ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ









Νέο νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες



Μείωση του χρόνου έγκρισης και χορήγησής τους και απλοποίηση της διαδικασίας

Γιώργος Κεραμιτζόγλου
23/06/2011 | 


Αλλάζει το καθεστώς έκδοσης οικοδομικών αδειών με νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που προβλέπει μείωση του χρόνου έγκρισης και χορήγησής τους και απλοποίηση της διαδικασίας με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Το νέο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των πολεοδομιών και μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους μηχανικούς, σύσταση νέου σώματος ελεγκτών που θα κάνουν τουλάχιστον μία αυτοψία σε κάθε οικοδομή και δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για το σύνολο των κτιρίων της χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα χορηγείται σε δύο μέρες η άδεια δόμησης για έναρξη εργασιών, με την προσκόμιση των υπολοίπων μελετών.

Παρουσιάζοντάς το ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι στόχος των αλλαγών «είναι η πάταξη της διαφθοράς, των καθυστερήσεων και της αδιαφάνειας στην έκδοση οικοδομικών αδειών».

Περιβάλλον




Ενίσχυση των δήμων με 23 εκ. ευρώ για πυροπροστασία

Αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών



Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.πηγη σκαι

Τα παιδικά του Olympus Marathon