ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Μέρος 2ο



ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


1. Εισαγωγή


Η απόπειρα αντικειμενικής διερεύνησης του αρχαίου Ελληνικού Μυστηριακού Υλισμού, ως εγχείρημα είναι δυσχερέστατο. Ιδίως, αν τούτο πρόκειται να εκτυλιχθεί μέσα στα αναγκαστικώς περιορισμένα πλαίσια ενός άρθρου. Εντούτοις, είναι βέβαιον ότι, λογικώς, η απόπειρα αυτή, ως προσπάθεια, θα προσκρούσει αναπόφευκτα στις διάχυτες σύγχρονες ανελεύθερες - συγκριτικά προς τις εκπληκτικώς ελεύθερες εκείνες των αρχαίων Ελλήνων - αντιλήψεις περί ύλης. Ίσως, η περισσότερο νομιμοποιημένη προσέγγιση στις περί ύλης αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων - μέσα στο πλαίσιο των οποίων, άλλωστε, επίσης νόμιμα καταχωρίζονται και οι αντίστοιχες περί ύλης θέσεις του αρχαίου Ελληνικού Μυστηριακού Υλισμού - είναι η προκύπτουσα από την επεξεργασία της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφικής κοσμολογίας.Συγκεκριμένα ερωτήματα εγείρονται γύρω από την

Άνω του 1 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλοοφειλετών προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. δήμου Δίου-Ολύμπου





   ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑΝΟ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΥΛΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ.
* ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ, ΙΔΙΩΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
* ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΗΔΗ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ, ΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ.

Άλλη η χάρη του «φυσικού» και άλλη της…σιλικόνης!



Δεν είναι πρόθεσή μου να «προκαλέσω» με την σημερινή ανάρτηση αλλά κρίνω ότι η επικαιρότητα το απαιτεί. Και εξηγώ τι ακριβώς εννοώ…   
Έγραφα τις προάλλες στο άρθρο μου με τον τίτλο ποιός πληρώνει το «εμφύτευμα» για το πρόβλημα που προέκυψε όταν εντοπίσθηκαν προβλήματα ρήξης σε εμφυτεύματα σιλικόνης για γυναικεία στήθη που παρήγαγε η γαλλική εταιρία PIP η λειτουργία της οποίας σταμάτησε με απόφαση των Γαλλικών αρχών καθώς αποκαλύφθηκε ότι η σιλικόνη των εμφυτευμάτων στήθους προοριζόταν για βιομηχανική και όχι ιατρική χρήση!..
     Επιστρέφω σήμερα στο θέμα των «εμφυτευμάτων» στήθους καθώς την αφορμή μου έδωσε η κ Γεωργία Σάλπα, κατά το ήμισυ συμπατριώτισσά μας, που συμμετέχει στο αγγλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «celebrity big brother» το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 στο αγγλικό "κανάλι 5".   
  

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας





Με τους Ευρωβουλευτές Γ.Παπαστάμκο και Σ.Δανέλλη συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας για το μέλλον του αγροτικού κόσμου


  Το μέλλον της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014 – 2020 εξετάστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012, στο Διοικητήριο παρουσία των Ευρωβουλευτών, κ.κ. Γιώργου Παπαστάμκου και
Σπύρου Δανέλλη, της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, πολιτικών και αγροτικών φορέων.

17 εκατ. δολάρια η προπαγάνδα των Τούρκων για την Άλωση! [βίντεο]



17 εκατ. δολάρια η προπαγάνδα των Τούρκων για την Άλωση! [βίντεο]

Περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια ξόδεψαν οι Τούρκοι για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Fetih 1453)έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες σε ΗΠΑ και Βρετανία τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι.
Η «Άλωση»  μας δείχνει πως ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής κατέλαβε την Πόλη και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η  ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.
Οι Τούρκοι κατακτητές παρουσιάζονται στην ταινία ως οι κυρίαρχοι του κόσμου, ωστόσο, ο Φαρούκ Ακσόι, παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων.
Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.
Σημειώνεται ότι το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο σύμφωνα με την «Χουριέτ, μέσα σε μια μέρα το παρακολούθησαν 1.670.000 άτομα», κόστισε 600 χιλιάδες δολάρια και γυρίστηκε σε 1,5 μήνα.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων



 
 
 
 

Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων όπως έχει ονομαστεί ένα αστρονομικό όργανο – υπολογιστής που μετρούσε τις εκλείψεις του Ηλίου και της Σελήνης και κατά πάσα πιθανότητα τις τροχιές των πλανητών. Μια διάταξη που είναι από τις πιο σημαντικές μηχανικές εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι είχε κατασκευαστεί γύρω στο 90 π.Χ. αλλά μετά την λεπτομερή ανάλυση του, με ένα αξονικό τομογράφο βάρους 8 τόνων από την Αγγλία, βρήκαμε ότι φτιάχτηκε μερικές δεκαετίες νωρίτερα, δηλαδή κοντά στο 125 π.Χ. Εκείνη την εποχή μάλιστα δεν ζούσε άλλος μεγάλος αστρονόμος στον ελλαδικό χώρο εκτός από τον Ίππαρχο, ο οποίος εκτός από αστρονόμος ήταν και μαθηματικός, γεωγράφος και μετεωρολόγος. Έζησε μετά τον Αρχιμήδη, τον Αρίσταρχο, τον Απολλώνιο και τον Ερατοσθένη.

Η καγκουρό φέρνει την Ελληνική μυθολογία στα σχολεία της Αυστραλίας!!!


 Καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!  http.www.wingedsandals.com/. http.www.wingedsandals.com/.
Το υπουργείο παιδείας τής Αυστραλίας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο τής Μελβούρνης , προκειμένου να διδαχτεί, και να εμπεδωθεί η ελληνική μυθολογία σε μικρούς μαθητές ,υιοθέτησε μια εκπληκτική μέθοδο διδασκαλίας. Ο καθένας μας μπορεί να νιώσει ανάλογα αντιφατικά συναισθήματα: χαρά, ντροπή, υπηρηφάνεια, αλλά κυρίως εθνική ταπείνωση. Για να γίνει όμως απόλυτα κατανοητό και ακριβώς τι περιγράφουμε καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!      http.www.wingedsandals.com/.

Πρόκειται, όπως εύκολα θα διαπιστώσετε για μέριμνα που έλαβε το υπουργείο παιδείας τής Αυστραλίας για να γίνει το μάθημα για μικρούς μαθητές πιο ελκυστικό…!  Με μια σειρά  κινούμενων σχεδίων ,στην οποία περιγράφονται τα σημαντικότερα κεφάλαια τής  Ελληνικής  μυθολογίας…!
Σε αντίθεση με την Αυστραλία η χώρα  μας δεν καταφέρνει για πολλοστή φορά και φέτος τα προβλεπόμενα…γιατί…;;;καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!  http.www.wingedsandals.com/.

Εντός ,τής χώρας, ο Ελληνικός πολιτισμός  ,αλλά και μαζί το σημαντικό μάθημα τής ελληνικής μυθολογίας αποτελούν κενό γράμμα για την ελληνική παιδεία, αντίθετα, με το ζήλο και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από το υπουργείο προκειμένου οι μαθητές μας να εμπεδώσουν την αντίστοιχη εβραιοχριστιανική μυθολογία…!
Έτσι ενώ η Ελληνική παράδοση διαμορφώνει συνειδήσεις ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου …! 


καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!  http.www.wingedsandals.com/.Εντός τής Ελλάδος φροντίζουμε οι μαθητές μας να είναι ξεφτέρια στον  Μωυσή τον Αβραάμ, και την Σάρα...! Ωστόσο για τής ευαισθησίες που επικαλούνται για την πατρίδα, δίνουν  ρεσιτάλ υποκρισίας…!
Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές σε αυτά που φανερώνουν θερμά τον δικό μας πολιτισμό…! Και όχι να εισάγουμε την μακραίωνη ιστορία μας αλλά και την ελληνική σκέψη, από ξένα πανεπιστήμια, και ιδρύματα…!
Βάζοντας  προτεραιότητα την κομματικοποιημένη αγάπη προς την πατρίδα ,και κάθε φορά αναλόγως … στα δικά μας παιδιά, στον καραγκιόζη, και στα πρωινάδικα. Με αυτές τις επιδόσεις η κοινωνία μάς έχασε την ψυχή τής.
 Το πρόβλημα τής ελληνικής κοινωνίας  είναι ότι έχει αποξενωθεί από κάθε τι δικό   της, από κάθε,  Ελληνική αξία της αρχαιότητάς …! Οι επίδοση τής Αυστραλίας στην ελληνική μυθολογία  είναι  ενδεικτική …Ας το αντιληφθούμε, επιτέλους, και εμείς!!!!!!!!!!!!!!!!!καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!  http.www.wingedsandals.com/.

   10/ 1/ 2012 Λεπτοκαρυά 
 Αν οι αλήθειες μας συγκινούν ας μας προβληματίσουν
Γιάντσιος Κωνσταντίνος
τ.αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου