ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Κιβωτός~Ελένη Βιτάλη

ΤΖΙΒΑΕΡI ❀ Βιτάλη - Γλυκερία

ΚΑΦΕ VELO

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΤΣΙΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...!

EMI XELMOYT

ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Η ΑΛΗΘΙΝΉ ΦΙΛΙΑ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΟΣ ΞΑΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΜΙ ΒΑΣΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΛΜΟΥΤ

TO ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑ



Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛ ΓΡΕΚΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ο ΤΣΕΚΕΒΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΑΤΟΧΑΛΑΣΜΟ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ


ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΙΟΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΑ ΜΕΛΗ ΕΠΑΝΈΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
ΘΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ

ΤΟ ΣΑBΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕ VEGERA ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΗΣ ΒΑΣΩ ΣΤΟ ΒΕΓΓΕΡΑ


Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της γης, πριν από 23 αιώνες



Η πρώτη φορά στην Ιστορία της Μαθηματικής Γεωγραφίας, κατά την οποία έγινε πραγματική μέτρηση για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης, ήταν από τον Ερατοσθένη τον Κυρηναίο, ο οποίος υπολόγισε με εκπληκτική ακρίβεια την περίμετρο της Γης από... 
ένα πηγάδι στο Ασσουάν. Για τη μέτρηση αυτή ο Ερατοσθένης είχε γράψει ιδιαίτερη πραγματεία, όπως πληροφορούμαστε από την «Διόπτρα» του Ήρωνος του Αλεξανδρέως, ο οποίος αναφερόμενος στο μέγεθος της περιμέτρου της Γης σημειώνει: «Ερατοσθένης εν τω επιγραφομένω περί αναμετρήσεως της Γης».

Πληροφορίες προγενέστερων του Ερατοσθένη αστρονόμων έλεγαν, ότι περί την Συήνη (σημερινό Ασσουάν) την 21ην Ιουνίου οι ακτίνες του Ήλιου έπεφταν κάθετα προς το οριζόντιο επίπεδο. Αυτό το συμπέραιναν εξ αιτίας ενός πηγαδιού, το οποίο κάθε 21η Ιουνίου φωτιζόταν ολόκληρο από τις ακτίνες του Ήλιου μέχρι τον πυθμένα του.

Ο υπολογισμός της περιμέτρου της Γής από τον Ερατοσθένη.

Με την βοήθεια του βασιλιά Πτολεμαίου, ο οποίος διέθεσε το αναγκαίο σώμα βηματιστών, ο Ερατοσθένης μέτρησε την απόσταση Συήνης - Αλεξάνδρειας, την οποίαν βρήκε 5.000 στάδια (S, βλ. σχήμα). Μετά μέτρησε τη γωνία, που σχηματίζεται στην Αλεξάνδρεια από την κατακόρυφο του τόπου και των ακτίνων του Ήλιου, και την βρήκε ίση με το πεντηκοστό της περιφέρειας κύκλου και λίγο περισσότερο ακόμη [περίπου 8 πρώτα λεπτά (γωνία φ στο σχήμα)]. Με τον παρακάτω απλό τρόπο υπολόγισε το μήκος της περιμέτρου της Γης ίσο προς 252.000 στάδια.


Το στάδιο της ελληνιστικής εποχής υπολογίζεται ίσο με 157,5 μέτρα (κατ’ άλλους 164 μ.). Τα 252.000 στάδια ισούνται με 39.690 χιλιόμετρα. Με σημερινές δορυφορικές μετρήσεις προκύπτει, πως ο μέσος όρος της περιμέτρου της Γης είναι 40.048 χιλιόμετρα.
http://freeinquiry.gr/

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ...!

Αστέριος Χονδρόπουλος τ.Δήμαρχος, Κων/νος Γιάντσιος τ.αντιδήμαρχος δήμου Ανατολικού Ολύμπου Βασίλης - Χαρούλης



Την επικύρωση του σχεδίου της σύμβασης του 2002,εστω και αν αυτή συμβεί δέκα ολόκληρα χρόνια μετά από την υπογραφή της. Πρότεινε να πάρει απόφαση του Δ.Σ. του δήμου Δίου – Ολύμπου, ο Βασίλης Γιαπουτζίδης Αρχιτέκτων Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. μέλος ΤΕΕ Αρ. Μητ.47868 για να λυθεί το θέμα και να επωφεληθεί ο κόσμος. 
Έτσι θα αποφευχθεί ο χαμηλός συντελεστής δόμησης ,και η υψηλή εισφορά σε χρήμα .
Τονίζοντας στη συνέχεια ότι, η πολιτική προστασία δεν είναι αρμόδια , για να παραβρίσκεται σήμερα στην αίθουσα του Δ.Σ., ούτε η υπηρεσία του ΤΟΕΒ και της αγροτικής οδοποιοίας του δήμου Κατερίνης ,αν και καλέστηκε να ενημέρωση το σώμα για το θέμα, ώμος  προτιμότερο θα ήταν η ΕΠΑ Κατερίνης .... 


Ωστόσο, επισήμανε  ότι η μοναδική αρμόδια υπηρεσία είναι η ΔΙΠΕΧΩ και δεν είναι εδώ, για να ενημερώσει το σώμα αποφεύγοντας παρόμοιες εξέλιξης στο μέλλον...


Εποχή κρίσης και τα σημάδια γνώριμα.
 Οι παλιοί της αυτοδιοίκησης κατηγορούνται, από νέους της εξουσίας για εξυπηρέτηση συμφερόντων, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς ελαχιστοποιείται.
Συμφωνώ, με αυτούς που εκτιμούν ότι το σχέδιο του Πλαταμώνα έχει πάρει μια πορεία εκτροπής από νόμους .
Έτσι λοιπόν έχουμε στη Πιερία «μεγάλα σωτήρια» σχέδια τα οποία όμως είναι πολύ μακράν της αρχικής ιδέας από την οποία εμπνεύστηκαν.
Έτσι, και «το σχέδιο του Πλαταμώνα το ότι αποτυγχάνει, αυτό οφείλεται στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο Νομό μας. Ο οποίος απολαμβάνει τις τελευταίες πέντε θέσεις από το τέλος στη κατάταξη των Νομών της χώρας.


«Οι συνέπειες λοιπόν, από τη δημιουργία συνθηκών, όπου ο σεβασμός στο άτομο έχει χαθεί ...!
Σχετικά, με την προσφορά στο κοινό συμφέρον, ελάχιστα άτομα μόνο είναι ικανά. Η συντήρηση και η μεγαλύτερη ανάπτυξη του πολιτισμού, στηρίζεται σε αυτά τα λιγοστά  άτομα».


Υ.Σ. κάτι μου θυμίζει…κάτι μου θυμίζει…!!!!! Κάποιοι περάσανε τον βιολογικό Καθαρισμό Νότιας Πιερίας για ΤΟΕΒ …!!!!


ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ -ΧΑΡΟΥΛΗΣ...ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!!!!
 Υ.Σ. Μετά τη μεγαλειώδη σύσκεψη, ακολούθησε η Δεύτερη, στου Αποστολή το κουτούκι, με προεδρέυων τον προϊστάμενο κυρ. Γιώργο Γιανουλόπουλο...!
Κων/νος Γιάντσιος τ. αντιδήμαρχος δήμου Ανατολικού Ολύμπου 

ΠΑΙΑΝ ΦΟΙΒΕ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ. ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΡΩΠΗ odysseas elitis