ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Aljazeera: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ...




Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει την έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το διεθνές δίκτυο Aljazeera. Σε σημερινό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του επισημαίνεται ότι «παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες ψήφισαν το κόμμα που είναι υπέρ των οικονομιών μέτρων σταθερότητας,  τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα στη Ελλάδα ‘παραλύει’ ότι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με το Aljazeera,  αρκετοί είναι εκείνοι που....
παρομοιάζουν όλα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα με την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρίας «Lehmans» των ΗΠΑ που πυροδότησε την οικονομική κρίση στο Βόρειο Ατλαντικό και πάγωσε την ικανότητα των τραπεζών να συγκεντρώσουν χρήματα,  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ντόμινο οικονομικών προβλημάτων.

Όπως αναφέρει το διεθνές δίκτυο «το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους λογαριασμούς της μέχρι τα μέσα Ιουλίου, και τότε εκείνοι που θα ζημιωθούν θα είναι οι έλληνες συνταξιούχου, οι δημόσιοι υπάλληλοι εκείνοι που ζουν με επιδόματα, αλλά και όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι που θα δουν την φορολογία να ανεβαίνει σε μοναδικά για την ιστορία ποσοστά».

Η τράπεζα της Σκοτίας θεωρεί –σε ποσοστό 90%- σίγουρη την έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες, ενώ η Citigroup δίνει 50% με 75% πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα «κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Δεν μπορείς να σταματήσεις ένα έθνος από τα χρησιμοποιεί όποιο νόμισμα θέλει, όπως για παράδειγμα το Μαυροβούνιο που χρησιμοποιεί ευρώ ενώ δεν είναι στην ΕΕ ούτε στην ευρωζώνη».

Το δημοσίευμα του Aljazeera αναφέρει τέλος ότι «η υπόθεση της Ελλάδας είναι απλά ο κομπάρσος στο θέατρο που παρακολουθούμε καθώς τη μοίρα της ευρωζώνης θα την αποφασίσουν οι οικονομικές εξελίξεις στην Ισπανία και την  Ιταλία» 

Από:  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: