ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ιερά Σύμβολα των Ελλήνων Θεών







Δίας
Σύμβολα: Κεραυνός, Αιγίδα, Κότινος
Ζώα: Αετός, Ταύρος, Κόκορας
Δέντρα-Φυτά: Βελανιδιά, Φασκόμηλο. Δευτερεύοντα: Ελιά, Μαργαρίτα, Αμάραντο, Ματζουράνα, Καρυδιά, Φλόμος, Βερβένα, Αμυγδαλιά, Βιολέτα, Κασσιά, Γαρύφαλλο, Σχοίνος


Ποσειδώνας 
Σύμβολα: Τρίαινα
Ζώα: Άλογο, Δελφίνι, Ταύρος
Λίθοι: Βήρυλλος, Ακουαμαρίνης, Μαργαριτάρι
Δέντρα-Φυτά: Πεύκο, Θαλάσσια Ανεμώνη, Φύκια. Δευτερεύοντα: Φλαμουριά, Ουτρικουλαρία.

ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ... "Μπασέσκου θα πάς όπου και ο Τσαουσέσκου"



Σήμερα οι Ρουμάνοι ξεσηκώθηκαν πάλι μετά απο 22 χρόνια υποσχέσεων και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου απο τη μαφία και τούς πολιτικούς (σας θυμίζει κάτι αυτό?) και βγήκαν στους δρόμους τού Βουκουρεστίου.

 Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν οτι μπορούν να αποκρύψουν τα γεγονότα, όμως αυτά γρήγορα έχουν επεκταθεί στίς κυριότερες πόλεις της χώρας, όπως Τιμισοάρα, Κλούζ, Σιμπίου, Ντέβα, κλπ. 

Οι 5 πιο σέξι Ελληνίδες του Χόλυγουντ!



http://www.mylady.gr/umbraco/ImageGen.ashx?image=/media/13937/jennifer-aniston-3.jpg&width=460&constrain=true Και δεν είναι μόνο η Τζένιφερ Άνιστον, για την οποία έχουμε κάνει εκτενές αφιέρωμα, η μοναδική σέξι αστέρας του Χόλυγουντ.

Υπάρχουν και άλλες Ελληνίδες που ξεχωρίζουν στο χώρο της showbiz και έχουν καταφέρει να γίνουν διεθνώς γνωστές!......

Costa Concordia accident video


Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ.


Οι Rothschild εισπράττουν ημερησίως 5 ΔΙΣ δολάρια από τόκους !


;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Rothschild, το 2001 ο τζίρος τους από τόκους δανείων που είχαν πουλήσει ξεπερνούσε τα 5 δις δολάρια ημερησίως. Τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρις δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα...
 40 τρις.

Η οικογένεια Rothschild είναι στο τιμόνι του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εξόρυξης και εμπορίας χρυσού, διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρίες όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De

~ Προϊόντα & πρακτικές συνταγές


Μέλι, το δώρο της φύσης




Φτιάξτε στο σπίτι συνταγές με μέλι για τη φαρυγγίτιδα, τα μικροεγκαύματα, το στομάχι

Ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, που υπερβαίνει την ιδιότητα της απλής γλυκαντικής ύλης, αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, αγγίζοντας τα όρια του φαρμάκου.

 Το μέλι περιέχει 17% νερό, γεγονός που εξηγεί την έντονα ενυδατική δράση του.


Επίσης εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, καθώς αποτελεί πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων.:

«Πατέρες» του ηλιακού ημερολογίου οι Μινωΐτες.



Αποτύπωση ηλιακού ημερολογίου σε μινωικό σφραγιστικό εύρημα, κατασκευασμένο από δόντι ιπποποτάμου. «Οι 12 κοιλότητες που φέρει το σφράγισμα είναι συμβολισμοί σελήνης, είναι ο χρόνος, οι 12 μήνες»

Αποτύπωση ηλιακού ημερολογίου σε μινωικό σφραγιστικό εύρημα, κατασκευασμένο από δόντι ιπποποτάμου. «Οι 12 κοιλότητες που φέρει το σφράγισμα είναι συμβολισμοί σελήνης, είναι ο χρόνος, οι 12 μήνες»




Δεκαεννέα αιώνες πριν από τους Βαβυλώνιους είχαν ανακαλύψει το ηλιακό ημερολόγιο οι Μινωίτες, όπως αποκαλύπτει στο «Εθνος» ο καθηγητής Μηνάς Τσικριτζής.
Ο Κρητικός ερευνητής, ύστερα από πολύχρονη μελέτη και διασταύρωση στοιχείων, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «διάβασε» ένα μέρος των ιερογλυφικών των Μινωιτών και φέρνει στο φως νέα δεδομένα για το πρώτο μινωικό ηλιακό ημερολόγιο... της 3ης χιλιετίας π.Χ.
 
Ο δρ. καθηγητής Μηνάς Τσικριτζής
Ο δρ. καθηγητής Μηνάς Τσικριτζής
Παράλληλα καταρρίπτει την πρώτη μέχρι σήμερα προσέγγιση που είχε γίνει το 538 π.Χ. από τον Βαβυλώνιο αστρονόμο Ναμπού ? Ριμανού, ότι οι Βαβυλώνιοι ήταν εκείνοι που είχαν ανακαλύψει το ηλιακό ημερολόγιο.
Η «πυξίδα» που οδήγησε στην αποκαλυπτική έρευνα του κ. Τσικριτζή ήταν ένα σπάνιο μινωικό σφραγιστικό εύρημα του 2200 π.Χ., το οποίο και αποτέλεσε, όπως λέει ο ίδιος, το?κλειδί της ανακάλυψης για το πρώτο μινωικό ηλιακό ημερολόγιο.
Η ανακάλυψη του Κρητικού ερευνητή καταγράφεται σε υπό έκδοση ερευνητικό βιβλίο, που αναφέρεται στην αστρονομία του κρητομυκηναϊκού πολιτισμού και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011. Στο ίδιο βιβλίο πέρα από το ηλιακό ημερολόγιο γίνεται αναφορά στο σεληνιακό και το σεληνοηλιακό ημερολόγιο και στις ιδιαιτερότητές τους, όπως επίσης και στο μηνολόγιο-εορτολόγιο.

Ανέκδοτο : μπιφτέκι



Ο δάσκαλος διδάσκει μαθηματικά και ρωτάει τον Γιάννη

:

-Πες μου παιδί μου, όταν κόψω ένα μπιφτέκι στα δυο και μετά τα δύο αυτά κομμάτια σε άλλα δύο, τι κλάσματα θα έχω?

-Τέταρτα κύριε, απαντάει με επιτυχία ο Γιαννάκης.

-Ωραία. Και αν......



το κόψω πάλι?

Πολιτικοί στο σκαμνί..


.



thumb
Η ατιμωρησία δεν αποτελεί το μοναδικό «ισόβιο» προνόμιο της εγχώριας πολιτικής ελίτ.
 Δεκάδες πολιτευτές ευτύχησαν κατά καιρούς να χρησιμοποιήσουν μια διασταλτική ερμηνεία του όρου «δικαιοσύνη», είτε για την αποκόμιση «μικροπολιτικών» κερδών είτε για λόγους πολιτικής εκδίκησης.
Η λογική της «πίσω πόρτας του Μαξίμου» θριάμβευσε επί των πολιτικών πραγμάτων από τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους έως σήμερα, ενώ περιστατικά όπως οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων έρχονται στην επικαιρότητα για να μας υπενθυμίζουν ότι πολιτική και πολιτικοί «βασίλευσαν» σε τούτο τον τόπο στο όνομα της Δημοκρατίας.
 Και της Δικαιοσύνης βεβαίως βεβαίως...
Ας ρίξουμε μια ματιά σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά από συστάσεως ελληνικού κράτους πάντα τη γλίτωναν: