ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δεν έχεις Ολυμπε θεούς


"Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους κι από τούς χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται. 
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους Αρλεκίνους! Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. 

Δεν έχεις Ολυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Οσσα, ραγιάδες έχεις μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι."

Κωστής Παλαμάς

Τουρκία: Εγκρίθηκε η προεδρική δημοκρατία από το κονοβούλιο.



Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε αργά χθες το βράδυ σε πρώτη ανάγνωση το νέο Σύνταγμα που ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι βουλευτές ενέκριναν τα δύο τελευταία κεφάλαια του Συντάγματος, για
τα οποία απαιτείτο πλειοψηφία των τριών πέμπτων.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εξασφάλισε περισσότερες από τις 330 απαιτούμενες ψήφους για την υιοθέτηση του νέου Συντάγματος, το οποίο θα τελεί προς έγκρισιν με δημοψήφισμα, πιθανότατα τον Απρίλιο.

Ο Σκουρλέτης επιβεβαίωσε τις σκέψεις αλλαγής του εκλογικού νόμου.




Επιβεβαίωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ότι μελετώνται σενάρια εκ νέου αλλαγής του εκλογικού νομού για να ισχύσει η απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές και όχι από τις μεθεπόμενες όπως έχει ψηφιστεί.

Μείωση του αφορολόγητου στα 3.500 ευρώ θέλει το ΔΝΤ.

Ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζητά το ΔΝΤ, αν ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος παραμείνει στο 3,5%.  Προτείνει ειδικότερα να μειωθεί η επιστροφή φόρου, από 1.900 ευρώ που είναι σήμερα στα 700 ευρώ - ποσό που αντιστοιχεί σε αφορολόγητο εισόδημα μόλις 3.500(!) ευρώ.

Και… εγένετο ποδόσφαιρο

Στις 16 Γενάρη του 1864, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας με βάση τους κανονισμούς που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας
Αρχαία Ελλάδα, αρχαία Κίνα, στην Βρετανία από τον Μεσαίωνα. Αν και το… κλωτσοσκούφι ήταν κάτι που υπήρχε ως φαινόμενο στον κόσμο και πιο συγκεκριμένα στο Νησί, ήταν τα πανεπιστήμια της χώρας και εν συνεχεία οι φτωχότεροι στους δρόμους  που το εμφάνισαν και το διέδωσαν ευρέως στις αρχές του 19ου αιώνα. Ωστόσο, εκείνο ήταν ένα υβρίδιο, ένα ό,τι να ‘ναι με κλωτσιές, σουτ και τις αντιμαχόμενες πλευρές να διαπραγματεύονται επιτόπου πριν ξεκινήσουν τους κανόνες, με τους οποίους θα έπαιζαν.