ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο Όλυμπος τις τελευταίες ημέρες χιονισμένος άποψη απο Λεπτοκαρυά!!!


 Από την αρχαία Ελλάδα ξέρουμε ότι όλες οι σημαντικές τοποθεσίες που επέλεγαν οι Έλληνες, βρίσκονταν σε στρατηγικής σημασίας σημεία ή και σε ιερούς τόπους από την ίδια την φύση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Όλυμπο.

 Μόνο που σύμφωνα με την παράδοση αλλά και τις ιστορίες των κατοίκων του Ολύμπου , οι ίδιοι οι θεοί  δημιούργησαν εδώ τα δικά τους στρατηγικά σημεία.
κίνημα Ειρήνη ¨Ερωτας Περιβάλλον πρ.αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου Κωνσταντίνος Γιάντσιος

Όλυμπος: στον επαρχιακό δρόμο Λεπτοκαρυάς- Καρυάς

Όλυμπος: στον επαρχιακό δρόμο Λεπτοκαρυάς- Καρυάς  και επάνω από την αρχαία πόλη Λείβηθρα , συναντάμε την γραφική κοιλάδα των Λειβηθρίδων Μουσών ,ανάμεσα σε πλαγιές με πυκνά δάση από έλατα, καστανές και οξιές,  τόπος του μεγάλου αοιδού της αρχαιότητας Ορφέα, και ιδιαίτερης λατρείας των Μουσών, και σε ύψους περίπου 800,μ βρίσκεται η μονή καναλων.


 Και ακριβώς λίγο ποιο επάνω το παλάτι των θεών μια ταβέρνα [μουσείο] σε τοποίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, και αξίας, δίνοντας την αισιόδοξη νότα,στον Όλυμπο και  πως πρέπει να γίνη η ανάπτυξη στην πατρίδα  του  Ορφέα.Επίσης αξίζει να την επισκεφτείτε για τα τόσα πολλά αγάλματα των Θεών...      
κίνημα Ειρήνη ¨Ερωτας Περιβάλλον πρ.αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου Κωνσταντίνος Γιάντσιος