ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Νέα στοιχεία για τα βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο



Έγγραφα από το δήμο Χαλκηδόνας που δέχθηκε αίτημα από την ίδια εταιρία

Έγγραφα από το δήμο Χαλκηδόνας για  τα βιομηχανικά απόβλητα της ΤΟSOH Hellas έδωσε στη δημοσιότητα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας. Τα έγγραφα αποτελούν εκθέσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας και ειδικών επιστημόνων. Σύμφωνα μάλιστα με το ΑΠΘ «Η τεκμηρίωση του χαρακτηρισμού του στερεού αποβλήτου ως μη επικίνδυνο είναι ελλιπέστατη, ασαφής και αβάσιμη».

Αυγουστιάτικη πανσέληνος


Με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012. Το «ραντεβού» έχει δοθεί, στις 9.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου

Έχετε δει ποτέ πυρηνική έκρηξη;


Είναι γνωστό πως πολλές κυβερνήσεις κάνουν κατά καιρούς πυρηνικές δοκιμές, επιλέγοντας κυρίως υποθαλάσσιους χώρους για την διεξαγωγή τους.

Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις;

Η λογική των ειδικών είναι πως προκαλώντας πυρηνική έκρηξη μέσα στην θάλασσα αποφεύγεται η εκπομπή μεγάλων ποσών ραδιενέργειας ενώ συγχρόνως αποφεύγεται η, όποια, απώλεια ανθρώπινης ζωής. Έτσι, γίνεται εφικτή η μελέτη του φαινομένου με μεγάλο δείκτη ασφάλειας. Όμως παρόλο που δεν μπορούμε να δούμε ολόκληρη την βίαιη όψη του φαινομένου, πιστέψτε μας το παρακάτω video είναι απλά σοκαριστικό!

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως τέτοιου είδους δοκιμές είναι ικανές να προκαλέσουν ακόμα και σεισμούς μεγάλου μεγέθους, ενώ αν και η εκπομπή επιβλαβών για τον άνθρωπο αερίων δεν είναι μεγάλη, το ερώτημα όλων είναι: Οι "κάτοικοι" της θάλασσας μπορούν να πουν το ίδιο;












http://ta-xeirotera.blogspot.gr/

Κουράγιο ... Χιώτες!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όλοι μας αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε την καταστροφή της Χίου όπου τα δάκρυα των κατοίκων αντικατέστησαν τα πολύτιμα και μοναδικά σε ολόκληρο τον κόσμο “δάκρυα” των μαστιχόδενδρων.

Σενάρια επί σεναρίων κυκλοφορούν για τους υπαίτιους και μάλιστα κάποια από αυτά μιλούν καθαρά για ...
δολιοφθορά από εσκεμμένες ενέργειες εξωτερικών κέντρων και παράκεντρων.
Φυσικά δεν είναι η ώρα να υιοθετήσουμε ή να απορρίψουμε ότι λέγεται αλλά ένα είναι σίγουρο ότι μόλις περάσει το γεγονός αμέσως θα ξεχαστεί (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις) αφού θα επικαλυφθεί από άλλα θέματα της επικαιρότητας.