ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η Δημοκρατία της… εφόδου



thumb
Η εντύπωση που μένει στους πολίτες αυτής της χώρας είναι ότι κάθε μέρα αγωνιζόμαστε για την επόμενη· ώς εκεί. Κάθε μέρα η ύπαρξή μας εξαρτάται από διάφορες εξετάσεις, τις οποίες πρέπει να περάσουμε, από διάφορα τεστ, στα οποία πρέπει πάση θυσία να απαντήσουμε σωστά, αλλιώς... ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς. Κάθε μέρα χάνουμε μαζί με ευρώ, επιδόματα, μισθούς και συντάξεις, την ατομική και συλλογική μας αξιοπρέπεια. Διατελούμε εν συγχύσει, βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Ιστορικά σε παρόμοιες συγκυρίες, όταν οι κοινωνίες δοκιμάζονται σκληρά και κυρίως αδυνατούν να κατανοήσουν τις πολλές και πραγματικές αιτίες του προβλήματός τους, ο κίνδυνος να χάσουν τη στοιχειώδη δυνατότητα κρίσης είναι μεγάλος. Οι λαϊκιστές, σαν ύαινες κανονικές που τρέφονται από πτώματα, καραδοκούν σε κάθε σκοτεινή γωνία και δεν υπάρχει πιο εύκολο θύμα από μια κοινωνία παραδομένη στην απελπισία, όπου κάθε υπεραπλούστευση περνά σαν σοφία και η κάθε σαχλαμάρα της δεκάρας αναδεικνύεται «εθνικά και κοινωνικά σωτήρια».

Μάνος Χατζιδάκις: Ενθύμια ενός μύθου



thumb
Χρυσούλα Παπαϊωάννου, Αντώνης Μποσκοΐτης
Πειθαρχία με το ζόρι
Μικρός ήταν ατίθασος, απείθαρχος και σκανταλιάρης - ιδιότητα που δεν έχασε ούτε όταν μεγάλωσε. Η προβοκατόρικη στάση του, άλλωστε, όταν δεν θύμωνε στ’ αλήθεια, έκρυβε και μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Στην εφηβεία δεν του άρεσε να διαβάζει. Όταν όμως αποφάσισε να αφοσιωθεί στη μουσική και στα διαβάσματά του, σκαρφίστηκε κάτι πολύ σκληρό, αλλά αποτελεσματικό: Ψαλίδισε άτσαλα τα μαλλιά του για να αναγκαστεί να κλειστεί στο σπίτι μέχρι να ξαναμακρύνουν. Έτσι κόπηκαν οι βόλτες και οι σκανταλιές και άρχισε η συστηματική μελέτη, που κράτησε σε όλη του τη ζωή. Αρκετά χρόνια αργότερα, χρησιμοποίησε την ίδια χατζιδακική μέθοδο: Στις δώδεκα μέρες που κράτησε η σύνθεση των τραγουδιών από τον «Κύκλο με την κιμωλία», έμεινε εντελώς ξάγρυπνος πίνοντας κόκα κόλες. Την πέμπτη μέρα και μόνο η θέα του κρεβατιού με την άκρη του ματιού τον τραβούσε σαν μαγνήτης. Γι’ αυτό πρόσταξε τη μητέρα του να κρύψει το κρεβάτι με ένα παραβάν. Έτσι κατάφερε να μείνει ξάγρυπνος ώς το τέλος. Και μετά κατέρρευσε.

Μια μούσα αλλιώτικη από τις άλλες

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



thumb

Μυστικά ομορφιάς για όλα τα ζώδια



ΚΡΙΟΣ
Αν είσαι Κριός, θέλεις η
 φροντίδα της ομορφιάς σου να
 μην παίρνει χρόνο και
 πιθανόν, συχνά να βγαίνεις έξω
έχοντας κάνει τα στοιχειώδη (λίγη
μάσκαρα
 και ένα πέρασμα στα χείλη
με λιπ-γκλος). Δεν βλάπτει όμως
να ασχολείσαι 
λίγο περισσότερο. Εξωτερίκευσε
 την τολμηρή πλευρά σου στην
εμφάνισή σου, 
όπως ....

η Κριός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ,
 που την «πλάσαρε» με τον
καλύτερο δυνατό
 τρόπο… 
Σταρ όπως η Φέργκι και η Λέιντι Γκάγκα
συχνά πειραματίζονται με τα πιο 
εκκεντρικά λουκ. 
Το κόκκινο είναι το χρώμα σου και επιδίωξε να το φοράς συχνά. Με μέτρο όμως. 
Συνδύασέ το με μπεζ και με το χρώμα της σαμπάνιας, που του ταιριάζουν. Καθώς
 το ζώδιό σου συνδέεται με το κεφάλι, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ένα ατού της
 εμφάνισής σου. Πρωτοτύπησε! Διάσημες Κριοί όπως η Τζένιφερ Γκάρνερ και η
 Ρις Γουίδερσπουν εμφανίζονται ακόμα και με κλασικά σινιόν.

ΤΑΥΡΟΣ

Σε 10 εταιρίες ανήκουν όλα τα προϊόντα του πλανήτη

ola se thimizoun-alexiou

Δείτε τι σας ταιριάζει και νιώστε θεά!



Μπορεί να έχετε αγοράσει το ωραιότερο και πιο καλαίσθητο ρούχο του κόσμου αλλά πάνω σας να φαίνεταιπαράταιρο και καθόλου κομψό, ενώ στη φίλη σας να πηγαίνει πραγματικά πολύ. Αυτό συμβαίνει διότι, πάντα, θα πρέπει να δίνεται εξίσου, ίσως και περισσότερη σημασία στο ποια κομμάτια ταιριάζουν στο σωματότυπό μας και ποια δεν τον κολακεύουν καθόλου όσο μοδάτα και να είναι. Παρακάτω σας έχουμε κάποιες συμβουλές πως να ντυθείτε ανάλογα με το σχήμα του κορμιού σας...
Σωματότυπος Μήλο: Το πρόβλημά σας εντοπίζεται σε στομάχι και κοιλιά γι' αυτό αποφύγετε να τα τονίζετε με στενά και γυαλιστερά υφάσματα. Προτιμήστε μονόχρωμα ρούχα ενω καλό θα ήταν να τραβήξετε την προσοχή στο στήθος ή τα πόδια σας. Φορέστε άφοβα κοντές φούστες, στενά παντελόνια ακόμη και κολάν, με το σωστό πάντα τρόπο. Αποφύγετε τα πλισέ ενώ μία πολύ καλή λύση είναι τα μπλουζάκια εγκύου τα οποία τονίζουν το στήθος και ανοίγουν προς τα κάτω καμουφλάροντας κοιλιά και στομάχι.
Σωματότυπος Αχλάδι: Η προβληματική σας περιοχή είναι τα πλούσια οπίσθια και γοφοί. Αποφύγετε να τα τονίσετε και δώστε περισσότερη βάση στο πάνω μέρος του σώματος που είναι συνήθως πιο λεπτό. Προτιμήστε σκουρόχρωμα παντελόνια, όχι εφαρμοστά και κατά βάση ψιλόμεσα. Σε φούστες και φορέματα, επιλέξτε αυτά σε γραμμή Α ή αυτά που είναι στενά πάνω και φαρδαίνουν όσο κατεβαίνουν προς τα κάτω.

Πότε η απιστία μας χτυπάει την πόρτα;





Η απιστία είναι παλιά όσο κι ο κόσμος θα
υπάρχει όσο θα υπάρχουν και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων...
Πότε η απιστία “χτυπάει την... πόρτα” και γιατί; Ποιά είναι η συμπεριφορά του άπιστου;

Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr o Δημήτρης Μπούκουρας -Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.

Ας ξεκινήσουμε από την ετυμολογία της λέξης. Προέρχεται από το στερητικό ‘’α’’ και τη λέξη πίστη που στα νεοελληνικά σημαίνει όχι πίστη δηλαδή απιστία.

Η λέξη σημαίνει την πράξη που δείχνει την έλλειψη πίστης στη σχέση και συγχρόνως περιλαμβάνει την έννοια της ανεντιμότητας, της υπονόμευσης, της δολιότητας.

Η συμπεριφορά του άπιστου

‘’Ο άπιστος με τη συμπεριφορά του παραβαίνει κάποιους όρους και υποχρεώσεις που οφείλει να τηρεί ως εκ της σχέσεώς του. Η απιστία – πρέπει να τονίσουμε- εμφανίζεται σε κάθε είδους ανθρώπινες σχέσεις όταν αποκτούν χρονική διάρκεια και κατά συνέπεια μέσα απ αυτές δημιουργηθούν συναισθηματικές . Οι υποχρεώσεις αυτές υπάρχουν όχι μόνο σε σχέσεις δύο ανθρώπων αλλά και σε τριών ή περισσότερων, ακόμα και σε σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν σε πολυάνθρωπες ομάδες όπως π.χ. μέσα σε θρησκευτικές ομάδες, σε στρατιωτικές μονάδες κ.λπ.’’ επενδύσεις.

‘Eρωτας- αγάπη