ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Με διάγγελμα Βίντεο: Ο Ραούλ Κάστρο ανακοινώνει τον θάνατο του Φιντέλ

Η αρχαία λύρα στο σήμερα

Νικόλαος Μπάρδης

Η αρχαία λύρα στο σήμερα

Ένα μουσικό ταξίδι με όχημα την ποίηση, από την Σαπφώ μέχρι την Κική Δημουλά

Η αρχαία λύρα έρχεται στο σήμερα και στα χέρια του πολυσχιδή συνθέτη και μουσικού Νίκου Ξανθούλη για να ζωντανεύσει -τι άλλο;- την ποίηση. Το Half Note Jazz Club εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων, μία Κυριακή κάθε μήνα, φιλοξενώντας στη σκηνή του μελοποιήσεις του Νίκου Ξανθούλη, σ’ έναν γόνιμο διάλογο της αρχαίας λύρας με τη σύγχρονη ελληνική ποίηση και όχι μόνο.

Σε ηλικία 90 ετών - Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε με διάγγελμα ο αδελφός του, Ραούλ


Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε χθες Παρασκευή το βράδυ στην Αβάνα σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006.

«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», (05:29 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.

«Οι λεπτομέρειες της επικήδειας τελετής θα ανακοινωθούν» αργότερα, πρόσθεσε σε αυτό το σύντομο διάγγελμα που καταλήγει με ένα βροντερό: «Hasta la victoria siempre!» («Μέχρι τη νίκη») τη γνωστή φράση-ορόσημο του κομαντάντε.

Ο «Λίδερ Μάξιμο», που κυβέρνησε τη χώρα του με σιδηρά πυγμή από την επανάσταση του 1959 και είχε αψηφήσει την αμερικανική υπερδύναμη για περισσότερο από μισό αιώνα, παραχώρησε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ από το 2006 έπειτα από εντερική αιμορραγία.

Το 2011 εγκατάλειψε και τις τελευταίες επίσημες αρμοδιότητές του, παραχωρώντας το αξίωμα του πρώτου γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC) στον Ραούλ, ο οποίος ήταν δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος από την ίδρυσή του το 1965.


Ο τέως πρόεδρος της Κούβας είχε εξαφανιστεί εντελώς από τις κουβανικές τηλεοράσεις μεταξύ Φεβρουαρίου 2014 και Απριλίου 2015, κάτι που είχε τροφοδοτήσει πολλές φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Όμως εδώ και ενάμισι χρόνο, αν και οι μετακινήσεις του παρέμεναν περιορισμένες, είχε ξαναρχίσει να δημοσιεύει τις «σκέψεις» του και είχε ξαναρχίσει να δέχεται στην κατοικία του προσωπικότητες και ηγέτες από το εξωτερικό.

Ο θάνατός του, δύο χρόνια μετά την ιστορική ανακοίνωση της προσέγγισης ανάμεσα στην Κούβα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έρχεται να κλείσει οριστικά τη σελίδα του Ψυχρού Πολέμου που οδήγησε τον κόσμο στο χείλος της πυρηνικής σύγκρουσης στη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων τον Οκτώβριο του 1962.




ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;;;


    

Γιατί;

Ποιους εξυπηρετούσε ο αφανισμός του;
Και γιατί θεωρήθηκε απαραίτητο να ξεριζωθεί η ελληνική παιδεία προκειμένου να επιβιώσει ο χριστιανισμός;

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: «Ακούστε καλά... Θα ανοίξουμε τα σύνορα για τους πρόσφυγες».



Ανεβάζει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και απειλεί ανοιχτά την ΕΕ ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, εάν προχωρήσει περαιτέρω'.

Ο Ερντογάν απείλησε σήμερα ότι
θα ανοίξει τα σύνορα για να επιτρέψει τη διέλευση των προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, την επομένη της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Μόνοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα σηκώσουν το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών.


Σχέδιο ανάκλησης της ρύθμισης του νόμου Κατρούγκαλου που επιβάλλει τη συμμετοχή του εργοδότη, από την 1/1/2017, στο κόστος των ασφαλίστρων που αναλογούν στο «μισθό» των εργαζομένων οι οποίοι αμείβονται με «μπλοκάκι», άρχισε να επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαπιστώνοντας ανυπέρβλητα νομικά