ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

CATASTROIKA (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Την Τρίτη 15 Μαΐου στις 12:00 μ. στην κεντρική πλατεία Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ



Η Ολυμπιακή φλόγα, το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης σταθμεύει την Τρίτη 15 Μαΐου και ώρα 12:00 μ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Την  Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων του «Λονδίνου 2012» διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

3 και ο κούκος !!!

Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ



Η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντωση στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη-1993: Αλήτη, Προδότη Σαμαρά!

Ο αληθινός Ανδρέας Παπανδρέου

ΗΣΙΟΔΟΣ( 800π.Χ-700π.Χ. περίπου...)


"...Γι΄αυτό όταν ο άνθρωπος πού έχει θλίψη καί δυστυχία στήν ΨΥΧΗ του ΧΟΡΕΥΕΙ, ξεχνάει αμέσως τίς άσχημες σκέψεις καί τα προβλήματα του.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ ."

Αυτό είναι δημοκρατία (;)



thumb
Δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη είναι να έχει πολιτικές απόψεις και κομματικές προτιμήσεις και να τις εκφράζει εκλογικά και συνδικαλιστικά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες δημόσιες λειτουργίες που μάλλον επιβάλλουν μια απόσταση από την ενεργό κομματική διαμάχη. Όπως του ενεργού δικαστή και του στελέχους στις ένοπλες δυνάμεις. Πόσω μάλλον όταν ένας δικαστής εκπροσωπεί συνδικαλιστικά έναν ολόκληρο κλάδο και μέσα σ’ ένα βράδυ εξασφαλίζει μια εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όπως και να ’ναι, δημιουργεί πολλές σκέψεις για υπόγειες… διαδρομές μεταξύ των λειτουργών της Θέμιδος και των κομματικών επιτελείων του δικομματισμού, που παίρνουν και τις σχετικές αποφάσεις για την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Θα μου πείτε, ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Δικαίως…  Α.Χ.

Tags

ΓΙΑΧΒΕ, Ο ''ΘΕΟΣ'' ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ : ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΡΕΧΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ




ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



ΓΚΕΛΝΤΗΣ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΝΑΣ "ΣΥΡΙΖΙΚΟΣ" ΚΑΙ ΔΥΟ "ΚΑΜΜΕΝΙΚΟΙ"...ME ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΜΕ TON ΓΙΩΡΓΟ KEXAΓΙΑ...




Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ





Αντιπροσωπεία του Κέντρου Επιστημών και Πολιτισμού της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον σύμβουλο της Πρεσβείας κ. ΧΟΜΕΝΚΟ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, επισκέφθηκε την Πιερία τ και είχε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, για υλοποίηση του προγράμματος ΡΩΣΙΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ στο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Μοναδικό ντοκουμέντο: ΤΑ "ΧΑΜΕΝΑ" ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!





Μια πραγματικά ιστορική έκδοση κυκλοφορεί στην σειρά «Πολεμικές Μονογραφίες» από σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα: "ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ"
προϊόν ιστορικής έρευνας στα αρχεία των υπουργείων Εξωτερικών και της Τράπεζας της Ελλάδας, φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά την έκθεση του ελληνικού κράτους για τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα από την γερμανική κατοχή, αλλά και την κατοχή Ιταλών και Βουλγάρων και τεκμηριώνει απόλυτα τις απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις.


Χαρακτηριστικό είναι ότι η σύνταξη της ξεκίνησε τον Μάϊο του 1941 και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 1944!


Η λεπτομερής έκθεση που περιλαμβάνει εκατοντάδες διαγράμματα και γραφικές απεικονίσει, κατατέθηκε το 1945 στην πρώτη Διάσκεψη του νεοσύστατου Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο Σαν Φραντσίσκο των ΗΠΑ.


Μια ολόκληρη ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων της εποχήςμε επικεφαλή τον αρχιτέκτονα Κ.Α.Δοξιάδη, ανέλαβε την σύνταξή της για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και αυτή η ομάδα εργαζόταν άοκνα ακόμα και μέσα στην Κατοχή για να έχει έτοιμη την κορυφαία απόδειξη της καταστροφής της Ελλάδας μεταξύ 1941-1944.

Σαλλούστιος: Περί Θεών και Κόσμου (Ελληνική φιλοσοφία)

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΗ...;;;;;;;;;;;;


Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ-ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ

Αντί διαφήμιση

Οι Βρετανοί διώχνουν την τριήρη Ολυμπιάς από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου




Να μην τους στείλουμε ούτε την ολυμπιακή φλόγα. Και τα γλυπτά του Παρθενώνα ΠΙΣΩ ΡΕ.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αγγλίας ακύρωσε αναπάντεχα τη συμμετοχή της αρχαίας ελληνικής τριήρους στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 480 π.Χ. οι τριήρεις οδήγησαν τους Έλληνες στη νίκη κατά των Περσών στη μάχη της Σαλαμίνας. Το 1987 «χτίστηκε» ένα ακριβές αντίγραφο του πλοίου, το οποίο συνδέθηκε με όσα σηματοδότησε για την ευρωπαϊκή ιστορία εκείνη η νίκη, και καθελκύστηκε για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΟ ΚΑΡΑΒΙ...


ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΟ ΚΑΡΑΒΙ...θελει και την σαβουρα του.
Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ».
4
Ίσως χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όπως σε όλη την Ευρώπη, για να επικοινωνούμε και όχι για να εξευτελιζόμαστε.

Το «ουάου» θα πάψει να είναι το υποκατάστατο του οργασμού στις κουβέντες που ψάχνουν την επιβεβαίωση της ανοησίας.

Μπορεί να ψάξουμε περισσότερο τον πραγματικό οργασμό, μαζί με τους κανονικούς ανθρώπους που θα μας κάνουν να τους εκτιμάμε.

Θ' αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος.
Οι μανάδες δεν θα ζητάνε αυτόγραφο από την Τζούλια για τις κόρες τους.

Πιο πολύ, νομίζω, θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες, τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry.

Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί.

Μπορεί ίσως και ν αγαπηθούμε περισσότερο, ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή.

Οι επιπόλαιοι θα ξαναγίνουν επιπόλαιοι και δεν θα είναι πια τρέντι.

Αυτή είναι η Ελληνίδα Κιμ Καρντάσιαν



Φωτογραφία για Αυτή είναι η  Ελληνίδα Κιμ Καρντάσιαν

Το όνομά της είναι Τζώρτζια Σάλπα και είναι ελληνοϊρλανδικής καταγωγής... 

Γεννημένη στην Ελλάδα, αλλά ζει μόνιμα στην Ιρλανδία.

Στο χώρο του μόντελινγκ μπήκε σε ηλικία 17 ετών, ενώ πλέον στα 26 της, έχει κατακτήσει το Ηνωμένο Βασίλειο…
24wro

ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ...


 • Το δείγμα είναι πολύ μεγάλο και σταθμισμένο σύμφωνα με... το zougla.gr, ανέρχεται στους 34,000

Ο εκλογέας αποφασίζει δίχως ουσιαστική γνώση του πραγματικού προβλήματος!!!!!!!!!


Κων/νος Γιάντσιος τ. αντιδήμαρχος του τ. δήμου 

 ανατολικού Ολύμπου και ο τ. Δήμαρχος
 Ο Αστέριος Χονδρόπουλος  

                Ο Τριανταφυλλάκος :στηρίζουμε Λεπτοκαρυά Γιώργο Κεχαγιά.
Κων/νος Γιάντσιος τ.αντιδημαρχος ανατολικού Ολύμπου


 Ο εκλογέας...  
   
Το πρόβλημα με την εκλογική ετυμηγορία είναι πως ο εκλογέας που αποφασίζει δίχως ουσιαστική γνώση του πραγματικού προβλήματος – παρασυρόμενος απλά από τις διακηρύξεις παρατάξεων που θέλουν να του χαιδέψουν τ’ αυτιά – δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό του. 


Παρασύρει στα αδιέξοδα και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, η και εκατομμύρια, άλλους. Η άποψη πως μπορεί η κοινή συνισταμένη της λαικής ψήφου να είναι «σοφή» δεν έχει βάση στην πραγματικότητα.
Διότι έτσι, με μεγάλες λαικές πλειοψηφίες που στήριξαν πολιτικές άφρονες κι ελλειμματικές, ο τόπος έχει κυλίσει στα αδιέξοδα. Και η επόμενη φάση περιμένει στην γωνία.


 Κατά συνέπεια η αντίληψη πως οι δημοκρατικές ετυμηγορίες δεν οδηγούν ποτέ σε καταστρεπτικά πολιτικά αποτελέσματα δεν είναι ακριβής. Στις περισσότερες περιπτώσεις η λαική επιλογή στηρίζεται σε σφαλερή απεικόνιση της πραγματικότητας.
 Τα μοντέλα της πραγματικής ζωής που παρουσιάζονται στους ψηφοφόρους στηρίζονται σε βαθιά, συνεχόμενη και συστηματικά εσφαλμένη προβολή της αλήθειας. Και είναι φυσικό, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, τα αποτελέσματα να μην αντανακλούν αυτό που θα ήταν καλό για τον τόπο.
                                                                               Λεπτοκαρυά: 
Ουσιαστικά τώρα δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Είναι ανάγκη όμως να διαμορφώνουμε αντιλήψεις όσο γίνεται πιο κοντά στα πραγματικά προβλήματα.  Εμείς οι πολίτες είμαστε δικαιολογιμενα  όλοι οργισμένοι. Να δικαιολογήσω  ακόμη και τη ψήφο της οργής κατά του δικομματισμού. Δεν πρέπει  όμως σε καμιά περίπτωση να πάμε στα άκρα  , δεξιά και αριστερά. Για να διασωθεί η δημοκρατία.Και να εξασφαλισθεί η ευημερία…
Τι θα λέγατε ότι μεταξύ άλλων, πρέπει να στηρίξουμε και τον χωριανό μας  από τη Λεπτοκαρυά τον Γιώργο Κεχαγιά,: Και υποψήφιο βουλευτή της  Πιερίας, με τους ανεξάρτητους Έλληνες...!!!!! 


Κων/νος Γιάντσιος τ. αντιδήμαρχος του τ. δήμου  ανατολικού Ολύμπου 
Υ.Γ.Ο Αστέριος Χονδρόπουλος τ. Δήμαρχος  του τ. δήμου ανατολικού Ολύμπου ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΕΧΑΓΙΑ

Το χειροφίλημα του Αλβάρο στην Αθηνά



 
 
 
  Είναι ερωτευμένοι και δείχνουν την αγάπη τους όπου και αν βρεθούν, αδιαφορώντας για τους παπαράτσι που έχουν γίνει σκιά τους, αλλά και για τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου. 

Πρόσφατα το ζευγάρι βρέθηκε στο Μόντε Κάρλο, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα τένις και ο φακός απαθανάτισε το τρυφερό ενσταντανέ μεταξύ τους... τον Αλβάρο Ντε Μιράντα να φιλά το χέρι της αγαπημένης του, Αθηνάς Ωνάση.

Ένας - ένας πηδάνε από το καράβι.... (Από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο)


Άγριος καυγάς ανάμεσα στον πρόεδρο του τοπικού Πλαταμώνα και στην τοπική αντιδήμαρχο Αν. Ολύμπου.

Ο κύριος Σπανόπουλος κατηγόρησε την τοπική αντιδήμαρχο Σοφία Νούλα πως έχει "παρατήσει" τον Πλαταμώνα. Ειπώθηκαν διάφορα μεταξύ τους και η συζήτηση διεκόπη με την αποχώρηση του κυρίου Σπανόπουλου από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

*Βγήκε τελικά δελτίο τύπου με τα θέματα του Δ.Σ. εχθές, παρόλα αυτά εμείς και πάλι δεν το πήραμε. 
Αλήθεια ο υπεύθυνος επικοινωνίας και ειδικός συνεργάτης του Δήμου επιλέγει μόνος του να μην αποστέλει τα δελτία τύπου ή κατόπιν άνωθεν εντολής;

Αυτή είναι η "ένωση ψυχών" για την οποία μιλούσατε;