ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Mπορεί να αποτραπεί το ιστορικό μας τέλος;;;




Του Χρήστου Γιανναρά
O Aντώνης Mπενάκης πρόσφερε στο ελληνικό κράτος τις ιδιωτικές του συλλογές για να ιδρυθεί το Mουσείο που φέρει το όνομά του. Δώρισε το κτήριο του πατρικού του σπιτιού για να στεγαστεί το Mουσείο. Πρόσφερε και το απαιτούμενο οικονομικό κεφάλαιο για να μπορεί να λειτουργήσει. Γιος του Eμμανουήλ Mπενάκη (επίσης εθνικού ευεργέτη, επανειλημμένα υπουργού, δημάρχου Aθηναίων) και αδελφός της Πηνελόπης Δέλτα, ο «Tρελλαντώνης» έδωσε....
την ψυχή του στο μουσείο που έστησε, παρά το φόρτο και άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς.

Θέλω να διασώσω σε δημόσιο λόγο μιαν ελάχιστη, αλλά καθόλου ασήμαντη λεπτομέρεια συμπεριφοράς του Aντώνη Mπενάκη. Eίχα την τύχη να μου την αφηγηθεί ο Mανώλης Xατζηδάκης – ο γνωστός βυζαντινολόγος, μέλος της Aκαδημίας Aθηνών, επί χρόνια διευθυντής του Mουσείου Mπενάκη. Eφτανε κάθε πρωί ο Aντώνης Mπενάκης στο Mουσείο, με κοστούμι πρωινό, άψογο, ραμμένο στην Aγγλία. Γύρω στις 11 κατέφθανε από το σπίτι του (στην οδό Λυκείου) οικιακή βοηθός, με το μαύρο φόρεμα και την άσπρη δαντελένια ποδιά, φέρνοντας σε ασημένιο δίσκο τον καφέ του και γλυκό του κουταλιού. Tο μεσημέρι γύριζε στο σπίτι του για φαγητό και επέστρεφε το απομεσήμερο στο Mουσείο, με άλλο, απογευματινό τώρα, κοστούμι. Για το βράδυ ήταν αυτονόητο, είτε στο σπίτι είτε σε έξοδο, ότι θα φορούσε τρίτο, βραδινό κοστούμι.

Eίχε ο Aντώνης Mπενάκης τον δικό του ράφτη στην Aγγλία, που διέθετε «κούκλα»

Το επιχειρείν με ατομική επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν είναι δουλειά είναι μαζοχισμός.




Του Βαγγέλη Τσερεμέγκλη*
Όταν κάποιος σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη αποφασίσει να δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση ώστε να βγάλει το ψωμάκι του τίμια , θα πρέπει να έχει κατά νου δύο πράγματα .
Πρώτον ότι ξεκινάει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι στο σκοτεινό δάσος της ελληνικής επιχειρηματικότητας .
Δεύτερο , ότι τοποθετεί μια βόμβα....
 υψηλής ισχύος στα θεμέλια της όποιας προσωπικής περιουσίας έχει αποκτήσει ως εκείνη τη στιγμή.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή .

Ατομική επιχείρηση είναι το δεύτερο σκαλοπάτι άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, αν υπάρχει ιεράρχηση, μετά το  «μπλοκάκι», την άλλη ελληνική πατέντα εκμετάλλευσης κανονικών εργαζόμενων.

Εκτός από τα λογικά (εύρεση χώρου, κεφαλαίων, προμηθευτών ) και  απαραίτητα, για να ξεκινήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα ο υποψήφιος επιχειρηματίας, θα έρθει αντιμέτωπος με την τεράστια γραφειοκρατική μηχανή η οποία από την πρώτη στιγμή θα αρχίσει να του «τρώει » χρόνο και χρήμα. Οι μισές κρατικές υπηρεσίες τον περιμένουν στη γωνία ζητώντας η κάθε μία ένα χαρτί που υποτίθεται ότι θα αποδεικνύει κάτι «εξαιρετικά απαραίτητο». Αν δε, είχε την φαεινή ιδέα να θέλει να ανοίξει επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος! ε τότε ,έπαθε  ότι και η «Μαριώ στο αλώνι».

Επειδή ο «χρόνος είναι χρήμα» όμως, ταυτόχρονα ο άνθρωπος αρχίζει να προετοιμάζει και το μαγαζί του πάντα με προσωπική εργασία, η οποία όμως είναι παράνομη γιατί δεν κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ.!!! Η προετοιμασία δε αυτή έχει ένα όριο, διότι το μαγαζί πρέπει να είναι άδειο κατά την αυτοψία της Εφορίας πριν του χορηγήσει «έναρξη». Άρα κάτσε και περίμενε.!! Έτσι και αλλιώς θα περιμένει γιατί πρέπει να έρθει η Δ.Ε.Η να συνδέσει, πάντα σε εργάσιμες ώρες, άρα μη εργάσιμες για εκείνον!!!

Focus: Έλληνες, η Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας.



Οι έντονες αντιδράσεις στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα είναι λανθασμένη αντίδραση. Οι Έλληνες πρέπει να επαναδιοργανώσουν το κράτος τους – ταχύτατα μάλιστα.

"Αγαπητοί Έλληνες, πολλοί από εμάς τους Γερμανούς αγαπούν την χώρα σας, τα αρχαία μνημεία, τα νησιά, την θάλασσα, το κλίμα, τη....
κουζίνα σας και το κρασί σας. Ταξιδεύουμε συχνά και με μεγάλη χαρά στη χώρα σας, ένας λόγος είναι ότι είσαστε τόσο διαφορετικοί από εμάς, πιο άνετοι και με πιο μεγάλη χαρά ζωής. Ως τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι και ομογενείς σας που μένουν στη Γερμανία αισθάνονται καλά. Δεν εμφανίζονται ως ξένοι αλλά ως μέρος της κοινωνίας στην οποία προσμετρούνται εδώ και χρόνια οι νότιοι Ευρωπαίοι. Όλα αυτά δε θα έπρεπε να τα ξεχάσετε καθώς το τελευταίο καιρό ακούγονται από εσάς υβριστικά σχόλια για την Γερμανία. Με τον ίδιο τρόπο οφείλουν οι Γερμανοί να αντιληφθούν ότι και για εμάς τους Γερμανούς η Ευρώπη σημαίνει πολλά παραπάνω από ένα σταθερό Ευρώ. Μέσα στη κρίση δε πρέπει να χαθούν αυτά που μας ενώνουν.

NYT: "Ποια ευρωζώνη; Εδώ διαλύονται τα ευρωπαϊκά κράτη σε μικρά κρατίδια"!!!




Οι αποσχιστικές τάσεις στις πλούσιες περιοχές της Ευρώπης όσο πάνε και γιγαντώνονται με την Καταλονία να ετοιμάζεται για αυτοδιάθεση καθώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα έχει δημοψήφισμα για το αν οι πολίτες της επιθυμούν να αποχωρήσουν από τον ισπανικό εθνικό κορμό ή όχι. Στην ουρά περιμένουν επίσης η....
Σκοτία, η Φλάνδρα και η Λομβαρδία.

Ο Αρτούρ Μας, πρόεδρος της Καταλονίας, που προκήρυξε το δημοψήφισμα έχει μεταμορφωθεί στον υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για το ισπανικό κράτος που θεωρεί το δημοψήφισμα παράνομο.  Από την άλλη η Σκοτία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Αγγλία το φθινόπωρο του 2014.

Μόλις θα πάρουμε τα 31,5 δις θα φάμε με «χρυσά» κουτάλια.


Είναι πραγματικά απίστευτη η αφέλεια ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα της άρχουσας ελίτ της χώρας. Παραμυθιάζονται με το σύνθημα ότι εξαθλιωνόμαστε μεν, αλλά θα πάρουμε τη δόση.

Και λοιπόν τι θα γίνει όταν πάρουμε τη δόση; Θα φάμε με χρυσά κουτάλια; Θα φύγουν τα....
σκληρά μέτρα; Θα ξαναγυρίσουμε στον χαμένο Παράδεισο των δανεικών που ζούσαμε; Όχι.

Περίπου 24 δις ευρώ από την πιο πάνω δόση θα εισπράξουν οι ελληνικές τράπεζες για να μειώσουν τις επιχειρηματικές ζημιές τους από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα, επό

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ


ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ 
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ 
ΣΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ 
ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ
 ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ
 ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...
ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ 
ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΘΩΣ "ΜΕΣΑ" 
ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
 ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΑΠΛΑ 
ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΨΗ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙ
 ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΙΣ ...
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ..!
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 
ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ 
ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ -ή προσωπικά-
 ΟΦΕΛΗ...
ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ

 ΥΠΟΨΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ
 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ 
ΕΥΕΡΓΕΤΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ 
ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ....ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ 
ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ 
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ, ΤΡΙΧΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΧΙ ΜΥΑΛΟ....
Αναρτήθηκε από 

κ. Ζαρκανέλα, τόσο σίγουρος για το "αλάθητο", παγκοσμίως γνωστός, ήταν μόνο ο Πάπας κάποτε...



Σιάσιου Γλυκερία
Μέλος της ΕΟΔνΠ
  
 Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή η σιγουριά του κ. Ζαρκανέλα πως εμείς οι εθελοντές της ΕΟΔνΠ έχουμε κάποια κρυφά συμφέροντα και αποσκοπούμε κάπου αλλού και όχι στην προστασία του περιβάλλοντος!

Δηλώνω θιγμένη ως άνθρωπος από τέτοιες αβασάνιστες ίσως (;) δηλώσεις.

Ναι, κ.Ζαρκανέλα, έχουμε "άγνοια", όπως λέτε. Όλοι οι απλοί πολίτες. 

Αξιότιμε κύριε Ζαρκανέλα,





  
  Δεν θα αναφερθώ λεπτομερειακά στις όποιες ανακρίβειες βρίσκω ως πολίτις στην μακροσκελέστατη επιστολή σας στο blog «Λευτεριά» σχετικά με την πρόθεση απόθεσης αποβλήτων της ΤΟSOH στην περιοχή του λατομείου του Λιτοχώρου. Θα αρκεστώ μόνο να παραθέσω την εικόνα της τοποθεσίας της περιοχής στην οποία