ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ριζιτικο - τση γερακίνας

ΑΔΩΝΙΑ - Θάνατος και Ανάσταση της Φύσης και του Ανθρώπου

ΑΔΩΝΙΑ - Θάνατος και Ανάσταση της Φύσης και του ΑνθρώπουΟ Άδωνις είναι ένας ηλιακός ήρωας που λατρεύτηκε σαν θεός στη Μικρά Ασία στη Φοινίκη, στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο πέθαινε και την άνοιξη ανασταινόταν, μαζί με τη φύση που την ίδια εποχή αναγεννιόταν. 

Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν ήταν ο μοναδικός. Την ίδια τύχη είχαν οι Ινδοί θεοί Κρίσνα και Βούδας Σακία, οι εσταυρωμένοι: Ταμμούζ της Συρίας, Βιτόμπα του Τελιγκονέζε, Ιάω του Νεπάλ, Χεσούς των Κελτών Δρυιδών, Κετσακοάλτ του Μεξικό, Κουιρίνους της Ρώμης, ο Θούλις της Αιγύπτου, ο Ίντρα του Θιβέτ, ο Άττις της Φρυγίας, ο Κρίτε της Χαλδαίας, ο Μπάλι της ασιατικής Ορίσσα, ο Μίθρα της Περσίας, ο Έλληνας εσταυρωμένος Προμηθέας και ας μην ξεχνάμε τον Ιδαίο Δία της Κρήτης που κάθε χρόνο γιορταζόταν ο θάνατος και η ανάστασή του στα Κρητικά μυστήρια και τέλος τον Διόνυσο που πεθαίνει σαν Διόνυσος Ζαγρέας για να αναστηθεί σαν Διόνυσος Ελευθερέας, σωτήρας και ελευθερωτής των ώριμων ψυχών. 

Δήλωση Τριαντάφυλλου Αλμπάνη



Δυστυχώς, ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και τη συγκρότηση επιτροπής για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τις δυσλειτουργίες του Ν. 4009/2011, περίσσευσαν και πάλι οι ύβρεις κατά των Πανεπιστημίων και των Πρυτανικών Αρχών. Τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη σήμερα από ενίσχυση του έργου και του ρόλου τους, όσο ποτέ άλλοτε, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Όσοι επιτίθενται στα Πανεπιστήμια και τις εκλεγμένες διοικήσεις τους, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει, αν η διακοπή της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας τους και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Οι Πρυτανικές Αρχές δίνουν αγώνα, ώστε τα Ιδρύματα της χώρας να παραμείνουν ανοιχτά και όρθια, χωρίς να αναστείλουν καμία εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, παρά τις δύσκολες και συχνά ανυπέρβλητες συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν. ΤΡ.ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Σε λίγο καιρό θα μας πούνε ότι οι Γερμανοί την κατοχή ήρθαν εδώ για ... τουρισμό!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

 
Η είδηση …

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο 

στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο

 ούτε για τις αποζημιώσεις.» Αυτό ομολόγησε ο 

υπουργός Οικονομικών - και ευρισκόμενος σε 

αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα 

Μνημόνια κλπ. - Φ. Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, 

όπου συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή 

για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανική 

κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η.......

 κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!

Ο σχολιασμός …