ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γερμανία: Eπικυρώθηκε το ν/σ εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας






Οι οκτώ από τους 17 αντιδραστήρες έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία τους


Η καγκελάριος Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ (μέσον)

πρώτη από τις μεγάλες δυνάμεις η οποία «γυρίζει την πλάτη» στα πυρηνικά είναι από τη Δευτέρα η Γερμανία όπως ανακοίνωσε ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ.



«Όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα κλείσουν μέχρι το 2022», τόνισε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.



Οι οκτώ από τους 17 αντιδραστήρες έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία τους και οι υπόλοιποι εννιά θα σταματήσουν σταδιακά να λειτουργούν από το 2015 ως το 2022. Αρμόδιοι αξιωματούχοι θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα αν ένας από τους αντιδραστήρες θα παραμείνει σε επιφυλακή.



Η πυρηνική ενέργεια καλύπτει μέχρι σήμερα στην Γερμανία το 22% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια. Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει το κενό με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: ήδη σχεδιάζει την κατασκευή αιολικών πάρκων και να επιταχύνει την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο ή άνθρακα.

--------------------------------------------------------------------------------





πηγη σκαι

Τα έγγραφα που «καίνε» τον Π. Ψωμιάδη...



 



Με την απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 908, στις 13 Φεβρουαρίου του 2009, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή ανατολή, για παράβαση καθήκοντος. Ο τότε Νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε μειώσει αυθαίρετα το πρόστιμο των 89.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε έναν πρατηριούχο για νοθεία στα καύσιμα, σε 5.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ψωμιάδη, με το σκεπτικό ότι “ενώ ήταν υπάλληλος, με πρόθεση παραβίασε τα...

καθήκοντα της υπηρεσίας, έχοντας σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος”. Ο Ψωμιάδης άσκησε έφεση, η οποία δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί από τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.


Το… ανθρώπινο πρόσωπό του, αλλά και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας επικαλέστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο δικαστήριο, ενώ αποκάλυψε, ότι έχει μειώσει εκατοντάδες πρόστιμα! “Η φιλοσοφία της νέας μας διοίκησης είναι η προστασία του πολίτη και η προστασία των επιχειρήσεων. Οφείλουμε να έχουμε ανθρώπινο πρόσωπο. Λειτούργησα μέσα στα όρια του Νόμου, εκατοντάδες πρόστιμα έχω μειώσει στο ελάχιστο. Με τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας προσχώρησα και είχα δικαίωμα να το μειώσω. [ ] Το 80% των προστίμων που επιβάλλονται δεν εισπράττονται. Αυτό των 5.000 ευρώ, εισπράχθηκε. Τα 89.000 ευρώ δεν θα εισπράττονταν ποτέ”. Μάλιστα, o Ψωμιάδης κατέθεσε, ότι ο πρατηριούχος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι “ήταν άνθρωπος ετοιμοθάνατος, δεν θα τον έστελνα εγώ στον τάφο”

Πέντε ήταν τα πρόστιμα για νοθεία καυσίμων, τα οποία τακτοποίησε ο Ψωμιάδης, σε πέντε διαφορετικούς ελέγχους, και τα οποία επέβαλλαν οι ελεγκτές στον πρατηριούχο, καθώς νόθευε το πετρέλαιο κίνησης με πετρέλαιο θέρμανσης. Ειδικότερα, ο πρατηριούχος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για παράβαση σε έλεγχο στις 6/3/2000, 20.000 ευρώ στις 13/10/2000, συνολικά 39.000 ευρώ (δύο πρόστιμα των 29.000 και 10.000 ευρώ) στις 9/12/2000 και 10.000 ευρώ στις 5/4/2001. Παρά το γεγονός, ότι έκλεβε συστηματικά τους οδηγούς, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στα οχήματά τους εξαιτίας των νοθευμένων καυσίμων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης του έδειξε επιείκεια και μείωσε το συνολικό πρόστιμο των 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ!


Πηγή: prionokordela.gr