ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ !! (ΣΩΚΡΑΤΗΣ)

Η παγκόσμια δημοκρατία αξιών,  είναι το πολίτευμα το οποίο στηρίζεται στις αξίες, οι οποίες είναι η δικαιοσύνη, η υγεία, η παιδεία, η ειρήνη, κλπ. Σήμερα έχουμε παγκόσμια δημοκρατία των τιμών, των αγορών, και όχι των αξιών…! Μα τόσα πολλα, μπορεί να αλλάξει μια λέξη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΟΡΦΕΑΣ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑ...

Στον Όλυμπο γεννήθηκε-και πέθανε, ο μεγάλος μύστης , η σημαντικότερη προσωπικότητα, της αρχαιότητας ο Ορφέας.
 Σύμφωνα , με την αρχαία παράδοση, όπως, αυτή έχει καταγραφεί στα ορφικά κείμενα, πολλές είναι οι αναφορές, στα ΛΕΙΒΗΘΡΑ Ολύμπου στη Πιερία ,την Πείμπλια, εκεί κοντά και το Δίον.
Στην περιοχή της παλιάς Λεπτοκαρυάς, όπου, είναι και η πανέμορφη κοιλάδα των Λειβηθρίδων Μουσών, σε σπηλιά της περιοχής γεννήθηκε ο Ορφέας, από την μούσα Καλλιόπη, και ο πατέρας του ήταν ο Οίαγρος.!!!!!!!!

Αποφθέγματα -ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΓΝΩΣΗ !ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ !



 Σωκράτης (469 π.Χ. – 399 π.Χ.)-αθηναίος φιλόσοφος
  • «Γηράσκω αεί διδασκόμενος.»


  • «Είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα έργο χωρίς να κάνει κανένα λάθος, αλλά δύσκολο είναι κι αν ακόμα φτιάξει κάτι αλάθητο να μην πέσει σε άδικο κριτή.»

  • Άγριο ξύλο με τραυματίες στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου! (video)




    Από κάθε έλεγχο ξέφυγε απόψε το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους με μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ δημοτικών συμβούλων και κατοίκων του δήμου που διεκδικούν φθηνό νερό!
    Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι εισήλθαν στο χώρο συνεδρίασης του συμβουλίου και κάθισαν στα έδρανα των αιρετών προκειμένου «να πιέσουν ειρηνικά το δήμαρχο και να απαιτήσουν να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική στο νερό» όπως δήλωσε στο onlarissa.gr το μέλος της επιτροπής κ. Ιωάννα Μπιτούλη. Αυτό εξάλλου είχε αποφασιστεί ως δράση και στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση.
    Ο δήμαρχος κατά την είσοδό του ζήτησε από τους πολίτες να αποχωρήσουν. Και λίγο αργότερα μία αψιμαχία για μία... καρέκλα ήταν αρκετή για να προκαλέσει τη γενική σύρραξη!
    Όπως καταγγέλλει η κ. Μπιτούλη αφορμή στάθηκε η κίνηση του δημάρχου να σπρώξει διαμαρτυρόμενο πολίτη με τον τελευταίο να πέφτει κάτω.

    ΤΙ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ , ΤΕΣΣΆΡΙ Η ΤΡΙΑΡΙ ...;;;

    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ -  ΟΛΥΜΠΟΥ ...ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...!

    Τρία πράγματα αυξάνουν στην Ελλάδα: Οι τιμές, οι φόροι και οι υπουργοί.




    Και πάλι είχαμε χθες αύξηση των υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου. Πως λέμε κυβέρνηση Μόντι; καμία σχέση… Τα 50 προηγούμενα μέλη της κυβέρνησης γίγας, είχαν μειωθεί κατά 3 λόγω της παραίτησης 3 υπουργών του ΛΑΟΣ και χθες αυξήθηκαν και πάλι κατά δύο για να μη χαλάσει το μέτρο.

    Eννοείται ότι οι πολλοί υπουργοί και γενικά ο μεγάλος δημόσιος τομέας προκαλούν...
    πολλαπλές δημόσιες δαπάνες και επομένως υπάρχει ανάγκη συνεχούς αύξησης των φόρων. 

    Την ίδια στιγμή, οι τιμές των αγαθών αυξάνουν δραματικά, παρά την σκληρή εσωτερική υποτίμηση που έχουν επιβάλει οι δανειστές και έχουν αποδεχτεί οι πολιτικοί μας εγκέφαλοι. Υποτίθεται πως η εσωτερική υποτίμηση με τις μειώσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα θα έριχνε τις τιμές για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα!!! Όταν όμως αφήνεις ασύδοτη την αγορά, είναι επόμενο οι επιχειρηματίες να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για εύκολο πλουτισμό.

    Δυστυχώς, οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, για να λειτουργήσουν έτσι ιδανικά, όπως τους περιγράφουν τα εγχειρίδια των οικονομικών, θα πρέπει να υπάρχει και ένας διαιτητής που να ελέγχει την τήρησή τους και να επιβάλει τις ανάλογες ποινές, διαφορετικά η ελευθερία, πολύ εύκολα μετατρέπεται σε ασυδοσία υπέρ των οικονομικά ισχυρών. 

    Η διατήρηση ενός τεράστιου δημόσιου τομέα, η αύξηση των φόρων και ταυτόχρονα η αύξηση των τιμών, που λέτε εσείς ότι θα οδηγήσει;;;

    Rebranding Greece (GREEK SUBTITLES)

    .Ολα είναι θέμα παιδείας.....με νοοτροπία "γηπέδου" δε θα καταφέρουμε ποτέ τίποτα.....Ο τύπος συνοψίζει σε 25 λεπτά ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος!! Ας μην έχουμε το σύνδρομο της καταδίωξης και ας ανοίξουμε τα αυτιά μας να ακούσουμε τι θέλει να μας πει........Ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά ευφυής και ικανός να ανακατασκευάσει την εικόνα της Ελλάδος προς τα έξω...και αν όχι αυτόν έχετε να προτείνετε κάποιον καλύτερο????

    [5-3-2012] Ράδιο Αρβύλα - Επιτροπή Βουλής

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΟ ΣΟΥ!!! ,ΣΕ ΣΩΣΤΌ ΔΡΟΜΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ !!!!

    [5-3-2012] Ράδιο Αρβύλα - Ο Πατατιμορός (κίνημα πατάτας)

    5 Μαρτίου 2012 - Ο Πατατιμορός (κίνημα πατάτας)

    Η απάντηση Νταλάρα για τις αποδοκιμασίες




    Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε σήμερα σε αυτούς που τον αποδοκίμασαν κατά την διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συναυλίας στο Ίλιον.



    "Επιλέγω να...
     βρεθώ κοντά στον κόσμο. Με ανοιχτές πόρτες για όσους αγαπούν, αλλά κι όσους πικραίνονται. Σε κάθε περίπτωση με πράξεις, χωρίς να κρύβομαι πίσω από δάφνες του χτες. Με ξεκάθαρη θέση που βασίζεται στα 42 χρόνια αυτόνομης πορείας.
    Άλλωστε την κριτική την αποζητώ, μια κι από τον κόσμο έρχομαι και σε αυτόν αναφέρομαι. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ακόμα και των μειοψηφιών είναι κατοχυρωμένο. Όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα, αλλά το στηρίζω. Η δημοκρατία τους αφορά όλους. Την πλειοψηφία και τη μειοψηφία. Η κάθε άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.