ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συντηρητικοί Μαρξιστές (Β' μέρος) του Γιάνη Βαρουφάκη Τι δεν είδε ο Μαρξ




Όσο διορατικός και να ήταν, ο Μαρξ δεν ήταν δυνατόν να έχει προβλέψει τα πάντα. Αρκεί ότι προ-είδε το μεγαλείο της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την άκρα δυστυχία που αυτή παρήγαγε. Την τάση του καπιταλισμού να παραγάγει πρωτόγνωρο πλούτο, και συνάμα πρωτόγνωρη φτώχεια. Την τάση της ανθρωπότητας να κατασκευάζει μηχανήματα με την δύναμη να παράγουν εκ μέρους μας τα πάντα αλλά, την ίδια στιγμή, και την έφεσή μας να μετατρεπόμαστε όλοι μας, εργαζόμενοι και εργοδότες, σε αλλοτριωμένους σκλάβους των τεχνολογικών δημιουργημάτων μας. 

Ο ΝΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ (Ναὸς Ἀφροδίτης Θεσ_νίκη)

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Irina Shayk με bikini σε παραλία του Miami


Η πανέμορφη Ρωσίδα Irina Shayk με bikini σε παραλία του Miami..
Δείτε την








Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ






4000 χρόνια πριν: Αυτή είναι η στιγμή όπου οι αρχαίοι Έλληνες, άρχισαν πρώτοι να 
χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο του Ηλίου. To σύμβολο δεν είχε τυποποιηθεί ακόμα 
με την πρώιμη μορφή του.
Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας") είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε

 ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο
 Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο 
της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, 
αποτελείται από 16 ακτίνες. Μπορούμε επίσης να τον δούμε και με 12 ή ακόμα και 8 ακτίνες 
του Ήλιου.

Πρόεδρος μετά από πρόταση του αποχωρούντος προέδρου κ. Ιάκωβου Τασχουνίδη, εξελέγη ο κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών.

 «Λείβηθρα» και Διον...!!
Εύχομαι τον  νέο πρόεδρο καλή δύναμη και λέω με γνώση του αντικειμένου ότι έχει ευαισθησία και για τον Ορφέα. ...!!!!!!!Κων/νος Γιάντσιος.
 Κάτι θα κάνει πάλι στα Λείβηθρα...; 


 Ένα πανάρχαιο ταξίδι, εκείνο που περιγράφεται στους ακροτελεύτιους στίχους των Αργοναυτικών του Ορφέως, ενός έπους που αποδίδονταν στον ίδιο τον Ορφέα.
Κων/νος Γιάντσιος 

Φέρεται να το διηγείται ο ίδιος επειδή, εκτός από την πολυσυζητημένη κάθοδο του στον Άδη, κύριο επεισόδιο της ζωής του υπήρξε και η Αργοναυτική εκστρατεία.   Έδινε τον ρυθμό της κωπηλασίας και βοηθούσε τους Αργοναύτες να ξεφεύγουν από ποικίλους  κινδύνους.  Αναφέρεται μάλιστα και ένα από τα είδη της μουσικής που καλλιέργησε: ο βηταρμός [κατά τους αρχαίους σχολιαστές η  πυρρίχη όχρησις

Το έπος καταλήγει με την επιστροφή του Ορφέως στην πατρίδα του, τα «Λείβηθρα»

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ




  Την Παρασκευή το μεσημέρι, στα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές που έγιναν την Τρίτη 27 Μαρτίου.
Την συνεδρίαση συγκάλεσε η πλειοψηφούσα σύμβουλος κ. Μπέτυ Παρτσαλίδου,με μοναδικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ : ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ - ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ




Leto u Leptokariji - Greece

Primavera - Vivaldi ( As quatro estações )

ΛΕΥΤΑ...ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ...! ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΛΈΚΙΑ...!!!!



Τα Περί , [ δεν ήξερα ]


Κων/νος Γιάντσιος. 
 Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Κωτούλη

Στη συνεδρίαση της 29/3/2012 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου – Ολύμπου,  στην οποία παραβρέθηκα, δημότης, παρατηρητής, στο οποίο εσείς κύριε πρόεδρε προεδρεύετε, και ομολογώ ότι έχετε δύσκολο έργο. Εγώ μη έχοντας, λόγω στην αίθουσα. Επικοινωνώ, από αυτό εδώ το βήμα.
Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις στους δημότες  και σε άλλους παράγοντες πολλές…
Είναι άραγε αυτό το επίπεδο αξιοπιστίας ;  Όχι.
Εφόσον , σε ερώτημα, [ του γραμματέα ]του  δημοτικού συμβουλίου  , αλλά και δημοτικό Σύμβουλο του δήμου Δίου-Ολύμπου Γ.Ζ., ότι σε ορέξεις καταπατητών χάνουμε δημοτική περιουσία, και στα δικαστήρια παρίσταται μόνο ο πρώην αντιδήμαρχος του  πρώην δήμου Ανατολικού Ολύμπου Κων/νος Γιάντσιος.
 Και γιατί  η νέα διοίκηση, δεν φαίνεται, τουλάχιστον στα δικαστήρια…;
 Ο λόγος δόθηκε στην ύπαρξη, αντιδημάρχου του δήμου Δίου-Ολύμπου …η οποία δήλωσε, [ δεν ήξερα…!!!!!!!!!!!!!!! ]
Με αιχμή αυτή τη φορά την Πλατεία της Παλιάς  Λεπτοκαρυάς και το ποινικό δικαστήριο , τα οποία ποιο επάνω  αναφέρονται…
Επομένως :Σε ένα πια, νέο, δημοτικό συμβούλιο ο δήμος πρωτίστως πρέπει να αποφασίσει και να διεκδίκηση στα αστικά δικαστήρια την έκταση των 10 στρεμμάτων βάση της κοινοτικής απόφασης του 1928, επίσης να πάρει  υπόψη της υπογραφές των 13 συλλόγων Λεπτοκαρυάς , το βιβλίο Τοπωνύμια του Γιώργου Χατζή  , και μάρτυρες... 
Επίσης  τελευταία, μπορεί να κάνει χρήση και το άρθρο 211 περί απαλλοτρίωση, δουλεία, εξαγορά επιχειρήσεων στη παρ. η] για τη συντήρηση ή τη διαφύλαξη ακινήτων που έχουν ιστορική ή παραδοσιακή αξία. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το ακίνητο, δικαίως  στην αρχική του, θέση πριν το 2005…   
 Έτσι για την ιστορία… από το 2007 μέχρι και το 2010 υπηρετώντας τούς δημότες του Ανατολικού Ολύμπου από τον θεσμό του αντιδημάρχου με αρμοδιότητα κατά των καταπατητών με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…! Ωστόσο από τις παρεμβάσεις μου γλιτώσανε τα φιλέτα της δημοτικής περιουσίας , ποσό άνω των 25 εκατομμυρίων σε ευρώ…!   
προσπάθεια μου δύο χρόνια μετά χωρίς διοικητικά καθήκοντα συνεχίζεται… Μόνο που πια δεν αρκεί η προσπάθεια, ούτε οι δηλώσεις. Θα έλεγα μάλιστα, ότι πλέον μοιάζει να μην μου πέφτει καν λόγος ως προς το πώς θα γίνει εντέλει η διαχείριση του  δήμου ... δικοί σας η ευθύνη…!
Ως εκ τούτου, οι αναβολές των δικαστηρίων έχουνε συνέχεια, βέβαια αυτές που αφορούνε δημοτική, η δημόσια έκσταση έχοντας ο δήμος τη χρήση ,δεν αρκεί να παρίσταται μόνο, η δικηγόρος του δήμου, και εγώ , ο πρώην αντιδήμαρχος , καταλάβετε …! [ χωρίς καμία πια θεσμική θέση,κατηγορούμε ότι κυνηγώ τους δημότες, ενώ είμαι ο μάρτυρας της υπεράσπισης του σημερινού πλέον δήμου ,ο οποίος είναι απών στα δικαστήρια... γιατί...;;;;; ]   
Για το επόμενο παραθαλάσσιο φιλέτο ,στης 6/6/2012, και το επόμενο στης  19 /9/2012 θα σας περιμένω στα δικαστήρια …!  
Δεν μένουμε στις τραγικές μας διαπιστώσεις. Και πιστεύουμε ότι θα τις μετατρέψετε σε μια λύση δημιουργική ...!
 Με εκτίμηση    Κωνσταντίνος Γιάντσιος πρώην  αντιδήμαρχος πρώην δήμου  Ανατολικού Ολύμπου ..... Διαβάστε...!!!!!!!!!!!


 Υ .Γ.Τέτοια ώρα ... τέτοια λόγια Τρίτη 10-05-2011 
Προστέθηκε από ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

Οδηγίες προς καταπατητές:
Αν θέλετε να καταπατήσετε μια έκταση δημόσια, δασική ή αρχαιολογική υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος τον οποίο από ότι φαίνεται ακολουθούν κάποιοι και στο νομό μας.
Όπως φαίνεται στη φώτο, υπάρχει μια ταμπέλα σε περίφραξη έκτασης στην παλιά Λεπτοκαρυά, η οποία αναφέρεται σε άδεια που έχει εξασφαλίσει ο «ιδιοκτήτης» του οικοπέδου από την αρχαιολογική υπηρεσία. Το ρεπορτάζ λέει, ότι ο αριθμός που αναγράφεται αντιστοιχεί σε άλλη έκταση σε άλλη περιοχή και δεν είναι για το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο ο κατά τα άλλα έξυπνος (ή εξυπνάκιας) ιδιώτης προσπαθεί να φέρει στην ιδιοκτησία του…
Εκτός από αυτόν τον τρόπο πάντως υπάρχει και ένας ακόμα, ο οποίος απαιτεί εκτός από περισσότερα χρήματα, να είσαι (ή να δείχνεις) και θρήσκος! Αν γνωρίζεις τους νόμους, είσαι πχ ένας καλός και ευυπόληπτος δικηγόρος, μπορείς να καταπατήσεις έκταση περιφράζοντάς την και χτίζοντας μέσα έναν Ναό! 
Και επειδή (κατά τις δημόσιες υπηρεσίες) είναι προφανώς μεγαλύτερη ιεροσυλία να γκρεμίσεις ναό από το να αποβάλεις καταπατητή, μόλις κοπάσει ο θόρυβος χτίζεις και ένα εξοχικό! (για τις ανάγκες του νεωκόρου, ας πούμε).

Ο Ομφαλός των Δελφών και το Πενταδωδεκάεδρο του Πλάτωνα


Ο Ομφαλός των Δελφών εικ2 είναι ο διασημότερος Ομφαλός, σε όλο τον κόσμο. Φυσικά υπάρχουν και άλλα παρόμοια αντικείμενα στην
Ρώμη, Ιράκ, Αίγυπτο, Ιερουσαλήμ, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ και αλλού. Έτσι κάθε πολιτισμός είχε ένα ιερό μέρος για το οποίο πίστευε ότι ήταν το συμβολικό κέντρο του κόσμου. Βλέπε εικ 2 του Εκαταίου από την Μίλητο το 500πχ. Πίστευαν ότι το υπερφυσικό εισερχόταν στον φυσικό κόσμο μέσω του κέντρου του, που σημειωνόταν με την τοποθέτηση ενός πέτρινου «αφαλού». Μέσω του νοητού κάθετου άξονα συνδεόταν ο πνευματικός κόσμος με τον φυσικό.  Από αυτό το σημείο μπορούσαν να αποκτήσουν επαφή με τους άλλους κόσμους, τον παράδεισο, την κόλαση και με τα πνεύματα.