ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012


Η καγκουρό φέρνει την Ελληνική μυθολογία στα σχολεία της Αυστραλίας!!!


 Καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!  http.www.wingedsandals.com/. http.www.wingedsandals.com/.
Το υπουργείο παιδείας τής Αυστραλίας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο τής Μελβούρνης , προκειμένου να διδαχτεί, και να εμπεδωθεί η ελληνική μυθολογία σε μικρούς μαθητές ,υιοθέτησε μια εκπληκτική μέθοδο διδασκαλίας. Ο καθένας μας μπορεί να νιώσει ανάλογα αντιφατικά συναισθήματα: χαρά, ντροπή, υπηρηφάνεια, αλλά κυρίως εθνική ταπείνωση. Για να γίνει όμως απόλυτα κατανοητό και ακριβώς τι περιγράφουμε καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!     http.www.wingedsandals.com/.

Πρόκειται, όπως εύκολα θα διαπιστώσετε για μέριμνα που έλαβε το υπουργείο παιδείας τής Αυστραλίας για να γίνει το μάθημα για μικρούς μαθητές πιο ελκυστικό…!  Με μια σειρά  κινούμενων σχεδίων ,στην οποία περιγράφονται τα σημαντικότερα κεφάλαια τής  Ελληνικής  μυθολογίας…!
Σε αντίθεση με την Αυστραλία η χώρα  μας δεν καταφέρνει για πολλοστή φορά και φέτος τα προβλεπόμενα…γιατί…;;;καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …!  http.www.wingedsandals.com/.

Εντός ,τής χώρας, ο Ελληνικός πολιτισμός  ,αλλά και μαζί το σημαντικό μάθημα τής ελληνικής μυθολογίας αποτελούν κενό γράμμα για την ελληνική παιδεία, αντίθετα, με το ζήλο και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από το υπουργείο προκειμένου οι μαθητές μας να εμπεδώσουν την αντίστοιχη εβραιοχριστιανική μυθολογία…!
Έτσι ενώ η Ελληνική παράδοση διαμορφώνει συνειδήσεις ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου …! 


καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …! http.www.wingedsandals.com/.Εντός τής Ελλάδος φροντίζουμε οι μαθητές μας να είναι ξεφτέρια στον  Μωυσή τον Αβραάμ, και την Σάρα...! Ωστόσο για τής ευαισθησίες που επικαλούνται για την πατρίδα, δίνουν  ρεσιτάλ υποκρισίας…!
Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές σε αυτά που φανερώνουν θερμά τον δικό μας πολιτισμό…! Και όχι να εισάγουμε την μακραίωνη ιστορία μας αλλά και την ελληνική σκέψη, από ξένα πανεπιστήμια, και ιδρύματα…!
Βάζοντας  προτεραιότητα την κομματικοποιημένη αγάπη προς την πατρίδα ,και κάθε φορά αναλόγως … στα δικά μας παιδιά, στον καραγκιόζη, και στα πρωινάδικα. Με αυτές τις επιδόσεις η κοινωνία μάς έχασε την ψυχή τής.
 Το πρόβλημα τής ελληνικής κοινωνίας  είναι ότι έχει αποξενωθεί από κάθε τι δικό   της, από κάθε,  Ελληνική αξία της αρχαιότητάς …! Οι επίδοση τής Αυστραλίας στην ελληνική μυθολογία  είναι  ενδεικτική …Ας το αντιληφθούμε, επιτέλους, και εμείς!!!!!!!!!!!!!!!!!καλούμε τούς φιλομαθείς Έλληνες να περιηγηθούν σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση …! http.www.wingedsandals.com/.

   10/ 1/ 2012 Λεπτοκαρυά 
 Αν οι αλήθειες μας συγκινούν ας μας προβληματίσουν 
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς 
ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!!!!  
τ.αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου 

ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΤΗΝ....ΜΠΟΥΛΑ !!!



Ξεκινούν αυτή την ώρα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας οι εκδηλώσεις του Δήμου για την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού. Ήδη ο κόσμος, παρά τον άστατο καιρό, έχει αρχίσει να συρρέει για να συμμετάσχει στην καρναβαλική γιορτή.

Η διαδικτυακή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου...που μιλάει για όλους και για όλα!!!!

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ...2012 !!!



Η μεγάλη γιορτή της Πάτρας αρχίζει και μας προσκαλεί να αφεθούμε στη ξεγνοιασιά και στη μαγεία της προσπερνώντας την γκρίζα πραγματικότητα των ημερών. Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2012. Μια όαση κεφιού και απόδρασης από τις δύσκολες συνθήκες, που παρά τη μικρή της φέτος χρονική διάρκεια-κάτι παραπάνω από ένα μήνα- φιλοδοξεί να μας παρασύρει στις συναρπαστικές διαδρομές της χαράς, της διασκέδασης, της ανατροπής και της δημιουργίας.
Ανοίγοντας μια νέα σελίδα, η φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας και θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 21 Ιανουαρίου, το πρώτο Σάββατο μετά τις 17 Ιανουαρίου, θα ρίξει όλο το βάρος στη γνήσια, αυθεντική, καρναβαλική διασκέδαση και στην ομαδική συμμετοχή εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και τις τάξεις.

"Τα χνάρια των Αργοναυτών": Προβολή ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου




Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον των Γάλλων για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Μακεδονίας



Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Η αρχαία ΜακεδονίαΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου η έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου με θέμα: «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Η αρχαία Μακεδονία» αφήνωντας θετικότατες εντυπώσεις τόσο στους Γάλλους όσο και στους Έλληνες. Περίπου 6000 επισκέπτες ημερησίως υποδεχόταν η έκθεση, γεγονός που φανερώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των Γάλλων για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αρχαία Μακεδονία.
Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο διασημότερο Μουσείο του κόσμου ήταν παράλληλα και μία θαυμάσια... ... ευκαιρία ανάδειξης και προβολής της Θεσσαλονίκης. Μία ευκαιρία την οποία, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, δεν άφησαν να πάει χαμένη. Οι ξενοδόχοι διοργάνωσαν ένα workshop στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 35 από τους σημαντικότερους tour operators της Γαλλίας αλλά και ταξιδιωτικοί πράκτορες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων για θέματα που αφορούν τον τουρισμό αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τα 670 εκθέματα της έκθεσης, τα περισσότερα των οποίων προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τις επτά Εφορείες Αρχαιοτήτων της Μακεδονίας.

ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ



 ΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Κανένας σύγχρονος μελετητής δεν θα μπορούσε με δίκαιο τρόπο να επιβάλει την άποψη του σχετικά με αυτές τις πανάρχαιες μυστηριακές ιερές τελετές στο σύγχρονο αναγνώστη, δεδομένου ότι ελάχιστα από όσα διαδραματίζονταν κυρίως μέσα στα ιερά είναι γνωστά, ώστε να μας οδηγήσουν σε μια πλήρη και καλά πληροφορημένη εικόνα.
Η άκρα μυστικότητα ως βασικό χαρακτηριστικό των μυστηρίων, άντεξε στο χρόνο για αρκετές χιλιάδες χρόνια, και γενικά μπορούμε να πούμε ότι δεν παραβιάστηκε σε σημαντικό βαθμό. Επομένως αναγκαζόμαστε να στηριχθούμε στις σκοτεινές δηλώσεις εκείνων που μυήθηκαν καθώς και σε ανίδεες και συχνά προκατειλημμένες κρίσεις και εικασίες εκείνων που δεν μυήθηκαν.
Μια τρίτη και ίσως η πιο περίεργη κατηγορία εκ των δύο άνω είναι εκείνων που έλαβαν τη μύηση ως ανταμοιβή για τον έντιμο και ενάρετο κοινωνικό βίο τους αφού έτυχε να παραβρεθούν σε κατοπινές χρονικά παρεμφερείς μυστηριακές καταστάσεις, συλλαμβάνοντας το αρχαίο δίδαγμα περί ηθικής, αγάπης, σεβασμού και ειρηνικής συμβίωσης.
Εννοείται βέβαια ότι αυτή η θεία χάρη τούς επιδόθηκε αυτόβουλα εφ όσον αυτοί συμπεριφέρθηκαν με αγνότητα χωρίς δόλο και επιτηδευμένη καθοδήγηση.
<<Θα μιλήσω σε όσους είναι θεμιτό, στους βέβηλους κλείστε τις θύρες και ασφαλίστε τους θεσμούς των δικαίων, γιατί θείος νόμος σε όλα επιβάλλεται.>>
Ορφέας

Άνοιξε ο δρόμος για προσλήψεις στους δήμους


Άνοιξε ο δρόμος για προσλήψεις στους δήμους 

  Οι προσλήψεις σε δήμους για προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα κλπ) επειδή αφενός αποσκοπούν στην αντιμετώπιση βασικών αναγκών των ΟΤΑ, ιδίως στην προστασία της δημόσιας υγείας και αφετέρου το κόστος μισθοδοσίας τους δεν επιβαρύνει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά καλύπτεται από τα τέλη που εισπράττονται από τους δημότες, δεν υπόκεινται στον περιορισμό του 50%(περιορισμός στις προσλήψεις σύμφωνα με το μνημόνιο), σε σχέση με τις αντίστοιχες προσλήψεις του 2010, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 3986/2011.