ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Διαβάστε την παρακάτω αληθινή ιστορία. Συνέβη στη Θεσσαλονίκη.














"Ο φίλος -μανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα, στοταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από τηντράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σαςέχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).

Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνείεκνευρισμένος στο...

διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.



-Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;



-εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε νατην ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτικήκάρτα. Αλλά όχι μόνος....

Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα,ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τιςθέλετε φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε   αλεπου του Ολυμπου

Ο… κουρασμένος συνεχίζει στην Ελλάδα τις διακοπές του!






Μετά τις… κοπιαστικές διακοπές που κάνει από την αρχή του χρόνου, πότε σε Αυστρία, Γαλλία και τώρα Ιταλία, ο τέως πρωθυπουργός ετοιμάζεται να πάει να.. ξεκουραστεί λίγες μέρες στη Τήνο. Φαίνεται πως τα ταξίδια τον κούρασαν τον… κουρασμένο και γι΄ αυτό μόλις γυρίσει από Ιταλία φεύγει και θα πάει να την αράξει καμιά βδομάδα στο νησί της Μεγαλόχαρης!

Να κάνει σαν άνθρωπος και κάνα μπάνιο…

Σιγά μην ασχοληθεί με… μπανάλ πράγματα όπως είναι η χρεοκοπία της χώρας- που όσο να΄ ναι έβαλε το χεράκι του – η με τα ζόρια του Σαμαρά.



Ο εαυτούλης του να είναι καλά και όσο για τα υπόλοιπα (βλ. επιστολές Δούκα κ.λ.π), βγαίνουν πότε ο Παυλόπουλος και πότε ο Αντώναρος – δεν έχει εξάλλου κι άλλους… – και τον υποστηρίζουν με τις γνωστές παρόλες τους!


Κάντε έρωτα…











Τους καλοκαιρινούς μήνες τους έχουμε συνδέσει με διακοπές, χαλάρωση, αλλά και με ερωτικές περιπέτειες.





Ερευνητές από το Νοσοκομείο της Βοστώνης των ΗΠΑ, διαπίστωσαν πως ο καλοκαιρινός ήλιος συμβάλει στην παραγωγή διπλάσιας ποσότητας της ορμόνης τεστοστερόνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη λίμπιντο.

Η επιστημονική εξήγηση είναι πως οι ακτίνες του ήλιου, προκαλούν την παραγωγή της βιταμίνης D, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την παραγωγή της εν λόγω ορμόνη.

Αν πάλι δεν σας έπεισε η μελέτη των Αμερικανών, μια άλλη έρευνα, βρετανικής προέλευσης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 87% των γυναικών, έχουν το σεξ ως την αγαπημένη τους άσκηση, μιας και είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του σεξ, καίγονται αρκετές θερμίδες.





Όμως το αγαπημένο αυτό «χόμπι» έχει και άλλα οφέλη, τα οποία δεν...

είναι και τόσο γνωστά. Οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο «άθλημα» και τα αποτελέσματά του, τα ανέλυσαν και τα δημοσίευσαν, με σκοπό οι άνθρωποι να αντιληφθούν πως το σεξ είναι καλό για την υγεία.

Ένα βασικό όφελος είναι πως το σεξ χαλαρώνει τους μυς και ανακουφίζει το λαιμό και τους ώμους, σύμφωνα με τον Δρ Arun Ghosh, που ειδικεύεται στη σεξουαλική υγεία σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ. «Έχω ασθενείς παραπονιούνται για κακή όραση μετά το σεξ. Αυτό που συνέβη είναι ότι, όπως όλοι οι άλλοι μυς του σώματος, οι μύες των ματιών τους έχουν χαλαρώσει. Αλλά αυτό είναι κάτι απολύτως φυσικό »

Επίσης το σεξ προστατεύει την καρδιά. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Queen στο Μπέλφαστ, διαπίστωσε ότι κάνοντας έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνεται περίπου 50% ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια άλλη μελέτη στο Ισραήλ, απέδειξε πως οι γυναίκες που είχαν δύο οργασμούς την εβδομάδα, είχαν και 30% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από οποιαδήποτε καρδιακή νόσο.

Η επιστημονική εξήγηση είναι πως οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, εξουδετερώνουν επίσης τις ορμόνες του στρες στο σώμα, οι οποίες συνδέονται με τις καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με τον Δρ Graham Jackson, καρδιολόγο στο Νοσοκομείο του Λονδίνου και πρόεδρο του αγγλικού Σεξουαλικού Συλλόγου, ο κίνδυνος να προκληθεί καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ελάχιστος έως μηδαμινός. Αν κάποιος είναι βέβαια άνω των 5, έχει υπερβολικό βάρος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Επίσης ο κίνδυνος αυξάνεται και με τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

Τέλος, σύμφωνα με μια άλλη αμερικάνικη έρευνα, αποδείχθηκε πως με το σεξ ωφελούνται και τα οστά. Ειδικά οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που είχαν σεξουαλική επαφή κάθε εβδομάδα είχαν διπλάσια επίπεδα οιστρογόνων. Η ορμόνη αυτή έχει μια προστατευτική επίδραση στην υγεία των οστών και η έλλειψη της μετά την εμμηνόπαυση έχει συνδεθεί με την οστεοπόρωση.

Άρα όσοι κάνουν συχνά σεξ, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα απολύτως. Οι ειδικοί, οι γιατροί και οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το σεξ κάνει καλό στην υγεία!



Πηγή: ΠρώτοΘΕΜΑ

Λεφτά υπάρχουν. Δεiτε ποιός τά εχει…Η Αριστερα γιατι δε μιλα..?





ἀπό ecosmopolis

Όταν σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, φορείς…ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ουδείς διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας.

Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δέκα φορές το...

ελληνικό χρέος;

Όχι η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς από τους φύλαρχους της αριστεράς δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

Αναλώνονται σε ψευτοεπαναστατικές ανούσιες δράσεις που κανένα αποτέλεσμα δεν φέρουν παρά μόνον δημιουργούν προβλήματα σε άλλους πολίτες ή ενθαρρύνουν κατάπτυστες νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην κοινωνική κατάρρευση όπως το «κίνημα» της Κερατέας και ποιούν την νύσσα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα χρέους της χώρας μια και καλή!

H εκκλησιαστική περιουσία... καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

Κάθε ένα από αυτά τα ΝΠΔΔ έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι ουδείς μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και των δεσμευμένων από δήμους και κράτος οικοπέδων.

Το οργανόγραμμα της Εκκλησίας χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες. Την κεντρική διοίκηση, τις ιερές μητροπόλεις, τις ιερές μονές και τους ενοριακούς ναούς. Οι ομάδες αυτές διοικούνται από συλλογικά όργανα. Οι ιερές μητροπόλεις από τα μητροπολιτικά συμβούλια, οι ιερές μονές από τα ηγουμενοσυμβούλια και οι ενοριακοί ναοί από τα εκκλησιαστικά συμβούλια. Με εξαίρεση τα ηγουμενοσυμβούλια που απαρτίζονται μόνο από μοναχούς, όλα τα άλλα όργανα διοίκησης περιλαμβάνουν ως μέλη και «λαϊκούς».

Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνον η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 2,5 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 6-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος



Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.

Η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Συνεπώς στο σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώδηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!

Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους

«Η δυναμική πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος – ΕΚΥΟ επιβεβαιώθηκε και με την αγορά “1.600.000”μετοχών της Εθνικής Τράπεζας η οποία καλύφθηκε με την συμμετοχή των διαθεσίμων της Εκκλησίας της Ελλάδος – ΕΚΥΟ (Αποφ. ΔΙΣ 31-07-2008).Ήτοι το σύνολο των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Εκκλησίας της Ελλάδος –ΕΚΥΟ την 31-12-2008 ανήλθε εις το ύψος των 7.785.405 τεμαχίων».

ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ;



ΟΙ 'ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ' ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ