ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΝΙΚΟΣ ΣΙΚΛΟΓΛΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ

 ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ  ΕΔΩ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ...ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...

ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ...

ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ?

ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΙΠΕ ...ΚΑΙ..ΕΦΥΓΕ  ΤΖΙΠΑΚΙΑΣ..

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΕΔΕΥΩΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΤΟΥΖ .....ΟΜΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ



ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Το έλλειμμα της λογικής


http://www.realpolitics.gr/wp-content/uploads/2009/11/16364_179562767903_548687903_2781797_2710448_n.jpg
Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011
Tου Πασχου Mανδραβελη
Το κύριο χαρακτηριστικό στη χώρα δεν είναι πλέον η παρανομία. Ούτε καν η κοινωνική αποδοχή της. Το βασικό στοιχείο πλέον είναι ο ..
παραλογισμός. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχει χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη όπου το βασικό επιχείρημα μιας επαγγελματικής ομάδας στη διαπραγμάτευση με το κράτος είναι η παρανομία της. Οι κάτοχοι αδειών ταξί ισχυρίζονται ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος θα ακυρώσει την «επένδυσή» τους, την οποία άλλοι ανεβάζουν στις 200.000 και άλλοι στις 300.000 ευρώ. Αυτό υποστηρίζουν και πολλοί «ευαίσθητοι» του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν να προτείνουν αποζημίωση των κατόχων αδειών.
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία η αποζημίωση για την αξία των αδειών πιθανώς να ήταν θέμα διαβούλευσης. Στην Ελλάδα όμως, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι ταξιτζήδες, όλα έγιναν αδιαφανώς και κάτω από το τραπέζι. Μια τέτοια ομολογία, σε μια χώρα όπου όλοι σκούζουν για τη φοροδιαφυγή, θα είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις. Το ΣΔΟΕ, η δικαιοσύνη, κάποιος τέλος πάντων, θα ευαισθητοποιείτο για τις αδιαφανείς συναλλαγές που έγιναν, ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ! (αν αληθεύει ο ισχυρισμός των ταξιτζήδων ότι η άδεια αξίζει 200.000 ευρώ). Εδώ, στην υπερευαίσθητη για τη φοροδιαφυγή Ελλάδα, όχι μόνο δεν συγκινείται κανείς για την ομολογημένη φοροκλοπή, αλλά υπάρχουν και βουλευτές που ισχυρίζονται ότι πρέπει να δοθεί στους παράνομους και μπόνους, είτε σε ρευστό είτε σε φοροαπαλλαγές.
Προ ημερών ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί κ. Χρήστος Πέτρου κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του και την απόλυσή του επειδή οι εργαζόμενοι στα ταξί είναι υπέρ της απελευθέρωσης. Μαζί του απολύθηκαν και άλλοι τέσσερις οδηγοί που λογικώς τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης, μιας και στον κλάδο τους επικρατούν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Η είδηση αυτή (που θυμίζει εποχές μαφίας στις ΗΠΑ κατά τις αρχές του προηγούμενου αιώνα) πέρασε στα ψιλά. Ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα και τίποτε δεν έγινε. Ακόμη και η υπερευαίσθητη για τα εργασιακά δικαιώματα Αριστερά σιώπησε. Υπάρχουν προφανώς εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων. Να συμφωνήσουμε ότι, όπως απέδειξε και η υπόθεση Κούνεβα, σ' αυτήν τη χώρα νόμος είναι το δίκιο του τραμπούκου (πιθανώς εργοδότη). Αλλά αυτή η έλλειψη ευαισθησίας πρέπει να προβληματίσει. Η ατιμωρησία στη φριχτή υπόθεση Κούνεβα και η σιωπή για τον ξυλοδαρμό του κ. Πέτρου είναι, αν μη τι άλλο, πράσινο φως για περισσότερους τραμπουκισμούς.
Το βασικό έλλειμμα της χώρας δεν είναι οικονομικό. Είναι λογικής. Οι στρεβλώσεις είναι μακροχρόνιες. Τις συνηθίσαμε, έτσι ώστε το παράλογο πλέον μοιάζει λογικό. Εθεωρείτο φυσιολογικό, για παράδειγμα, να απαγορεύεται στην ουσία σε έναν φτωχό νέο να δοκιμάσει την τύχη του ως επαγγελματίας ιδιοκτήτης ταξί. Πρέπει να περάσει από τους «μαντράδες» και τους μεσάζοντες, να δανειστεί υποθηκεύοντας το σπίτι του για να αποκτήσει, όχι το αυτοκίνητο, αλλά την κρατική άδεια· ένα χαρτί φτιαγμένο για να εξυπηρετεί αυτούς που το έχουν και όχι αυτούς που θέλουν να δουλέψουν. Και το χειρότερο είναι ότι αυτός ο περιορισμός θεωρείται φιλολαϊκός και αριστερός. Οι τραμπούκοι των δρόμων έχουν διακομματική πολιτική υποστήριξη. Από τον κ. Αντώνη Σαμαρά («γεια σου Θύμιο»), μέχρι την κ. Τόνια Αντωνίου (και τους συνοδοιπόρους της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ) και σύμπασα την Αριστερά. Και αν δεν καλυφθεί αυτό το έλλειμμα λογικής, όσες περικοπές κι αν κάνουμε η χώρα δεν έχει ελπίδα.
 

Προβληματισμός για τη μόλυνση του Ληθαίου


Για μια ακόμη φορά, ο Ληθαίος ποταμός, που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων, «άσπρισε» σε ένα του σημείο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, καθώς πρόκειται για φαινόμενο που επαναλαμβάνεται.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας και του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο του Ληθαίου και πήραν δείγμα νερού για χημικό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

«Όταν θα έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, τότε θα γνωρίζουμε και την αιτία της μόλυνσης», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.skai

Αρπαχτή και στο νερό!



kanaliΕπεκτείνεται η επιβολή 13% ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης των δήμων και στην αγροτική οικονομία
Το νερό είναι «χρυσός» λένε οι κερδοσκόποι. Χωρίς το νερό δεν μπορεί να ζήσει κανένας οργανισμός και είναι βιοτικό αγαθό για κάθε φυτό και ζώο του πλανήτη. Αυτό το τόσο απαραίτητο αγαθό το παρέχει δωρεάν η φύση στα ίδια της τα δημιουργήματα. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να το φορολογήσουνε οι κερδοσκόποι. Είναι βιοτικό αγαθό!
Αρπαχτή και στο νερό!
Και στους χαλεπούς όσο και "άνυδρους" καιρούς που ζούμε όποιος θέλει δροσιά... θα πρέπει να πληρώσει αδρά. Στην λογική αυτή (του απραλόγου) επεκτείνεται η επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους δήμους, καθώς και στο αγροτικό νερό. Με τις 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα,
θα επιβληθεί ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων -ΟΕΒ, Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ- στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτή.
kanaliΟι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που λειτουργούν υπό μορφή Συνεταιρισμού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αντικείμενό τους είναι η άρδευση, συντήρηση και κατασκευή έργων με αποκλειστικά δικές τους χρηματοδοτήσεις. Τα έσοδά τους προέρχονται από τις εισφορές των μελών τους και είναι ανταποδοτικά, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό.
Η επιβολή ΦΠΑ 13 % στα τιμολόγια τους, στην ουσία οδηγεί στην κατάργησή της λειτουργίας τους, αφού οι εισφορές αυξάνονται υπερβολικά και θα οδηγήσουν τους αγρότες στη μη καταβολή αυτών, άρα στην δημιουργία χρέους στους οργανισμούς.
Επίσης είναι προφανές ότι η φορολόγηση των εισφορών για τους αγρότες
α. μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν και να προωθηθούν στις ξένες αγορές, και
β αυξάνει τα βάρη για τους αγρότες άρα και τους τελικούς καταναλωτές, τους Έλληνες πολίτες, που ήδη πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Οι καταναλωτές είναι αγανακτισμένοι από τα φορομπηχτικά μέτρα που μας επέβαλαν οι «προστάτες» μας, για να πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια του δανεισμού των κυβερνήσεων. Απαιτούν η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους φόρους στην αγροτική και οικιακή οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο παραγωγούς και καταναλωτές.

http://www.biozo.gr/node/532

200 εθελοντές στον καθαρισμό ακτών της Λεπτοκαρυάς


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ.
* ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με πρωτοβουλία του πανελλαδικού και του τοπικού ΣΚΑΙ και υπό την αιγίδα του δήμου Δίου- Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός ακτών στη Λεπτοκαρυά, το Σάββατο 30 Ιουλίου, με την παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Φαρμάκη, των αντιδημάρχων Δίου-Ολύμπου, Βασίλη Βροχαρίδη και Σοφίας Νούλα καθώς και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λεπτοκαρυάς Βαγγέλη Κουκάρα.
Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν απορριμματοφόρο και εργαζόμενοι καθαριότητας του δήμου Δίου-Ολύμπου, τα παιδιά από την κατασκήνωση των Ευαγγελικών, ο πολιτιστικός όμιλος γυναικών, η εθελοντική ομάδα δράσης Λεπτοκαρυάς, η πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς, η εθελοντική ομάδα δράσης Κατερίνης, η ποδηλατική απόδραση κ.ά., καθώς και πολίτες που δεν είναι μεν ενταγμένοι σε ομάδες ή συλλόγους αλλά που προσήλθαν αυθόρμητα προκειμένου να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια.
Θετική συμβολή στη διοργάνωση είχαν καταστήματα καφέ και μπαράκια της Λεπτοκαρυάς καθώς και επαγγελματίες οι οποίοι προσέφεραν νερά εμφιαλωμένα για τους εθελοντές.
Σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ, το 2011 είναι έτος αφιερωμένο στον Εθελοντισμό. Γι αυτό και ο ΣΚΑΙ 92,6 και αυτή τη χρονιά ανέλαβε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία και κάλεσε όλους τους φίλους του σε αυτήν την νέα δράση.
Συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΪ 92,6 σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 διοργάνωσαν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Ο ΣΚΑΙ 92,6 συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», το Σάββατο 30/7, προώθησε καθαρισμό της παραλίας Λεπτοκαρυάς, εκδήλωση που τέθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Δίου- Ολύμπου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια ο ΣΚΑΙ είχε καλέσει κατοίκους και εθελοντές, όλους μαζί, να προβούν σε εθελοντικό καθαρισμό των ακτών Λεπτοκαρυάς, ώστε «να απολαμβάνουμε καθαρές θάλασσες και ακτές στην Πιερία και αυτό το καλοκαίρι». 



.

Γανυμήδης (μυθολογία)


Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άγαλμα του Γανυμήδη στο Λούβρο.
Στην Ελληνική Μυθολογία, ο Γανυμήδης ήταν θεοποιημένος μυθικός νέος, περίφημος για την ομορφιά του, από την Τρωάδα. Ήταν πρίγκηπας της Τροίας, γιος του βασιλιά της Τρώα από τη Δαρδανία και της Καλλιρρόης, κόρης του θεού - ποταμού Σκάμανδρου. Γοητευμένος από την καταπληκτική ομορφιά του νέου, ο Δίας μεταμορφώθηκε σε αετό και αρπάζοντάς τον, τον μετέφερε στον Όλυμπο, όπου του έδωσε αθανασία και έζησε αιώνια εκεί ως οινοχόος των θεών. Ως αποζημίωση ο Δίας πρόσφερε στον Τρώα, πατέρα του Γανυμήδη, ένα ζευγάρι άλογα γοργοπόδαρα σαν τον άνεμο. Το Γανυμήδη οι αρχαίοι τον ταύτισαν με το θεό των πηγών του Νείλου και τον έκαναν αστερισμό. Είναι ο Υδροχόος του ζωδιακού κύκλου και προσωποποιεί το ανεξάντλητο νερό των σύννεφων που γονιμοποιεί τη γη. Η γλυπτική τέχνη, η ποίηση, η ζωγραφική και η κωμωδία ασχολήθηκαν με το μύθο του Γανυμήδη. Σήμερα σώζονται σε διάφορα μουσεία συμπλέγματα με κύριο ήρωα το Γανυμήδη καθώς και τοιχογραφίες που ανακαλύφθηκαν στην Πομπηία με αυτό το θέμα. Και νεότεροι καλλιτέχνες όπως ο Τιτσιάνο, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Κορρέτζιο ασχολήθηκαν με το γοητευτικό μύθο της αρπαγής του πανώριου νέου.

[Επεξεργασία] Πηγές