ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΑΣ [ΜΕΡΟΣ 1α]




Μελετώντας με μεγάλη προσοχή τα λεγόμενα του Πλάτωνα, του Πρόκλου, του Αριστοτέλη, του Παρμενίδη και του Πλωτίνου καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τρισυπόστατο ΟΝ. Με ένα τρισυπόστατο ΟΝ, το  Αυτοόν ή Ιδεατό ΟΝ που εκδηλώσεις και υποστάσεις του με σειρά καθόδου είναι : το Ένα ΟΝ, ο Αιών και το Αεί ΟΝ ή αλλιώς Ιδεατό ζωντανό ΟΝ [αυτόζωο - αυτοέν - Φάνης] ως ζωντανό υπόδειγμα και νοητός δημιουργός του Σύμπαντος.
Ποιο αναλυτικά θα πούμε ότι το ΟΝ δηλώνει την βαθμίδα του Ενός Όντος όσο και ολόκληρο τον αιώνιο νοητό κόσμο ή πλατωνικό νοητό πλάτος. Γιατί είναι φανερό ότι το ΟΝ που είναι πρωταρχικά ΟΝ αποτελεί την κορυφή του νοητού πλάτους και την μονάδα όλων των όντων. Έτσι λοιπόν το Ιδεατό ΟΝ [ = Αυτοόν], που είναι πρωταρχικά ΟΝ, είναι η κορυφή όλων των όντων και από αυτό προκύπτει κάθε νοητό, νοητικό και οποιοδήποτε άλλο φέρει την προσωνυμία του όντος. Δεν είναι όμως ίδιο το Ένα ΟΝ και το Αεί Ον  [το αιώνιο ζωντανό υπόδειγμα]. Γιατί το Ένα ΟΝ βρίσκεται υπεράνω του Αιώνος και γιατί ο Αιών μετέχει στο ΟΝ. Το Ένα ΟΝ είναι αυτό που

Spiegel: Ελληνικό «πόκερ» με τη χρεοκοπία.




«Δεν με τρομάζει πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» είχε δηλώσει τον Ιούλιο ο κ. Ρέσλερ. Τώρα, το γερμανικό περιοδικό «βλέπει» μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, αν όχι «άρνηση», ώστε να δοθεί μια σαφής προειδοποίηση στις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.
«Θα πληρώσουν ξανά οι χώρες του ευρώ ή θα...
αφήσουν την Ελλάδα να πέσει;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος. «Πλησιάζει η ώρα που οι σκληρές αποφάσεις δεν θα μπορούν πια να αποφευχθούν. Το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ πρέπει τον Οκτώβρη –ή το αργότερο μέχρι τις αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου- να καταθέσουν την έκθεσή τους». Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρία είναι τα σενάρια που θα προτείνει η τρόικα στην ευρωζώνη για την Ελλάδα:
Να μας δώσουν περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή. Στο δεύτερο σενάριο η επιμήκυνση συνδυάζεται με ένα πρόσθετο κούρεμα.
Η τρίτη περίπτωση είναι τα κράτη-μέλη του ευρώ να αρνηθούν τη δόση, με δικαιολογία τη μη επίτευξη των οικονομικών στόχων από την Ελλάδα. Τότε, η χώρα θα μπει σε φάση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, ως πιθανή συνέπεια.
Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι το τρίτο σενάριο είναι το λιγότερο πιθανό, ωστόσο εκτιμά ότι όποια εξέλιξη από τις τρεις, δεν θα συμβεί σύντομα, άρα θα καθυστερήσει και η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Από:  newsbomb.gr

Δεν πάει στη Βουλή η λίστα με τους 32 πολιτικούς.



Νομικό κώλυμα επικαλείται ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης σχετικά με τη διαβίβαση στην Βουλή της λίστας του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό», υποστηρίζοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομηκαθώς οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί. 
Ο οικονομικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι...
«όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό

Κοντογιώργης: Με το Σύνταγμα αυτό η Βουλή είναι μια ολιγαρχική συμμορία η οποία λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων.



Σκληρή κριτική από τον καθηγητή κ. Γιώργο Κοντογιώργη, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του alpha βάλει κατά του Συντάγματος το οποίο κατά τον ίδιο έχει καταστήσει τη Βουλή κορυφαία ολιγαρχική συμμορία η οποία λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων,  είπε:...
 «Με το σύνταγμα αυτό η πολιτική τάξη της χώρας, έχει συγκροτήσει ένα επάλληλο σύστημα ολιγαρχικών συμμοριών με κορυφαία τη Βουλή η οποία λειτουργεί ως πλυντήριο για όλα τα σκάνδαλα και όλες τις ανομίες που διαπράττουν οι πολιτικοί».

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του καθηγητή Γιώργου Κοντογιώργη και κυρίως για το τι πρέπει να πράξει ένας δικαστικός λειτουργός με γνώση και θάρρος...

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝ CONNECTICUT--ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ HELLENIC SOCIETY "PAIDEIA" OF PIERIA



 
  Με ταπεινότητα στην αιώνια Ελληνοχριστιανική Κληρονομιά μας Σας ανακοινώνουμε, ότι η ανέγερση του Υπαίθριου Ελληνικού Θεάτρου Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Παιδεία εις Ακαδημαικό χώρο Πανεπιστημίου της Κοννέκτικατ ολοκληρώνεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ




   Σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης έπινε το καφεδάκι του με τους φίλους του ο γραμματέας της ΚΟΒ ΚΚΕ Ν. Παντελεήμονα, Διονύσης Αγοραστός, λίγο πριν να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (ΜΕΡΟΣ Β’).




• ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
• ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ.
• ΑΡΔΕΥΣΗ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

 
  - Προβλήματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών: Μετά από ερώτημα της κ. Κουρίτα η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. κ. Ζουρζούρα παραδέχθηκε πως ζητήθηκε από γονείς (μη δικαιούχους σχετικού προγράμματος) να καταβάλλουν μηνιαίως 100€ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων των παιδικών σταθμών – βέβαια σε μεταγενέστερο δελτίο τύπου το ποσό έπεσε «ως διά μαγείας» στα 50. Μάλιστα δήλωσε πως αυτό γίνεται για να μην απολυθεί προσωπικό! Εντελώς διαφορετική πληροφόρηση μας δίνουν εκπρόσωποι γονέων του παιδικού σταθμού Ν. Εφέσου που μίλησαν και με τις υπαλλήλους, ενώ σε πρόσφατη επιστολή του το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. κ. Κεχαγιάς θέτει πολλά ερωτήματα κι αφήνει αιχμές όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για αρκετά άλλα κακώς πεπραγμένα της Κοινωφελούς. Για όλα αυτά εννοείται πως η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.