ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΑΧΡΑΖΑΤ





Κοινωνία ,κρίση, διακοπές και… συντόμως εκπλήξεις….


Του Σταμάτη Στεφανάκου


Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού ένα 
βήμα προτού μπούμε στον Αύγουστο,
 και γίνεται κάθε μέρα όλο και ποιο 
φανερό ότι σε λίγο δεν θα αναφερόμαστε
 σε μια οικονομία που είναι σε κρίση,
 αλλά μάλλον σε μια ολικώς κατεστρ
αμμένη.


Τι οδηγεί σε αυτό το απαισιόδοξο συμπέρασμα;


Μα η ίδια η πραγματικότητα…


Προς αναζήτηση στέγης!




Συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης με το Δ.Σ. του Σχολείου Ολύμπου – Πιερίων στο δημαρχείο

-Επιτόπια επίσκεψη των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων της πρυτανικής αρχής της Ιταλίας

Συνάντηση με το δήμαρχο Κατερίνης είχαν χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Σχολείου Ολύμπου-Πιερίων. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Ρώμης καθώς και εκπρόσωπος του Πρύτανη της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ρώμης, ο πρόεδρος των Αρχιτεκτονικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Τάκης Γεωργακόπουλος

Θετικές εξελίξεις για το "Σχολείο Ολύμπου - Πιερίων"




Έκλεισε ο βασικός διήμερος κύκλων διαβουλεύσεων σχετικά με την προετοιμασία του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ιδεών για την "σχηματοποίηση" του "ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ".
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη η ομάδα των Ιταλών προσκεκλημένων, (Amedeo Schiatarela Πρόεδρο του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ρώμης, Masiani Renato Πρύτανη της μιας εκ των Αρχιτεκτονικών Σχολών Ρώμης), και τον κ. Τάκη Γεωργακόπουλο π. Πρόεδρο των Αρχιτεκτονικών Συλλόγων Ελλάδας μαζί με τον εμπνευστή Dr Νίκο Σικλόγλου Πρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ Ρώμης συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του "ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ" κ. Πλάτωνα Τασχουνίδη και μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν αρχικά τον Δήμο Δίου - Ολύμπου και στη συνέχεια τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού.

Στην πρώτη συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαθανασίου παρέδωσε στους επισκέπτες χάρτες και τοπογραφικά των διαθέσιμων κτηρίων και εκτάσεων που πιθανόν θα αποτελούσαν χώρους επιλογής για εγκατάσταση τομέων του ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού αντίστοιχη διαδικασία έγινε με την παρουσία και ευθύνη της κ. Μαρίας Βουλκίδου, Προέδρου του εκεί Δημοτικού Συμβουλίου και του κ. Δημήτρη Χλεμέ.

Το επόμενο στάδιο δια το "ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΠΙΕΡΙΩΝ" θα είναι, όπως προαναφέρθηκε, ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ιδεών με την επιμέλεια των Αρχιτεκτονικών Σχολών, τα δε πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά από 3-4 μήνες.

Ιδιαίτερη, βέβαια, αξία έχει το γεγονός ότι δρομολογήθηκαν, επιτέλους, οι πολυπόθητες ουσιώδεις εξελίξεις για το τεράστιο αυτό εγχείρημα υπέρ της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου σε Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο!