ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΩΙΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΌΛΥΜΠΟΥ


Αυτό που διαφάνηκε από την ακροαματική διαδικασία  οι φορείς δικαιολογούνε  την αποψή μας  για το ότι ο οικισμός προ του 1923 παλιά Λεπτοκαρυά πρέπει να είναι "έξω από τα όρια του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου"...όμως στην ουσία πλήττεται η αξιοπιστία της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης,ότι με νόμο, "μόνο" προστατεύει ...αλλά, χωρείς "νόμο" απαγορεύει την ανάπτυξη κλπ.  Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να   συγκεντρωθούν διαχειριστικά σχέδια αντίστοιχων περιπτώσεων εθνικών δρυμών και εθνικών πάρκων, από το «εσωτερικό τελεφερίκ Πάρνηθας»  και από το  εξωτερικό ,από αντίστοιχα βουνά, παράδειγμα :( Άλπεις, Πυρηναία,)  
Σε ανασύνταξη της ειδικής περιβαλλοντικής  μελέτης  να αποσαφηνισθεί η προστασία του Ολύμπου με ήπια ανάπτυξη και χωρίς όχληση  η ασφάλεια των  επισκεπτών του εθνικού δρυμού    και η ανάδειξη του Εθνικού Δρυμού, μέσα από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, «πχ τελεφερίκ» ο νόμος  3937 2011 επιτρέπει συγκεκριμένες υποδομές δράσεις και ασχολίες  προσβάσεις  ΑΜΕΑ στις ζώνες Α, Β, Γ,.

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ KAI ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ "Συμπόσιον"!!!

Την ελληνική αρχαιότητα τιμήσαμε σε  συμπόσιο των δυο φίλων σήμερα. Η ελληνική αρχαιότητα εκτός από το καθημερινό δείπνο (βραδυνό γεύμα) υπήρχε και το δειπνούμενο γεύμα με φίλους ή γνωστούς που ονομάζονταν "συμπόσιο" ή "εστίαση" που σήμερα λέγεται συνεστίαση.
Το συμπόσιον (λέξη που σημαίνει «συνάθροιση ανθρώπων που πίνουν») αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων.Στην πραγματικότητα, οι αρχαίοι έπιναν κρασί  μαζί με το γεύμα.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΕΊΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΘΡΟΊΣΕΙΣ Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου


ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ!!!

Στην Λεπτοκαρυά αυτά τα ελαιόδεντρα έδωσαν πάλι και φέτος τον πλούτο τους, στο βάθος  ο γέρο Όλυμπος πάλι χιονισμένος . Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους, και πιθανότατα κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική παράδοση, η πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη
Οι Έλληνες  ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο. Την μετέφεραν είτε Έλληνες άποικοι είτε Φοίνικες έμποροι. Όπως αναφέρει ο Πλίνιος, κατά το 580 π.Χ, ούτε το Λάτιο ούτε η Ισπανία ούτε η Τύνιδα γνώριζαν την ελιά και την καλλιέργειά της

Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου

ΤΕΟ-ΤΕΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



ΤΕΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΘΑΝΑΝ...ΤΕΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ...

ΟΡΦΕΑΣ

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ..

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο πως δικαιολογείται τόσο σκουπίδι…!!!! ενώ ,   π.χ.  o γραφικός  Πλαταμώνας έχει την τύχη να βρίσκεται στην θάλασσα,   ανάμεσα σε πλαγιές και δάση, και είναι για πολλούς επισκέπτες του ο τόπος  ιδιαίτερης λατρείας από την αρχαιότητα…!!!


ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ-ΟΡΦΕΑΣ

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΚΕΝΤΡΟ...


ΑΛΟΓΌΜΥΓΑ-ΟΡΦΕΎΣ

Η Λεπτοκαρυά πάλι δεν εκπροσωπείτε από τους εκλεγμένους φορείς της … ουσιαστικά αναφέρομαι  σε αυτούς  που πρέπει να την προστατεύουν…όμως για οποιονδήποτε λόγω ,εδώ  κάτω  από τον Όλυμπο,   σε καθημερινή βάση παρουσιάζουνε αυτήν την εικόνα  ...τουλάχιστον αυτό είναι εγκληματικό…με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγετε.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


http://2.bp.blogspot.com/-vU56qJgtWJc/TsvciAE8QfI/AAAAAAAAb40/epXayhSyVxI/s1600/DSC05040.JPG

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου οικονομικών Ηλ. Πεντάζος

 

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου οικονομικών Ηλ. Πεντάζος

  Την παραίτηση του από τη θέση του γενικού γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε ο κ. Ηλ. Πεντάζος εκ των πρωταγωνιστών (λόγω της θέσης του) στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ …Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;;;

   

         Σχόλια πυροδότησε πάλι χθες σε κουβέντα μας  , για την κατάσταση του πεζοδρόμου μπροστά στον άγιο Νικόλαο της  Λεπτοκαρυάς όπου εδώ και ένα χρόνο  διαφαίνεται  «το κάρο να έχει βουλιάξει σε λάσπη»
            Κατά αρχάς  το έργο κατασκευάστικε επί Δημαρχίας Χονδρόπουλου Αστέριου από Δ.Π. και όποιες δυσκολίες.  Το 2007 εκπροσωπώντας, τον  θεσμό του αντιδημάρχου έχω προτείνει στην τεχνική υπηρεσία τον τρόπο κατασκευής του, ως έχει .Όμως  δεν ψηφίστηκε από το μεγάλο αριθμό της αντιπολίτευσης, παρόλο που ήταν  Λεπτοκαρίτες . Σήμερα και μόνο η υπάρχουσα κατάσταση [τουλάχιστον δηλώνει αδιαφορία…]

Ωστόσο αυτό παραμένει υπό κρίση!!! Καθώς χιλιάδες δημότες  Έλληνες και ξένοι  εξοργίζονται βλέποντας να απαξιώνονται τα [χρήματα.] τους   Και ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται ουσιαστικά μόνο για μερικους κυβόλιθους για να δοθεί λύση στο θέμα.!!!
Ευαίσθητο καθώς είναι το κέντρο της Λεπτοκαρυάς  πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά στο μέλλον…!!!
Επιτελούς τόσο δύσκολο είναι  να τοποθετήσουνε δέκα κυβόλιθους;
…μισή ώρα δουλειά είναι …;


Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Oρφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος  αντιδήμαρχος πρ, δήμου ανατολικού Ολύμπου
 

27h PHILOXENIA : Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

 



    Μετά από πρόσκληση των παρακάτω Σωματείων του Λιτοχώρου, Σωματείο Οικοδόμων Λιτοχώρου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου, Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (Ο.Γ.Ε.), Σωματείο Επαγγελματιών, Αγροτικός Σύλλογος και Σύλλογος Αλιέων Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 21 του Νοέμβρη, «λαϊκή συνέλευση» με θέμα τη συλλογική αντιμετώπιση των ληστρικών χαρατσιών και ιδιαίτερα αυτού της ιδιοκατοίκησης μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσα στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τό