ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

ΟΙ ΡΗΨΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2007

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ : Η ΠΟΛΙ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

 ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ «ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2007 2008 2009»


{ """ 2010 2011""" }

Μέχρι και έως την 15/1/2007 στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων γινόταν η ΡΙΨΗ λυμάτων με βυτιοφόρα , απαξιώνοντας τον Ορφέα ,τη σημαντικότερη αυτή προσωπικότητα, στην αρχαιότητα, που ξεπέρασε κάθε επιτρεπτό όριο σε ελλαδικό χώρο ...!

Aλλά τέτοιες πρακτικές απαξιώνουν όλους μας , την ιστορία μας, δηλαδή τη ψυχή μας...! Ως εκ τούτου , εμείς πρέπει να μπούμε στον κόπο να διαβάσουμε τον Παυσανία , που μεταφέρει μέσα από τα 10 βιβλία του την ιστορία του τόπου, σε μας, μόνο όταν τηρήσουμε τις ρίζες μάς, έχουμε το δικαίωμα να λέμε είμαστε έλληνες, κάθε φορά υπερήφανα ...!
Μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου σαν αντιδήμαρχος πολιτισμού
ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2007
Aπο 1/1/2007 εως 31/1/2011 σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο κύριο Αστέριο Χονδρόπουλο οργανώσαμε εκδηλώσεις προς τιμήν του Ορφέα στην γενέτειρα του στα Λείβηθρα Ολύμπου, και ως τον πρώτο των φιλοσόφων , μουσουργό αστρολόγο και θεολόγοχο ,.και αφού καθαρίστηκε η κόπρος του Αυγεία στα Λείβηθρα. Απευθύνθηκα στον κύριο Βρίτσιο Αριστοτέλη πρόεδρο του Ινστιτούτου Αριστοτέλης για την συνδιοργάνωση, και εκείνος στην ελληνική επιτροπή της ΟΥΝΕΣΚΟ, οι υποστήριξη ,και η κατανόηση τους για την σοβαρότητα του θέματος ήταν καταλυτική . 
Για το αθλητικό μέρος των εκδηλώσεων απευθήνθηκα στον κύριο Καραβασίλη Μιχάλη γνωστό Μαραθωνοδρόμο. στην Εθνική ομάδα Παρ όλα αυτά στο μέτρο του εφικτού κατάφερα παρά τις αντιρρήσεις σχετικά με τον φόβο του Δωδεκάθεου να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά τις εκδηλώσεις Λειβηθρία 2007. 
Εδώ υπάρχει μία ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του ινστιτούτου Αριστοτέλης ο οποίος με την ορχήστρα Αρχαίων μουσικών οργάνων της οποίας κατά την έναρξη των εκδηλώσεων την ονόμασε Ορφεία Αρμονία και την πλαισίωση της από ηθοποιούς του Κ.Θ.Β.Ε. 
Η προσπάθεια μας ήταν να τονίσουμε κάτι το αγνά ελληνικό στο σημείο που δημιουργήθηκε το αρχαίο ελληνικό μουσικό πνεύμα. Η έδρα της πρώτης φιλοσοφίας, αστρολογίας, θεολογίας. 
ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2008
Την δεύτερη χρονιά το 2008 πάλι με τις ίδιες γενικές αντιρρήσεις και μόνο με την υποστήριξη του Δημάρχου κυρίου Χονδρόπουλο, του κυρίου Βρίτσιου Αριστοτέλη Προέδρου Ινστιτούτο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και της κυρίας ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Προέδρου της ελληνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ .
ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2009
Το 2009 η εκδηλώσεις κινδύνεψαν η άποψη μου λόγο της άδικης παύσης του Δημάρχου κυρίου Χονδρόπουλο οπότε έμεινα μόνος και πολεμούμενος από παντού για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, πλην των μόνιμων πλέον φορέων- συνδιοργανωτών. 
Οι εκδηλώσεις τελικά πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη μιας μερίδας της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι ευτυχώς συνειδητοποίησαν το μέγεθος και την αξία των εκδηλώσεων, για τον τόπο μας συνεισφέροντας το κατά δύναμη μέγιστο με την μορφή της χορηγίας, και τους ευχαριστώ!

Πέραν του συναισθηματικού και ιστορικού βάρους των εκδηλώσεων κρίνω και ότι αποτελεί εθνικό θέμα ,το πρόσωπο του Ορφέα και των Μουσών...! .
Σήμερα, ενώ αγωνιζόμαστε να πείσουμε τους Σκοπιανούς σε κάποιο συμβιβασμό, κάτι ανάλογο θα ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε και με τους Βούλγαρους, οι οποίοι πλαστογραφούν την Ιστορία στο θέμα του Ορφέα, λόγω ότι γεννήθηκε λέει στη Θράκη, Τα Αργοναυτικά Ορφικά αναφέρουν ως τόπο γέννησης του Ορφέα τα Λείβηθρα της Θράκης, 
τοπωνύμιο που αρχικά μπορεί να θεωρηθεί ως γεωγραφική σύγχυση, 
αφού τα Λείβηθρα βρίσκονται στην Πιερία.
Η σύγχυση για τον τόπο θα πρέπει να αποδοθεί στη διαφορετική τοποθέτηση των ορίων της Θράκης από εποχή σε εποχή κλπ. Ωστόσο θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να προβάλλει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.. 
Όπως επίσης επισημαίνουμε ότι ο κατάλογος των επισήμων που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις είναι μεγάλος και σοβαρά λαμβανόμενος υπόψη για το μέλλον του θεσμού παραθέτουμε δε μερικούς εξ αυτών.
Μεγάλη εκπροσώπηση εκ μέρους της Ελληνικής Πανεπιστημιακής κοινότητας , η παρουσία της ελληνικής επιτροπής για την ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία πρόεδρο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, οπως ή΄ παρουσία της κυρίας ΕΦΗ ΠΟΥΛΑΚΗ ΠΑΔΕΡΜΑΛΗ της ΚΖ-Επκα Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων, επίσης και του προέδρου της Πανθεσσαλικής ομοσπονδίας Αμερικής, εκπροσώπου των ΑΧΕΠΑ, όλα τα μέλη του συλλόγου ΑΡΓΩΝΑΥΤΩΝ και πολλών άλλων επωνύμων. 
Τονίζω επίσης με γνώση του αντικειμένου, ότι ο Ορφέας είναι η σημαντικότερη, προσωπικότητα, της αρχαιότητας τον Ορφέα στον Όλυμπο στα Λείβηθρα , με τον δημοφιλέστερο μύθο των συναισθημάτων και των ιδεών ο «Ορφέας στον Άδη» ο «Ορφέας και η Ευρυδίκη» είναι το μαγικό σύνθημα, που ανοίγει τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς. Ανοίγει τις σιδερένιες αόρατες πόρτες του σκότους, διαλύει, τα στατιστικά δεδομένα, της μεγιστοποίησης του τίποτα, αυτός ήταν και ο λόγος που η εκδηλώσεις του Ορφέα στα Λείβηθρα απολαμβάνουν την διεθνή αναγνώριση .

Το 2010 διάφοροι μηχανισμοί κατάργησαν τις εκδηλώσεις...!

Ωστόσο... σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, 1000 μαθητές δημοτικών σχολίων διδάχτηκαν , στον χώρο, τον Ορφέα...!

2011 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 
Σε συνεργασία με τον τ. Δήμαρχο Δίου συνεχίσαμε με δυο παραστάσεις...! το θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ ¨" ΟΙ ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΊΔΗ ¨" 

Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΚΖ-Εφορεία κλασικών αρχαιοτήτων έγιναν μια σειρά από έργα. Και τώρα ένα θέατρο, ένας χώρος εκθέσεις αρχαιολογικών ευρημάτων, και η αναπαράσταση των εννέα μουσών εντάχτηκαν με 1.900.000.00 € στο ΕΣΠΑ…
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ( ΛΕΙΒΗΘΡΑ ) ΠΙΕΡΙΑΣ
Μετά τιμής τ. Αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου
Ο δημιουργός... ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ…!
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ : Η ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΦΥΡΟ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ!!!

Η Ελληνώνυμη γεωγραφική περιοχή Ολύμπου… Λεπτοκαρυά, στον δήμο Δίου-Ολύμπου, και οι  πρακτικές οι οποίες  μας μηδενίζουν αλλά και  απαξιώνουν όλους μας , την ιστορία μας, δηλαδή, τη ψυχή μας...!  
   Μόνο οταν σεβαστούμε και έμπρακτα  την ιστορία του τόπου, τον Ορφέα στην γενέτειρα του στα Λείβηθρα Ολύμπου,  θα  έχουμε το δικαίωμα να λέμε είμαστε Ελληνες, κάθε φορά υπερήφανα ...! 
  Κάποτε  ο ορμητικός χείμαρρος του Ολύμπου Συς, έπνιξε τον τόπο με τα νερά του και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν αργότερα τον τάφο του Ορφέα,  σε ένα άλλο φαράγγι, 4 χιλιόμετρα δυτικά του Δίου…
 Σήμερα: Οι φωτογραφίες από τις εκβολές, του ορμητικού  χειμάρρου Συς στον Όλυμπο  … εξιστορούν ότι είμαστε Ελληνισμός υποταγμένος!
    
 τ. Αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ…! Γιατι...;;;
  Γιατι...;;;
  Γιατι...;;;
  Γιατι...;;;
  Γιατι...;;;
  Γιατι...;;;
  Γιατι...;;;
 Εδώ το ποτάμι είναι στεγνό...

 Αμμοληψία...;;;ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ...;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: