ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΦΩΤΗ

ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ...!!
ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ... ΚΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.... ΤΟ ΠΑΝΚΑΚΙ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ......ΓΛΑΣΤΡΕΣ...ΕΤΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟΥ..




Προκάτ νεκροταφείο: Αποφασισμένο να μην περάσει η αυθαιρεσία το ΥΠΕΚΑ










--------------------------------------------------------------------------------

Την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε να κατεδαφιστεί σύντομα το προκάτ νεκροταφείο στη Γλυφάδα επισήμανε τη Δευτέρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και το Δημήτρη Γιαγτζόγλου η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη ενώ προανήγγειλε και διάλογο του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την Εκκλησία για το θέμα της ναοδομίας που αποτελεί πηγή ποικίλων περιβαλλοντικών αυθαιρεσιών.



«Σύντομα θα έχουμε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας (σ.σ: αναμένεται την Τρίτη) και θα παρέμβει το αρμόδιο δασαρχείο για να κινήσει τη διαδικασία κατεδάφισης. Δεν θα περάσει η αυθαιρεσία. Θα πρέπει να δοθεί ένα καθαρό μήνυμα στους πολίτες ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, ότι μπαίνει μία τομή» διαμήνυσε η ειδική γραμματέας.



Όσον αφορά τη δραστηριοποίηση του υπουργού Περιβάλλοντος για το θέμα της ναοδομίας, υπογράμμισε ότι λόγω του ζητήματος αυτού υπάρχουν κραυγαλέες αυθαιρεσίες στις κορυφές των βουνών και στους αιγιαλούς και δεν μπορεί κανείς να παρέμβει. «Ο ΥΠΕΚΑ είναι αποφασισμένος να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση με την Εκκλησία για τέτοια θέματα που δεν τιμούν κανένα» επισήμανε.



«Πίσω από περιβαλλοντικά θέματα υπάρχει πολύ και μαύρο χρήμα» εξήγησε η κα. Καραβασίλη, ενώ έκανε λόγο για καλά προετοιμασμένο σχέδιο από πλευράς δημάρχου Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη για να δημιουργήσει τετελεσμένα.



«Η χρήση γης είναι σαφής• στην Α’ Ζώνη Προστασίας απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα αλλά και να επιτρεπόταν υπάρχουν ένα σωρό προϋποθέσεις (σ.σ: για νέο κοιμητήριο), όμως καιροφυλακτούν συνεταιρισμοί για τα νέα φιλέτα» εξήγησε η ειδική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ.



«Παίζουν με τους συγγενείς των νεκρών που τους υπόσχονται ότι θα τους θάψουν με νέο νεκροταφείο που πάνε και αντικρίζουν χωράφια» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα αντιμετωπιστεί το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα με τους νεκρούς που έχουν ταφεί στο αυθαίρετο.skai.gr

Θαλάσσια ρύπανση στην Καβάλα










Ρύπανση από ψήγματα πίσσας, εντοπίστηκε, σήμερα το απόγευμα, κατά μήκος της παραλίας «ΠΑΛΗΟΥ» και σε μήκος ακτογραμμής 300 μέτρων.



Για το περιστατικό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης, οι οποίες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σε γενόμενες περιπολίες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, δεν διαπιστώθηκε ρύπανση αυτής της μορφής.

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011, zougla.gr