ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τεχνοφοβία, μια στάση ζωής με τον «σταυρό στο χέρι».





Τεχνολογία. Μέρος της φιλοσοφίας που έχει ανάψει φωτιές για πολλά χρόνια. Βλέπετε η επιστήμη, η τέχνη και η τεχνολογία όταν είναι θετικές δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια μιας και ουσιαστικά δεν είναι κτήμα ούτε καν του δημιουργού τους. Είναι η ζωντανή απόδειξη πως τίποτα δεν μας ανήκει. Ο Αρχιμήδης και ο Ήρωνας έχουν στο δυναμικό τους εκατοντάδες εφευρέσεις και όμως η πατρότητα τους αμφισβητήθηκε από τον Watt και το Newcomen. Η ύδραυλις είναι ένα όργανο 2000 ετών και όμως εμείς ξέρουμε το εκκλησιαστικό όργανο, δηλαδή το δώρο που έκανε στον Καρλομάγνο κάποιος Βυζαντινός αυτοκράτορας που ήθελε να τα έχει καλά μαζί του. Αυτό θα το διαβάσεις πιθανόν σε έναν υπολογιστή με πολυπύρινο επεξεργαστή πιστεύωντας ότι είναι κάτι καινούργιο, αλλά ουσιαστικά η τεχνολογία Transputer την έβγαλε η INMOS την δεκαετία του ’80 και θάφτηκε στα συρτάρι της INTEL για να σου την πασάρουν 30 χρόνια μετά σαν νεωτερισμό.

Βαρουφάκης: Καλά έκανε η Τρόικα και διέλυσε τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank.




Συμφωνεί με την απόφαση της Τρόικα να διαλύσει το «γάμο» μεταξύ Εθνικής - Eurobank ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε ότι ...
η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ήταν μεγάλο σφάλμα καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι οι δυο τράπεζες είναι βαθιά πτωχευμένες και μέσω της συγχώνευσης δεν θα είχε καμία ελπίδα να σωθεί καμία από τις δύο.

Οσο για τις καταθέσεις, ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κουρευτούν στο μέλλον, λόγω του επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της καθίζησης της αξίας των μετοχών, της αδυναμίας προσέλκυσης νέων μετόχων, της ύφεσης που φουντώνει καθώς και των τελευταίων εξελίξεων στην Κύπρο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο Όλυμπος = το ιερό όρος της Ελλάδας και του Αρχαίου Κόσμου


Ο Όλυμπος = το ιερό όρος της Ελλάδας και του Αρχαίου Κόσμου. Ετυμ: Όλυμπος = Ολόλαμπος, κατοικία των Θεών. Ουράνιος χώρος ή θόλος αξεπέραστης ομορφιάς. Τον Όλυμπο ονομάζουν ακόμη Αιγλήεντα ( = φωτεινός, λαμπερός), Πολυδειρά ( = πολυχάρανδρο ), Αιπύδα ( τραχύ, απότομο, ψιλό ) , Γέρο - Όλυμπο ( = Ιερό Όλυμπο ). Οι Θεοί του Ολύμπου ήσαν σύμβολα και όχι είδωλα. Οι πρώτοι Θεοί, δημιουργήθηκαν από την εξέταση του αχανούς σύμπαντος. Η αναζήτηση της κοσμογονίας, στηρίχθηκε σε δύο βασικές και απόλυτα λογικές σκέψεις: α) Ο υλικός κόσμος: Γη, Ουρανός, Σύμπαν, δεν μπορεί να προυπήρχε. Η δημιουργία του δεν έγινε από το μηδέν, ούτε χωρίς γεννήτορα. β)

Ευριπίδης


Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ..



  
Διάλογος ανάμεσα στο Σωκράτη και το Διόστρατο, ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος μιλά για την Επιστήμη της συγχώρεσης, την "τριαδικότητα" του ανθρώπου και... το χωροχρόνο. 
 - Σωκράτη, πες μου κάτι για την συγχώρεση.
- Όντως πρέπει κάτι να σου πω γι' αυτήν, διότι στην πραγματικότητα εσύ δεν συγχώρεσες κανέναν ποτέ…
- Μα τι μου λες, Σωκράτη! Έχω συγχωρέσει πολλές φορές!
Φαινομενικά… για να φανείς καλός στα δικά σου και των άλλων τα μάτια. Στην ουσία ούτε οι άλλοι συγχώρεσαν κανέναν, όχι μόνο εσύ, αν αυτό σου κάνει να νιώθεις καλλίτερα…
- Τόσο κακοί είμαστε όλοι Σωκράτη;
- Όχι, τόσο ανήξεροι όλοι σας είσαστε, Διόστρατε...
Ουδείς εκών κακός. Κακός γίνεσαι από την άγνοιά σου.
- Τι δεν ξέρουμε, Σωκράτη περί της συγχώρεσης;
- Δεν ξέρετε τίποτε.
- Τίποτε;
- Απολύτως τίποτε. Εσείς όλοι αγνοείτε την επιστήμη της συγχώρεσης.
- Η συγχώρεση λοιπόν είναι επιστήμη;

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

*Δώσε μου την ωραιότητα της ψυχής και αξίωσε με με αρμονία ψυχής και σώματος.

 Βοήθα με να υπολογίζω τους σοφούς ως πλούσιους 

και χάρισέ μου τον πλούτο που μόνο ο εγκρατής άνθρωπος μπορεί να υπομείνει και να διατηρήσει* .