Αριστερά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 30 Αυγούστου, σχετικά με το γνωστό θέμα της απόθεσης στο Λατομείο του Λιτοχώρου, των στερεών αποβλήτων της εταιρείαςTOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, έκανε την παρακάτω παρέμβαση.

Σύσκεψη Δήμου και διευθυντών των σχολείων του Δίου-Ολύμπου



 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4/9 ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ τ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΕΝΟΨΕΙ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 
Σε λίαν τραγική κατάσταση είναι τα οικονομικά τού δήμου Δίου-Ολύμπου λόγω σοβαρής υποχρηματοδότησής του από την ελληνική πολιτεία. Μάλιστα, η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβαρυνθεί, αν υλοποιηθούν κυβερνητικές προθέσεις για περαιτέρω περικοπή χρηματοδοτήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στον τομέα τής παιδείας. 

Για τον λόγο αυτό, ο δήμος Δίου-Ολύμπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη την Τρίτη 4/9 στο τ. δημαρχείο Δίου, στην Κονταριώτισσα, με τη συμμετοχή τού δημάρχου κ. Παπαθανασίου, αρμοδίων αντιδημάρχων, υπευθύνων σχολικών επιτροπών και άλλων αιρετών παραγόντων. 

Στη συνάντηση έχουν κληθεί για να παραστούν ο διευθυντής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και όλοι οι διευθυντές σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εντός των γεωγραφικών ορίων τού Δ.Δίου-Ολύμπου.

10 tips που προσθέτουν ύψος



Επειδή δεν είναι όλες οι γυναίκες ψηλόλιγνες, η μόδα έχει 
τις στυλιστικές λύσεις έτσι ώστε μια γυναίκα να μπορεί να
 κρύψει τα αδύνατα σημεία της εμφάνισης της και να 
δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του αντίθετου.
Αν πάντα θέλατε να δείχνετε λίγο ψηλότερη, δεν έχετε
 παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν...

1) Προτιμήστε την μονοχρωμία ή το πολύ δύο χρώματα στο 

σύνολο σας, έτσι ώστε να ξεγελάσετε το μάτι των τριγύρω σας, με αποτέλεσμα να φαίνεστε ψηλότερη και με πιο μακριά σιλουέτα. Η αποφυγή των πολλών χρωμάτων είναι σημαντική, διότι οι πολλές αποχρώσεις χωρίζουν το σώμα σε μέρη και εγκλωβίζουν το μάτι σε μεμονωμένα σημεία.

2) Μια μεγάλη τσάντα, σας κάνει να φαίνεστε κοντύτερη. Αποφύγετε τις τεράστιες τσάντες, διότι έχουν την τάση να σας κρύβουν κι έτσι «χάνεται» το ύψος σας.

3) Επιλέξτε κοντά σορτσάκια και φούστες και στενά ίσια παντελόνια. Διαγράψτε τα κάπρι, καθώς κόβουν το πόδι στη μέση, μειώνοντας το ύψος του.

4) Φορέστε μια μπλούζα με V. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε την αίσθηση ότι ο κορμός σας είναι πιο μακρύς.

5) Το παραπάνω αποτέλεσμα γίνεται ακόμα καλύτερο με ένα ψηλό τακούνι ή πλατφόρμες. Ένα από τα tips που οι περισσότερες άλλωστε γνωρίζετε είναι τα ψηλά τακούνια, τα οποία προσθέτουν πόντους στο συνολικό σας ύψος. Προσοχή όμως, τα παπούτσια με παράξενα δεσίματα στον αστράγαλο και τα μποτάκια που φτάνουν πάνω από αυτόν δεν βοηθούν καθόλου. Το μόνο που κάνουν είναι να μικραίνουν το μήκος του ποδιού, δημιουργώντας έτσι το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6) Ξεχάστε τα χαμηλοκάβαλα και υιοθετήστε τα ψηλοκάβαλα παντελόνια, φούστες και σορτσάκια, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα πόδια σας θα δείχνουν πιο ψηλά και αδύνατα.

8) Επενδύστε στα ρούχα και ειδικά τα φορέματα με κάθετες γραμμές, οι οποίες δίνουν την ψευδαίσθηση πως το σώμα επιμηκύνεται.

9) Ένα σημαντικό αξεσουάρ, που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το ύψος που δεν έχετε είναι οι λεπτές ζώνες και ειδικά όταν είναι φορεμένες ψηλά στη μέση με φόρεμα η φούστα, χωρίζοντας το σώμα στα δύο και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι έχετε πιο λεπτή μέση και μακρύτερα πόδια.

10) Τέλος, διαλέξτε αξεσουάρ όπως μακριά κολιέ, πασμίνες, φουλάρια κλπ που τονώνουν την κορμοστασιά σας. Επιπλέον, η συνετή χρήση των αξεσουάρ, όπως γυαλιά ηλίου, καπέλα, εσάρπες και μπαρέττες μπορούν επίσης να προσθέσουν ύψος.

Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/09/10-tips.html#ixzz25QmrVQix
 

Read more: http://www.i-diadromi.com/search?updated-max=2012-09-02T09:45:00-07:00&max-results=6&start=36&by-date=false#ixzz25QmeVGm9

Βρύση με Ανιχνευτή κίνησης για κατοικίδια



Το σκυλί σας μπορεί να έχει
 φρέσκο ​​κρύο νερό όποτε θέλει 
με την Contech WaterDog Αυτόματη
 Εξωτερική βρύση για κατοικίδια 
Motion Sensing Automatic Outdoor 
Pet Fountain .
Η συσκευή αυτή συνδέεται με την
 βάση του σωλήνα του κήπου σας 
διαθέτει αισθητήρα απόστασης.
 Όταν πλησιάζει το κατοικίδιο ζώο 
στο 1,30 μέτρο,


Read more: http://www.i-diadromi.com/#ixzz25Ql2d4P9