ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Άλλο ένα Προεδρικό Διάταγμα στην Πιερία μας

Άλλο ένα Προεδρικό Διάταγμα στην Πιερία μας,όπου επικαλείται την προστασία του Ολύμπου ,αυτήν την  προστασία του βουνού,oπου με σχέδιο  τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής..

 

 

Ποιοι θα συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση …?

          Και ποιοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το θέμα…?

Τι θα επικρατεί στους  οικισμούς προ του 1923…?κλπ.

Γιατί τόσο βιασύνη η δημόσια διαβούλευση…?

Ωστόσο από την αρχαιότητα έβοσκαν κοπάδια …στον Ολυμπο.Τουλαχιστον αυτό θα επιτρέπεται…???

Έχουν γνώσει οι Πιερείς για την μελέτη…,  η εκ των υστέρων θα τρέχουν να σώσουν ότι δεν σώνεται…?π.χ. όπως επάθαμε και στα διόδια…? τίποτα δεν διαφαίνεται τουλάχιστον ,από τον περιβόητο ενιαίο στρατιγηκο σχεδιασμό του Ολύμπου … και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται…  

Εθνικό Πάρκο ο Ολυμπος

Εθνικό Πάρκο ο Ολυμπος

Εθνικό Πάρκο χαρακτηρίζεται η εκτός σχεδίου περιοχή του Ολύμπου και διευρύνεται το καθεστώς προστασίας του βουνού, με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Εθνικό Πάρκο ο Ολυμπος
Εθνικό Πάρκο χαρακτηρίζεται η εκτός σχεδίου περιοχή του Ολύμπου και διευρύνεται το καθεστώς προστασίας του βουνού, με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έναν μήνα.
Μέσα στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού οριοθετούνται δύο Ζώνες Προστασίας της Φύσης, Α και Β, οι οποίες περιβάλλονται από τη Ζώνη Γ, που ταυτίζεται με το εξωτερικό όριο του εθνικού πάρκου. Τα μέτρα προστασίας είναι αυστηρά μέσα στις δύο πρώτες ζώνες και πιο ήπια στην τρίτη ζώνη. Σε αυτήν επιτρέπονται ορισμένες δραστηριότητες, όπως και η κατασκευή ήπιων υποδομών, ενώ οι νόμιμα υφιστάμενες χρήσεις διατηρούνται και μπορούν να εκσυγχρονιστούν, ύστερα από έγκριση του φορέα διαχείρισης.
Εντός δύο ετών πρέπει να απομακρυνθούν οι παράνομες χρήσεις και δραστηριότητες, ενώ μέσα στο ίδιο διάστημα πρέπει να καταργηθεί το Πεδίο Βολής Λιτόχωρου.
Οπου επιτρέπεται η δόμηση, το όριο κατάτμησης και αρτιότητας ορίζεται στα 10 στρέμματα κατ΄ ελάχιστο, ενώ κατά παρέκκλιση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα των 4 στρεμμάτων, υφιστάμενα έως 31.3.2011 (έναρξη ισχύος του νόμου 3937 περί βιοποικιλότητας).ethnos .gr

Η προσφορά της ημέρας:

Η προσφορά της ημέρας:

Promo image
17.00€
Αρχική τιμή: 44.00€
Έκπτωση: 61%
Κέρδος: 27€

Το κουπόνι ισχύει μέχρι 23 December 2011

Νερό άρδευσης από επεξεργασμένα λύματα

το πότισμα χιλιάδων στρεμμάτων

http://i.mtbw.gr/t/3AF9803A7804EC04891AB017B6B8AABC.jpgΧιλιάδες κυβικά μέτρα λυμάτων, μετατράπηκαν και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, κατόπιν επεξεργασίας και απολύμανσης από την Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) σε νερό άρδευσης για το καθημερινό πότισμα καλλιεργούμενης έκτασης 12.000 στρεμμάτων, στην περιοχή Χαλάστρας-Καλοχωρίου.

Στο δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου, η ΕΥΑΘ επεξεργαζόταν καθημερινά για αυτόν τον σκοπό περίπου 160.000 κυβικά λυμάτων, προερχόμενων από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης.


Στη διάρκεια του προγράμματος διενεργούνταν συστηματικές δειγματοληψίες κι έλεγχοι για την απόλυτη ασφάλεια στην άρδευση των καλλιεργειών, ενώ η ΕΥΑΘ συνεργάστηκε με κρατικούς φορείς και περιφερειακές υπηρεσίες, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους.