ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας









Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν

Χαρις Αλεξίου - Tωρα κι εγω θα ζήσω

άρις Αλεξίου Τώρα κι εγώ θα ζήσω LYRICS

Όλα μου τα χρόνια που έζησα κοντά σου
κρύα φυλακή και μοναξιά,
θέλω να πετάξω τώρα μακριά σου
μα με τα δικά μου τα φτερά.
Χρόνια πεταμένα στης ζωής την άκρη
και στο περιθώριο εγώ,
έχω ξεχειλίσει, θάλασσες το δάκρυ
φτάνει όμως τώρα ως εδώ.

Τώρα κι εγώ θα ζήσω
πίσω πια δε γυρνώ,
θέλω να ξαναρχίσω
θέλω να λυτρωθώ.

Χτύπαγες σαν κύμα πάνω στην καρδιά μου
κι όμως είχα τόση υπομονή
και τα όνειρά σου ήταν όνειρά μου
έλεγα "θ' αλλάξει, δεν μπορεί".
Τώρα στον καθρέφτη στέκομαι θλιμμένα
του καιρού σημάδια να μετρώ,
πρέπει να 'χει μείνει κάτι και για μένα
από της ζωής το μερτικό


ΑΛΛΗΛΟΎΙΑ...!


Μιας ανάπτυξης, που ο ιδιωτικός τομέας έχει απέναντι το ίδιο το κράτος, αντί να τον έχει δίπλα του, ένας ιδιωτικός τομέας, που  ξεπερνά συντριπτικά το κράτος, της σπουδαίας πατρίδας μας, και το οποίο  κράτος δεν αξιώθηκε ποτέ, τον ιδιωτικό τομέα να  υπερασπίσει…!

ΣΟΦΑ...!


Το σύστημα καλά κρατεί



thumb
Δυο χρόνια τώρα, με ζηλευτή επαγγελματική αφοσίωση, ιεροκήρυκες ιδεολόγοι κηρύσσουν με θρησκευτικό οίστρο τη συντέλεια της χώρας. Δυο χρόνια τώρα ζούμε την υπερπαραγωγή μιας προαναγγελθείσης χρεοκοπίας. Αυτά τα δυο χρόνια εμφανίστηκαν στην πολιτική και κοινωνική μας ζωή νέοι αστέρες, αυτή τη φορά όχι από το φωταγωγημένο καλλιτεχνικό ή τηλεοπτικό στερέωμα, τον απαστράπτοντα κόσμο του lifestyle ή τον πολιτικό στίβο, αλλά από τον μέχρι πρότινος απόμακρο κόσμο της οικονομικής επιστήμης...
Δυο χρόνια τώρα είμαστε στο έλεος των αυτόκλητων μαθητευόμενων μάγων – γυρολόγων οικονομολόγων –, οι οποίοι με επιστημονική υπεροψία μεταθέτουν από εβδομάδα σε εβδομάδα την κατάρρευση της χώρας, της Ευρώπης, του ευρώ.
Δυο ολόκληρα χρόνια ζούμε μια βουλιμικών διαστάσεων ρητορεία χρεοκοπίας, έναν ασυγκράτητο ηδονισμό στην ιδέα της κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας, σαν το μέγα ζητούμενο αυτής της χώρας να είναι η εξαθλίωση των πολιτών της στο πλαίσιο του επαναστατικού προτάγματος της ριζοσπαστικοποίησής τους – του εγκλιματισμού τους δηλαδή σε συνθήκες επανάστασης!

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ 100 - Εκατό!

Άμα πετάς γιαούρτι στον Νταλάρα, στον Λαζόπουλο τι θα πετάξεις; Την αγελάδα;

Ο φοβερός σατιρικός καλλιτέχνης ζωγραφίζει και πάλι με καυστικές αλήθειες. Απολαύστε τον:

Οταν έσπαγαν πιάτα στην (αρχαία) ταβέρνα & κρασί με βερεσέ!





PhotobucketΠηγάδι στην αρχαία αγορά γεμάτο από θραύσματα μαγειρικών σκευών, αγγείων φαγητού και ποτού, αλλά και υπολείμματα ψαριών, αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός καπηλειού της κλασικής εποχής.

Οταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες και πιω από πάνω σκέτο κρασί,θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου» κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει

Κτηνοτρόφος πέταξε αιγοπρόβατα σε σκουπιδότοπο



Επίδειξη ανευθυνότητας και αδιαφορίας για την δημόσια υγεία έκανε ένας ασυνείδητος κτηνοτρόφος, που «ξεφορτώθηκε» σε δημόσιο σκουπιδότοπο τα νεκρά ζώα του! Ωστόσο, τα ενώτια που έφεραν τα 16 αιγοπρόβατα τον πρόδωσαν και θα του επιβληθούν οι ποινικές.....




ΗΜΕΡΗΣΙΑ....ΔΟΣΗ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ....ΔΟΣΗ


Αυτό που θέλουν οι γυναίκες από έναν άνδρα



Οι απαιτήσεις της γυναίκας είναι ανάλογες των προσόντων της.
 'Οσο πιο μορφωμένη και επαγγελματικά καταξιωμένη είναι μια γυναίκα τόσο αυξάνουν και οι απαιτήσεις που έχει από τον σύντροφό της.
Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν από οικονομική - κοινωνική θέση έως ικανότητες, γνώσεις, συμπεριφορές κ.α.
 Ένα τυπικό προφίλ του άνδρα που αναζητούν οι γυναίκες σήμερα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ειδικά στην πολιτική.


Συμβουλές

Tου Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ειδικά στην πολιτική. Τον Φεβρουάριο του 2010, όταν εξελέγη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο Κώστας Τασούλας δεν φανταζόταν ποτέ ότι, δύο χρόνια αργότερα, θα είχε στο γραφείο του τριψήφιο τηλέφωνο. Είναι, ως γνωστόν, η συσκευή με την οποία επικοινωνούν απευθείας οι κυβερνητικοί. 
Ο Τασούλας δεν είναι στην κυβέρνηση. Η ΝΔ στηρίζει όμως τον Λουκά Παπαδήμο και ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους. Ασφαλώς η συντηρητική παράταξη δεν είναι ολόκληρη, αλλά με τη δύναμή της μειωμένη κατά είκοσι έναν βουλευτές. Πολιτικός με στεγνό χιούμορ, ο Τασούλας ρωτήθηκε από τον Λουκά Παπαδήμο το βράδυ ψήφισης της δανειακής σύμβασης «πόσους βουλευτές χάσατε;». Εδωσε την απάντηση: «Κερδίσαμε εβδομήντα, Πρόεδρε…».

Σαν xθες,το 322 π.χ., “ πέθανε” ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,Αριστοτέλης….






«Η ανώτερη εξουσία βρίσκεται αναγκαστικά στα χέρια ενός ή μερικών ή και πολλών. Όταν όλοι αυτοί κατευθύνουν όλες τους τις προσπάθειες προς το γενικό καλό, τούτο το κράτος διοικείται καλά, αλλά όταν ο ένας, οι λίγοι ή οι πολλοί αποβλέπουν μόνο προς το δικό τους συμφέρον, πρέπει να περιμένουμε μια εξέλιξη προς το χειρότερο.»

O ....."δεν οδηγούσα εγώ το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ"....ξαναχτυπά!!!!! "Δεν επιχειρούσα εγώ στα επεισόδια αλλά η αστυνομία"




Ο πιο ανεύθυνος ever Έλληνας πολιτικός ξαναχτυπά!!!!!

Μετά την μνημειώδη δήλωση ως υπουργός Ναυτιλίας μετά την βύθιση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ....."Γιατί να παραιτηθώ? Εγώ οδηγούσα το καράβι?".......το μικρό παιδί της πολιτικής, συνεπής στο ραντεβού του με την ανευθυνότητα δηλώνει σήμερα ότι ως υπουργός προστασίας του πολίτη δεν φέρει ευθύνη για το ότι κάηκε η μισή Αθήνα τις προάλλες γιατί....."δεν επιχειρούσα εγώ στα επεισόδια"

Δικαίωμα του καθενός είναι να τον ξαναψηφίσει.....ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΞΑΝΑ???

(δεν χαρακτηρίζουμε.......ερώτηση κάνουμε)
to sisaki

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτυπά» την Γη - ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 6.400.000 ΧΛΜ/ΩΡΑ



Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτυπά» την ΓηΠέμπτη 08 Μαρτίου 2012  
Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτυπά» σήμερα την Γη, με κίνδυνο να δημιουργήσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την δορυφορική ...
πλοήγηση, καθώς και τις πτήσεις.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ηλιακή καταιγίδα της τελευταίας πενταετίας και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το πρωί της Παρασκευής, όπως αναφέρει το BBC, αλλά μάλλον για τους περισσότερους από εμάς θα περάσει απαρατήρητη.

Κατά την διάρκεια της καταιγίδας θα απελευθερωθούν φορτισμένα σωματίδια που αναμένεται να χτυπήσουν τον πλανήτη με ταχύτητα 6.400.000 χλμ/ώρα, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσουν θεαματικό σέλας ακόμα και σε πιο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη,. Οι επιπτώσεις θα γίνουν περισσότερο αισθητές στις πολικές περιοχές και ήδη υπάρχει προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες να τις αποφύγουν.

«Ο καιρός στο διάστημα έχει αποκτήσει πολύ ενδιαφέρον τις τελευταίες 24 ώρες» λέει ο Τζόζεφ Κάντσες, επιστημονας της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (Noaa).

Εικόνες από τις περιοχές του ήλιου όπου δημιουργήθηκαν οι εκρήξεις που «έσπρωξαν» ένα μεγάλο αριθμό ηλιακών σωματιδίων προς την Γη, δείχνουν ένα πολύπλοκο δίκτυο σημείων όπου φαίνεται να έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα μαγνητικής ενέργειας.

Με εξαίρεση περσινή έκρηξη, η τελευταία φορά που ο ήλιος «γέννησε» τέτοιες εκρήξεις κι έστειλε τόσο ισχυρές καταιγίδες προς τη Γη, ήταν το 2006, σύμφωνα με τη NASA.

Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ν΄ ακολουθήσουν σύντομα νέες καταιγίδες, καθώς ο Ήλιος έχει πια «ξυπνήσει» για τα καλά.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το ελληνικό κούρεμα - Bloomberg:Ανέβηκε στο 60% η συμμετοχή στο PSI

υ
 Συνεχής διαρροή ..αισιοδοξίας τόσο από Ελλάδα και Ευρώπη όσο και από το IIF

- Φωτιά έχει πάρει η αγορά ομολόγων με το ποσοστό χρεοκοπίας για τη χώρα μας να έχει ανέβει στο 98%
- Συνεχής ενημέρωση για το πως εξελίσσεται η προσπάθεια μείωσης του ελληνικού χρέους

Στο κλίμα αισιοδοξίας, που ''χτίζεται'' από διαρροές και δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών και του IIF, έρχεται να προστεθεί το τελευταίο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που βλέπει τη συμμετοχή στο κούρεμα να ανεβαίνει σήμερα το πρωί στο 60%.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg στο κούρεμα έχουν ήδη ''μπει'' 124 δις ευρώ από ομόλογα 30 ευρωπαικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε άλλα 18 δις ευρώ από ομόλογα που βρίσκονται σε συρτάρια ελληνικά.

Λόγω του PSI πάντως έχει αποτρελλαθεί η αγορά ομολόγων με τα ελληνικά cds στο 98% και τα spreads μία ανάσα πριν τις 4.000 μονάδες βάσης, συμπαρασύροντας και τα ευρωπαικά ομόλογα.Νίκος Κονιτόπουλος

Οι ναυαγοί και τα μοντέλα. . .




Aνέκδοτο: Οι ναυαγοί και τα μοντέλα

4 ναυαγοί ηλικίας 20, 30, 40 και 60 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται 4 πανέμορφα μοντέλα.

Ο 20άρης λέει: - Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!

Ο 30άρης του απαντά: - Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.

Ο 40άρης προτείνει:
- Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία.