ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΑΣΤΡΑ ΜΗ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΤΕ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ




Από τις πρώτες γνώσεις που αποκτήθηκαν απ' την παρατήρηση και την πείρα, ήσαν και οι ιατρικές.
Οι ιατροί με τους ιερείς, τους μάντεις και τους ραψωδούς (ποιητές), ανήκαν, κατά τους μυθικούς χρόνους, στις τέσσερις ανώτερες κοινωνικές αλλά και πολιτικές τάξεις. Απ' αυτές προέρχονταν οι μυημένοι, οι βασιλείς και οι ανώτατοι άρχοντες, κατά Αριστοτέλη.
Επόμενο ήταν απ' τους ιατρούς να ηρωποιηθούν οι πιο περίφημοι και ένας απ' αυτούς, ο Ασκληπιός να θεοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου. Έδωσε το όνομά του στην τάξη των ιατρών, καλούντο Ασκληπιάδαι και τα ιερά ιδρύματα (τα θεραπευτήρια) ονομάζονταν Ασκληπιεία.
Ο Έλληνας ιατρός Ασκληπιός (γιατί υπήρξε και Αιγύπτιος Ασκληπιός ιατρός, μαθητής του Ερμή του Τρισμέγιστου, όπως αναφέρεται), απ' τον Όμηρο και τον Ησίοδο, τους δυο πιο ένδοξους και πιο παλιούς επικούς ποιητές, δεν αναγνωριζόταν ως θεός αλλά ως άριστος ιατρός, θνητός μεν αλλά θείας καταγωγής. Από την εποχή του Πίνδαρου, τον Ε' π.Χ. αιώνα, ιδρύονταν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ιερά για τον Ασκληπιό και λατρευόταν ως θεότητα (δηλ. ανήκε στις ανώτερες πνευματικές δυνάμεις), γιατί γνώριζε: "πολυπήμονας ανθρώποισιν ιάσθαι νόσους" (να θεραπεύει βαρύτατες ασθένειες των ανθρώπων).

Όλυμπος...Το βουνό των Θεών ! Δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες...





ΟΛΥΜΠΟΣ-ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗBLOG

Σε έστησαν σε μια γωνιά…



thumb
… ή σε μια βούλα. Οι Άγγλοι παραδοσιακά την πατάνε όταν φτάνουν στην διαδικασία των πέναλτις και αυτό δεν άλλαξε στον προημιτελικό με την Ιταλία.
Για πολλοστή φορά οι «πατέρες» του ποδοσφαίρου απέτυχαν στις βασικές εξετάσεις που αφορούν την εκτέλεση από τα 9 μέτρα. Μετά από 120 λεπτά ισοπαλίας οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα και εκεί οι Ιταλοί ήταν πιο ψύχραιμοι.
Το 0-0 του κανονικού ματς και της παράτασης ήταν άδικο με βάση τις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες αλλά δίκαιο όσον αφορά τις αγωνιστικές ισορροπίες.
Στα πέναλτις οι Άγγλοι προηγήθηκαν με 2-1 μετά την αστοχία του Μοντολίβο αλλά εκεί κατέρρευσαν. Ο Γιανγκ σούταρε στο δοκάρι, ο Μπουφόν νίκησε τον Κόουλ και το εύστοχο σουτ του Νιταμάντι έστειλε τους «Ατζούρι» στον ημιτελικό με τη Γερμανία.

Tags: