ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ το πρώτο πανεπιστήμιο στη Δύση.



Ο Πλάτων 428 - 348 π.Χ. - "Και αυτή η κατάσταση της ψυχής ονομάζεται Σοφία" Από τον Craig Pearson, Ph.D.

Ο Πλάτων
Το όνομα "Πλάτων" ήταν το υποκοριστικό του όνομα. Το πραγματικό ήταν Αριστοκλής. Σύμφωνα με τις αναφορές τον αποκαλούσαν Πλάτωνα, που σημαίνει ευρύς, από το γυμνασμένο παρουσιαστικό του, από τους πλατύς ώμους του ή πιθανώς από το γυμνασμένο του στυλ.

Ο Πλάτων είχε γεννηθεί σε αριστοκρατική οικογένεια, με το γενεαλογικό δένδρο του πατέρα του να φτάνει πίσω στους πρώτους βασιλείς της Αθήνας. Ήταν γύρω στα 19 όταν συνάντησε τον Σωκράτη και έγινε ο αφοσιωμένος του μαθητής.
Δέκα χρόνια αργότερα, μετά το θάνατο του Σωκράτη άρχισε να ταξιδεύει γύρω στη Μεσόγειο. Σε ένα ταξίδι που θα διαρκούσε δώδεκα χρόνια, επισκέφθηκε την Ιταλία, τη Σικελία, τη Σειρήνα (μια αποικία στη σημερινή Συρία) και την Αίγυπτο, αναζητώντας φιλοσόφους και ιερείς, σπουδάζοντας μαθηματικά, φιλοσοφία, αστρονομία και θρησκεία και συνθέτοντας τους πρώτους του διαλόγους.



Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 40 ετών, όπου ίδρυσε την Ακαδημία, το πρώτο πανεπιστήμιο στη Δύση. Αυτή η σχολή, όπου ο μεγάλος μαθητής του Πλάτωνα ο Αριστοκλής φοίτησε για 20 χρόνια, ήταν αφιερωμένη στη μελέτη των μαθηματικών, της φιλοσοφίας, των φυσικών επιστημών και Νόμων και Διακυβέρνησης. Αυτό συνεχίστηκε επί 900 έτη έως ότου η Ακαδημία έκλεισε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Αθώος στο Εφετείο και μάλιστα χωρίς δικηγόρο, ο Γιάννης Μυρωτής για την υποτιθέμενη δυσφήμιση του ξενοδοχείου πάνω στην άμμο στην Παραλία Κατερίνης. Αλλά η ομερτά παραμένει.....Μάλλον έπεσε πολύ πείνα στις εφημερίδες της Πιερίας.

Ν.Ο : ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ...



Ο επίκαιρος Μπέρτολντ Μπρέχτ

 

Ι. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,
δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, 
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,
ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου.

Ν.Ο

Κλειστός ο δήμος Δίου-Ολύμπου την Τετάρτη 12/9 και την Πέμπτη 13/9/2012



 
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
* ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9 ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
* ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/9 ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΩΝ
 
Κλειστός θα είναι ο δήμος Δίου-Ολύμπου την Τετάρτη 12/9 και την Πέμπτη 13/9/2012 διαμαρτυρόμενος για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αυτοδιοίκηση λόγων των περικοπών που έχουν γίνει, αλλά και για τις περαιτέρω περικοπές που έχουν αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο. 

Η γαλήνη είναι θέμα εξάσκησης

Η σημερινή ζωή είναι γεγονός ότι δίνει πολλές αφορμές για να μας κάνει να χάνουμε την ηρεμία μας
. Όμως, και η γαλήνη είναι θέμα εξάσκησης, όπως ακριβώς η μνήμη ή η αναπνοή. Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω τεχνάσματα και σίγουρα δε θα αφήνετε το θυμό σας να σας παρασέρνει!



Ντυθείτε στα λευκά

Το λευκό χρώμα το προτιμούν οι γιόγκι και όσοι δίνουν μεγάλη σημασία στην πνευματική τους ζωή. Φοράτε, λοιπόν, κι εσείς λευκά ρούχα στις δυσκολίες σας, αφού το λευκό χρώμα θα σας επιτρέπει να αποστασιοποιείστε. Επιπλέον, θα σας χαρίζει και γαλήνια όψη.



Μάθετε να χαλαρώνετε


Η ηρεμία κερδίζεται με την εξάσκηση. Γιατί λοιπόν να μην τα καταφέρετε κι εσείς; Προσπαθήστε στην αρχή να προσποιείστε τον ατάραχο και ήρεμο και μετά σιγά σιγά θα σας γίνει συνήθεια.