ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Έρευνα: Ποιος φταίει για την ελληνική κρίση.

Η πλειοψηφία της νέας γενιάς Ελλήνων ρίχνει την ευθύνη για την οικονομική κρίση στους ώμους των γονέων τους. Για τα δικά τους παιδιά οι νέοι Έλληνες ελπίζουν ότι θα έχουν καλύτερη τύχη. Μεγαλύτερος φόβος ο εθνικισμός.

Εμπιστοσύνη στην πολιτική; Το 82% των νέων στην Ευρώπη απαντά

Ενας... υπερχρεωμένος πλανήτης.


Αύξηση του παγκόσμιου χρέους στο 325% του παγκόσμιου ΑΕΠ διαπιστώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), που παρατηρεί ότι στις ανεπτυγμένες οικονομίες η αύξηση οφείλεται κυρίως στον δανεισμό του δημόσιου τομέα, ενώ στις αναδυόμενες αγορές αφορά προπαντός τις επιχειρήσεις εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα.

Παράλληλα, επισημαίνει τους κινδύνους από

τον μεγάλο όγκο χρέους που ωριμάζει μέσα στο έτος και βαρύνει κυρίως τις αναδυόμενες αγορές, με προεξάρχουσες την Κίνα και τη Ρωσία, που θα κληθούν να αποπληρώσουν φέτος χρέος 40 δισ. δολαρίων και 20 δισ. δολαρίων, αντιστοίχως.

Ναι από την ΕΚΤ για διάσωση ιταλικών τραπεζών.


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άναψε το «πράσινο φως» για την παροχή οικονομικής βοήθειας στις ιταλικές τράπεζες η Βanca Popolare di Vicenza και η Veneto Banca. H EKT διενήργησε ενδελεχή έλεγχο και αποφάνθηκε ότι τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι φερέγγυα και οι κεφαλαιακές τους ανάγκες ανέρχονται σε περίπου 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ.