ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ερντογάν: Η απόφαση της Ε.Ε. για τη μαντίλα ξεκίνησε «σύγκρουση μεταξύ της ημισελήνου και του σταυρού».



Νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιο συγκεκριμένα κατά Ολλανδίας και Γερμανίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδία, Μαρκ Ρούτε έχει χάσει
τη φιλία της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του.

Ο Ρούτε εξασφάλισε την επανεκλογή του με 31 έδρες στις βουλευτικές εκλογές, που έλαβαν χώρα χθες, Τετάρτη.

Πιέσεις σε Trump για απεμπλοκή του ΔΝΤ από Ελλάδα.



Μερίδα Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο πιέζουν τον Donald Trump να εμποδίσει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρουν οι Financial Times.

Πιο συγκεκριμένα, ο Bill Huizenga, ένας συντηρητικός που
εκλέχθηκε πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2011 με τη στήριξη του Tea Party, κατέθεσε χθες ένα νομοσχέδιο με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση Trump να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν πετύχουν αυτό το στόχο, το

Σήμα κινδύνου για το ευρώ μέσω ΔΝΤ.


Η ευρωζώνη κινδυνεύει να περάσει νέες σοβαρές κρίσεις, τις οποίες θα προκαλέσουν (πάλι) οι τράπεζες, εάν δεν τεθούν υπό δρακόντεια εποπτεία, προειδοποιούν δύο κορυφαίοι οικονομολόγοι, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

H παχυδερμία των ενόχων.


Του Χρήστου Γιανναρά
Τ​​ακτικός αναγνώστης των εδώ κατά Kυριακή επιφυλλίδων επιστολογραφεί και λέει:
«Yπήρξα για σαράντα πέντε χρόνια ξεναγός, στα αγγλικά και κυρίως στα γερμανικά. Aπό τη θητεία μου ως ξεναγού θυμάμαι έναν Iάπωνα πρέσβη στη Γερμανία, ο οποίος με ρώτησε, αν στην Eλλάδα, για λόγους ηθικής και τιμής, έχουν αυτοκτονήσει άτομα του πολιτικού προσωπικού. Tου απάντησα ότι
γνωρίζω μόνο τον Aλέξανδρο Kορυζή, πρωθυπουργό της Eλλάδος, όστις, για να μην υπογράψει, το 1941, την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς, αυτοκτόνησε. Mε ρώτησε, αν η χώρα τον τίμησε με ανδριάντες ή άλλες τιμές. Kαι απήντησα ότι είναι μάλλον άγνωστος στους νεωτέρους. Mου είπε ότι αυτό δεν είναι καλό σημάδι για τη χώρα».

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση θα τα δεχθεί όλα από τους δανειστές - Το τρίτο μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να οδηγήσει στο Grexit.



Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχθεί ότι θα δεχθεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή, απλώς μια καθυστέρηση.