ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

2/1/2012 ΑΘΗΝΑ , ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ ,ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ!!!!

 Σε απόσταση λίγων μέτρων από το Δημαρχείο της Αθήνας βρίσκεται το οινοπωλείο του φίλου μάς του καλογιάννη Γραβάνη, από τον Πλαταμωνα τον επισκεφτήκαμε στης 2/1/2012 φιλόξενος πάντα ο Καλογιάννης…! Τον περιμένουμε και στην Λεπτοκαρυά!!!! Τα βράδια ο Τηλέμαχος Ζαγρέας και οι νότες του  με την "κρίση του Κρόνου"...!!!
Δίπλα μας η κεντρική αγορά της πόλης, γνωστή ως Βαρβάκειος Αγορά. Θεωρείται - και όχι άδικα – το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης.   Ειδικά την περίοδο των εορτών τα καθημερινά ρεπορτάζ στη Βαρβάκειο και οι συζητήσεις με τους εμπόρους και το αγοραστικό κοινό διαμορφώνουν τις τελικές τιμές...2/1/2012 λόγω της αυξημένης ζήτησης ξεπούλησε!!!!!!!!!!!

Στο Λυκαβηττο 1/1/2012 με το τελεφερίκ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Aπολαύσετε όσο περισσότερο γίνεται τη θέα της Αθήνας και τη μαγεία της νύχτας… "φωτισμένη στο βάθος, η Ακρόπολη"
1/1/2012 Απο τον βράχο του Λυκαβηττού με την Αθήνα φωτισμένη να απλώνεται μπροστά στα μάτια μας, και το φεγγάρι να λάμπει στον Αττικό ουρανό, ξύπνησαν τα πιο αγαπησιάρικα συναισθήματα.
Οι ωραιότερες εικόνες που γεμίζουν τη ματιά κάθε επισκέπτη είναι προς τη μεριά της  Ακρόπολης και προς τον Πειραιά, όπου όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, διακρίνεται και ο Σαρωνικός κόλπος.



Ο λόφος του Λυκαβηττού θεωρείται ένα από τα ρομαντικότερα μέρη της Αθήνας και διαθέτει - αναμφισβήτητα - την ωραιότερη θέα της πόλης. Έχει ύψος 277 μέτρα και είναι ο υψηλότερος λόφος της Αθήνας και ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα του, σε ολόκληρη σχεδόν την πρωτεύουσα.


Με τον όρο Λυκόφως χαρακτηρίζεται γενικά η χρονική περίοδος από την έναρξη της δύσης του Ηλίου μέχρι την έλευση του πλήρους σκότους. Στις ελληνικές δημώδεις εκφράσεις αναφέρεται και ως σούρουπο, σουρούπωμα, μούχρωμα καθώς και σύθαμπο....

Ανεβήκαμε με το τελεφερίκ. Η αφετηρία του βρίσκεται στο Κολωνάκι και για να εξυπηρετεί τις τουριστικές ανάγκες...,

Το Φεγγάρι απο τον λόφο του Λυκαβηττού!!!!!!!!!!!!!
1/1/2012 Η Αθήνα στολισμένη...!!!!! 
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

Ερωτοκριτος!!!!!!!

Κανε τον βουλευτη σου να...δουλεψει !!!

 




Να τον επανεκλέξεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Είκοσι τόνοι νεκρές ρέγγες στα παράλια της Νορβηγίας


Οι γνώμες διίστανται αναφορικά με την αιτία που μπορεί να προκάλεσε...


Με το θέαμα περισσότερων από 20 τόνους νεκρές ρέγκες να έχουν ξεβραστεί στη στεριά, ήρθε αντιμέτωπος ένας άντρας από την Νορβηγία, την ώρα που πήγαινε βόλτα το σκύλο του. Το περιστατικό συνέβη σε μια ακτή της Νορβηγίας, στην περιοχή της Nordreisa.
Οι γνώμες διίστανται αναφορικά με την αιτία που μπορεί να προκάλεσε το θέαμα των νεκρών ψαριών να κατακλύζουν την παραλία.
Ορισμένοι απέδωσαν το περιστατικό στην πιθανότητα οι ρέγκες να παγιδεύτηκαν σε κάποια παλίρροια, κυνηγημένα από κάποιο μεγάλο αρπακτικό όπως λχ. κάποιο μπακαλιάρο.
Μια άλλη άποψη είναι ότι τα ψάρια ξεβράστηκαν στη στεριά κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας ή ότι παγιδεύτηκαν στα ρηχά και πέθαναν από ασφυξία λόγω του γλυκού νερού, καθώς εκεί εκβάλλει ένα ποτάμι.– 04/01/2012 ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto


 

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.
Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.


ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ...ΣΤΗ ΝΑΣΑ

Δειτε...το πιο διεισδυτικό υπνωτιστικό και προπαγανδιστικό εργαλείο που ανακαλύφτηκε ποτέ!

 



Το πιο σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιείτε για να κρατάει τον κόσμο υπό έλεγχο και τους εμποδίζει να αφυπνιστούν είναι η Τηλεόραση!

Είναι το πιο διεισδυτικό υπνωτιστικό και προπαγανδιστικό εργαλείο που ανακαλύφτηκε ποτέ!



 Διδάσκει τους ανθρώπους τι να σκέπτονται και Όχι πως να σκέπτονται. 


Έχει δώσει στους ανθρώπους μια εντελώς ψεύτικη αντίληψη για την κοινωνία μας. (απόσπασμα απο την δικτυακή ταινία The Calling part 5/8)
alepoy olympoy

Στην Κατερίνη,επέστρεψε πάλι τό ψωμί τών Ελλήνων που ήταν από Ζειά...Σήμερα στον φούρνο του Μαχ !!!!

 





 

 Οι αρχαίοι υμών πρώγονοι τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονό­μαζαν πυρρό]





Το ψωμί παράγετε εδώ  στην Κατερίνη από τον Γερμανικό φούρνο του  ΜΑΧ εδώ και τρεις μήνες!!! όπως μας είπε το συστήνουν οι γιατροί και έτσι το ζητάει ο κόσμος ως πολύ καλό για την υγειά τούς!!!. 
 Εγώ το ζήτησα ως το Γερμανικό " Dinkel" !!! βεβαίως γνωστό σε όσους ξέρουν από Γερμανία …  την ζυθοποιεία τής Στουτγάρδης [ DINKELAKER   ΑΓΡΟΣ ΤΗΣ ΖΕΙΑΣ ]
Καταρχάς το 1923 στην Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών  εξέτασε την διατροφή των..... Ελλήνων, επηρε­ασμένη από τον Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε στους ασθενείς "φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου". Άρα αυτοί έσκέφθηκαν οτι ο Ιπποκράτης , έχει καθιερώ­σει στόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή των Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως των Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι από σιτάρι!!!
 .Τό ψωμί από Ζεια έχει τις πρωτεΐνες στηρίξεως . !!!

Εδω ο ΜΑΧ  περιποιητε το αγαθον !!!
 Ή Ζεια προστατευει τήν ύγεία, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυία, τον πολιτισμό της άνθρωπότητος.!
.

 Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι.
Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρε­φε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.



Οι κοσμοκράτορες  δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα. Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα!!!

Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος
 
 

 

Έκτακτη συνάντηση της πολιτικής προστασίας στον Δ.Δίου-Ολύμπου

 




  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ Η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Πώς "πέταξαν" 31 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Proton Bank στα ... Airbus A340-300


   
  Διαστάσεις πολιτικής βόμβας για την κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου αποκτά η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 31 εκατ. ευρώ (πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά αγοράς), αλλά και για την προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα… τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε. Κυρίως, όμως, για την προέλευση των χρημάτων, που διατέθηκαν για την αγορά τους.


Τελετές αγιασμού υδάτων στον δήμο Δίου-Ολύμπου

 


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
* ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ & ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΣΙΧΝΩΝ. ΣΤΟ ΔΙΟΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΒΑΦΥΡΑ.
* ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

Απόψε η πρώτη μεγάλη... αστροβροχή της χρονιάς

 


Image


   Με μία βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που κορυφώνονται τη νύχτα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου και τα χαράματα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου, ξεκινά το 2012.
Αντίθετα με άλλες «βροχές αστέρων» το 2011 που συχνά έγιναν... θύματα της φωτο-ρύπανσης από την πανσέληνο, στα πρώτα «πεφταστέρια» της νέας χρονιάς δεν θα παρεμβληθεί το φεγγάρι για να δυσκολέψει τη θέα των παρατηρητών, αρκεί φυσικά να είναι ευνοϊκές οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Οι Τεταρτίδες διαρκούν από την 1η έως τη 12η Ιανουαρίου και φθάνουν στη μέγιστη συχνότητα πτώσης μετεώρων στις 3-4 Ιανουαρίου.

Νταβάδες, εφημεριδώκολοι, βοθροκαναλάδες, κοκαϊνοπρωταγωνιστές, ρουφιανοδημοσιογράφοι, πουτανοπολιτικοί, μιζαρπάχτρες...

 

...εθνοπουλητάδες, λεβεντοχεσμένοι, ξεφτικλοκρατιστές, υπαλληλοπουσταράδες, κουλτουροκάθικα, εθνομηδενιστές, τσογλανοαριστεράντζες, ζητωπαρτιώτες, τσοντοπαπάδες, ρουφιανόμπατσοι, αναρχοπαπάρες, σκατομεσημέριδες...
βραδινομαλάκες…
ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!

Aυτοί είναι οι 145 που απολύονται από την ΕΡΤ

 

Aυτοί είναι οι 145 που απολύονται από την ΕΡΤ

  O Γιάννης Αρβανίτης και η Μαρία Σαράφογλου συγκαταλέγονται στην λίστα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που δεν θα δουν τις συμβάσεις τους να ανανεώνονται.
Εκτός όμως από αυτούς, και άλλα πολύ γνωστά ονόματα της Κρατικής τηλεόρασης, όπως ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Λίνα Κλείτου και ο Γιάννης Πολίτης θα μείνουν εκτός, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν και δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσης.
Συνολικά, 145 δημοσιογράφοι υπέγραψαν στις 18 Ιανουαρίου 2011 συμβάσεις εργασίας