ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χονδρόπουλος Αστέριος και Γιάντσιος Κωνσταντίνος επισκέπτονται συχνά πυκνά την ψαροταβέρνα Όλυμπος, στην Λεπτοκαρυά


Oι δύο Ορφικοί φυσιολάτρες Χονδρόπουλος Αστέριος και Γιάντσιος Κωνσταντίνος   επισκέπτονται συχνά πυκνά την ψαροταβέρνα Όλυμπος, στην Λεπτοκαρυά για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης, τη θάλασσα, το ιώδιο, και να χαρούν της γεύσεις του Βαγγέλη . Εξάλλου οι οργανωμένες ψαροταβέρνες βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών, πάντα στις ομορφιές του  Ανατολικού  Όλυμπου .!!!!!
Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου

Σήμερα στο μικρό καφέ στην Λεπτοκαρυά,πατέρας και γιος Γιάντσιος Κωνσταντίνος και Σωτήριος ,

     •Τα είπαν σήμερα στο μικρό καφέ στην Λεπτοκαρυά, ,πατέρας και γιος Γιάντσιος  Κωνσταντίνος και Σωτήριος , ο λόγος για το καταφύγιο Ανάγκης που βρίσκεται στο «Άνω πηγάδι» σε ύψος 1.400 μ(υπάρχουν μόνο κρεβάτια) και υπάρχει  προστασία από άσχημες καιρικές συνθήκες.!!! Και ότι είναι   επιτακτική ανάγκη ,πιο ψηλά να γίνει ακόμη ένα, στου «φράγκου αλώνι», σε ύψος 2.500 μ  αυτό θα δημιουργούσε , από Λεπτοκαρυά, την νέα πύλη προς στις κορυφές του Ολύμπου.!!!



        Εξάλλου από την πλευρά της Λάρισας είναι ο «Άγιος Αντώνιος». Καταφύγιο Ανάγκης που βρίσκεται στην κορυφή Άγιος Αντώνιος σε ύψος 2.818m. με είδη πρώτης ανάγκης.!!! «Η Καλύβα του Χριστάκη». Καταφύγιο Ανάγκης που βρίσκεται στην "Μεγάλη Γούρνα", σε ύψος 2.430m, στην διαδρομή του μονοπατιού Ε4, Κοκκινοπηλός - Σκάλα. Το καταφύγιο ΔΕΝ διαθέτει είδη πρώτης ανάγκης (υπάρχουν μόνο κρεβάτια) και υπάρχει προστασία από άσχημες καιρικές συνθήκες!!!

Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου

Ο Όλυμπος του Δία των δώδεκα Θεών σκεπάστηκε, ο «μισός» σήμερα, από χιόνια και σύννεφα !!!



ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
 Η άποψη  από την Πίμπλεια και τα Λείβηθρα, άλλες δύο αρχαίες πόλεις στην περιοχή του Ολύμπου, σχετίζονται με τον μύθο του Ορφέα και τα ορφικά μυστήρια.



ΣΤΑ 1.500 m ΤΟ ΧΙΟΝΙ .....ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
 Τον Ορφέα, γιό του Απόλλωνα και της Μούσας Καλλιόπης, η παράδοση θέλει να διδάσκει από εδώ τις μυστηριακές τελετές λατρείας του Διονύσου. Δίπλα στη θάλασσα, σε στρατηγική θέση στις πύλες της Μακεδονίας, ορθώνεται το κάστρο του Πλαταμώνα, που κτίστηκε ανάμεσα στον 7ο και 10 μ.Χ. αιώνα στην αρχαία πόλη Ηράκλεια.                      

Ορφέας