ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ-ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ.

Εκφράζοντας την Ελλάδα μέσα από τα Ορφικά κείμενα, με συγκλονιστικό τρόπο και ήθος …είναι καταφανές ότι
η Ελλάδα, στην υφήλιο όχι μόνο είναι υπαρκτή μέσα από την Γραμματεία της, αλλά είναι και ο καθοδηγητής της
Ωστόσο εμείς εντός των ορίων τής Ελλάδος ,γίναμε ραγιάδες στα ίδια μας τα χώματα….!
Εκ των πραγμάτων εμείς θα βιώνουμε και θα παραμιλάμε εκείνο το ρητό ότι « η ιστορία επαναλαμβάνεται…! »

Μακεδονία τα Σκόπια κατά την ιστοσελίδα του Γ. Παπανδρέου


8:22 πμ. Είναι από την


 προσωπική σελίδα του


 Γιωργάκη Παπανδρέου


... δεν έχουμε άλλα


 σχόλια να κάνουμε


. Πάρτε το ντοκουμέντο


 και τον σύνδεσμο


 και αφήνουμε τον σχολιασμό σε εσάς.



http://giorgospapandreou.com/πασοκ/macedonia-pm-gruevski-to-meet-greek-counterpart-papademos-in-brussels 

Η δίκη του Κολοκοτρώνη.part 7 of 16

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν πια να "βολέψουν" ψηφοφόρους



Στο ρευστό πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στην Ελλάδα ενόψει εθνικών εκλογών εστιάζει δημοσίευμα του Economist, κάνοντας αναφορά στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και τους διχασμένους ψηφοφόρους.

"Οι Έλληνες πολιτικοί ποτέ δεν ήταν λιγότερο δημοφιλείς" σημειώνεται στο άρθρο με τίτλο "Παιχνίδια εκλογών", με το οικονομικό περιοδικό να επισημαίνει ότι....

Η θεώρηση των Ελλήνων για τον θάνατο




Ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο διαχωρισμός δύο πραγμάτων, του ενός απ' το άλλο,
δηλαδή της ψυχής απ' το σώμα.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ (Γοργίας, 524Β)

'' Ο θάνατος τυγχάνει ων, ως εμοί δοκεί, ουδέν άλλο ή δυοίν πραγμάτοιν διάλυσις, 
της ψυχής και του σώματος απ' αλλήλου. '' 


«ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ!»


ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΕΝΙΣΗ, αρχαιολόγος-ιστορικός
petrelaia-aigaioΈνα μείζον ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με το γεωπολιτικό μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας, είναι το ζήτημα της ύπαρξης φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών στα όρια της ελλαδικής επικράτειας.
Και κυρίως η ύπαρξη πετρελαίου σε ποσότητες τέτοιες που, σε περίπτωση εκμετάλλευσής του, να μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα μία παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη! Μάλιστα δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που συνδέουν τη σημερινή ελληνική κρίση με διάφορα σκοτεινά «παιχνίδια» που παίζονται αυτή την ώρα γύρω ακριβώς από την εκμετάλλευση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και την πιθανή εκχώρησή τους σε ξένα συμφέροντα...

Είναι ο αυνανισμός σεξουαλική πράξη;





Με τη λέξη «αυνανισμός», το μυαλό μας πάει σε
 θέματα ταμπού, σε θέματα που μέχρι και πριν 
από λίγα χρόνια ήταν σαν την σκόνη κάτω 
από το χαλί: Υπήρχε αλλά κανείς δεν το έθιγε.
 Τι είναι όμως τελικά ο αυνανισμός, γιατί ανά τους 
αιώνες θεωρήθηκε από άλλους αμαρτία και από άλλους 
«απαγορευμένος καρπός». Ο αυνανισμός είναι ή όχι
 μια σεξουαλική πράξη;
Έχει επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό;
 
Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Ο
 αυνανισμός είναι σεξουαλική πράξη. Είναι μάλιστα 
η πρώτη σεξουαλική πράξη του ανθρώπου που 
εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας και μέσω 
αυτή ο/η έφηβος ανακαλύπτει την ηδονή, το κορμί 
και τη σεξουαλικότητα του. Με τον αυνανισμό ο
 

Ο Προβόπουλος «καρφώνει» Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαρήγα… μέσω Ανδρουλάκη!



Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για την περίοδο που άρχιζε η κρίση στην Ελλάδα – πολύ πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009- κάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης.
Αποκαλύπτει τι του είχε πει ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Προβόπουλος πριν τις Ευρωεκλογές 2009, που όπως είναι γνωστό διεξήχθησαν στην Ελλάδα την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009:
«Την περίοδο που άρχιζε η κρίση πήγα και  συνάντησα τον κ. Προβόπουλο και του λέω : «πάμε για τραγωδία». Ήδη έχω βγάλει το βιβλίο, «Κάψτε τα πλοία της επιστροφής : Φυγή προς τα μπρος» και ο Προβόπουλος απελπισμένος μου λέει :
«Πρόσεξε, ο μεν Καραμανλής δεν αισθάνεται το πρόβλημα διότι το μυαλό του  το έχει στις Ευρωεκλογές. Ο δε Παπανδρέου  και η Αλέκα, ήρθε εδώ και είναι, εντελώς, αλλού, γ’ι αλλού». Ήταν απελπισμένος ο Προβόπουλος. Όχι επειδή εκτιμούσε ότι θα πεταχτούμε εκτός αγορών, αλλά ότι είμαστε σε μια διαδικασία επιτήρησης. Αυτό φάνηκε, ακόμα πιο καθαρά, πια, τον Μάρτιο του 2009. Γιατί τότε είχαμε όλα τα θεμελιωμένα δεδομένα της χρεοκοπίας, πλην, της απώλειας εμπιστοσύνης, που είναι το βασικό στοιχείο της αγοράς.»
 prionokordela

Λούτσιο Ντάλλα...


Χάνονται τα ΣΥΜΒΟΛΑ; Χάνονται οι μνήμες που συνοδεψαν χρόνια ζωής; Νομίζω πως, όχι.  Κάποια πράγματα μενουν να ταξειδεύουν στο χρόνο..στο χθες, στο σήμερα και στο αέναο αυριο,όσα χρόνια κι αν περάσουν....
"Έφυγε" ο Λούτσιο Ντάλλα..
Δεν φεύγουν τα σύμβολα, καρδιά μου.. Θα τα βρίσκεις στα πρωινά , στο πέρασμα της μέρας, στο γλυκόπικρο γιόμα του φεγγαριού, στον παφλασμό των κυμάτων..στο φύσιμα του αγέρα, στον ήλιο που ζεσταίνει το κορμί σου..
Θα τα βρεις σε μια αγκαλιά.. στη μοναξιά που πληγώνει, στην παρέα που γελά, που συζητά με τη μουσική χαμηλά και τη φωνή του να σχίζει σιωπές..
Στο φθαρτό, στο γήινο, θα  ευχηθείς ένα .."Λούτσιο, καλό ταξείδι στη γειτονιά των αγγέλων".. Στην ψυχή όμως  που μένει και σ' αγκαλιάζει, δεν λες ποτέ αντίο..
 Κι αρχίζεις το σεργιάνι  στις νότες, στη μελωδία, στη φωνή του Λουτσιο..

Πόπη


και βυθίζεσαι στη μαγεία...

Ταξιδιωτική Οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας για την Ελλάδα



Λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είχε εφαρμόσει μια σειρά σοβαρών προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις. Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα...
 μεγάλο κύμα απεργιών και διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυτήν την περίοδο υπάρχουν τακτικά διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές συνήθως με τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών. Μερικές διαδηλώσεις, ωστόσο, κατέληξαν σε βίαιες ταραχές υποκινούμενος από μια μικρή ομάδα ακτιβιστών, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές κυρίως διαδηλώνουν με ηρεμία και είναι συγκρατημένοι.

Αν και αυτό δεν είναι κανόνας, είναι λόγος να φοβόμαστε για μεγάλης κλίμακας και βίαια επεισόδια, η πρεσβεία της Δανίας καλεί τους ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από τις διαδηλώσεις και να χρησιμοποιούν την κοινή λογική όταν περπατάτε στην πόλη.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει κανείς να ταξιδέψει στην Ελλάδα υπό το πρίσμα αυτό. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα επηρεαστούν από τις διαδηλώσεις. Αυτά συμβαίνουν κυρίως στην Αθήνα και σε μερικές άλλες μεγάλες πόλεις και μέχρι στιγμής δεν βρισκόμαστε σε περίοδο τουριστικών διακοπών.

Περάστε κόσμε!



thumb
Στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη τη Δημοκρατική Αριστερά προσχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη Ρούλης Κοκκελίδης, έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του. Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε ταυτότητα απόψεων σε ό,τι αφορά το πλαίσιο συνεργασίας, που είναι ότι ο νέος πολιτικός φορέας είναι πλέον ο πόλος συσπείρωσης των πολιτών για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου και ουσιαστικός παράγοντας της ριζικής ανανέωσης του φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Για να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλοι προερχόμενοι από τον χώρο, είτε εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε και πρώην. Πάντως ο Ρούλης είχε ατονίσει την πολιτική του σχέση με το κόμμα εδώ και χρόνια…  Α.Χ.