ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

H υπόγεια διαβάσει κόστισε 1.600.000 εκατομμύρια ευρώ,Ωστόσο τώρα δεν θέλουν κάποιοι από την [ ΔΕΥΑ ΑΝΟ ] να κατασκευαστεί μια σωλήνα ομβρίων υδάτων ˝μήκος πέντε μέτρων˝ κατάντι του δρόμου,… τονίζω αυτό διότι χρειάζεται μόνο σε ακραία καιρικά φαινόμενα…!!!]

Όσον αφορά τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή μας ,με χρηματοδότηση της ΕΕ και με τίτλο «ευαγγελισμός κλειδί» .Μέχρι το 2007 είχαν στο σύνολο τους κατασκευαστή, εκτός τα έργα της  ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ..από την εταιρία ΤΕΡΝΑ,... τυχαίο…!!!  

ΟΙ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ ΔΙΑΝΎΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΆΒΑΣΗ... ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

 1 Ωστόσο,για την ολοκλήρωση των έργων , στη Λεπτοκαρυά, είχαμε προθεσμία [ χρονικά καταπιεστική] μόλις 1,5 χρόνο.  Παρόλο, που ήταν εξασφαλισμένο το ποσό των 7 εκατομμυρίων  ευρώ. Το 2007 στη νεοσύστατη  Διοίκηση του δημάρχου Χονδρόπουλου Αστέριου έπρεπε να λειτουργήσουμε αναλόγως και  με ταχύτητες, σε κάθε τμηματικό έργο, για να καταφέρουμε να πετύχουμε την απορρόφηση των έργων [ κονδυλίων ]  και να εξασφαλίσουμε ουσιαστικές  υποδομές για την περιοχή μας .

ΑΚΥΡΏΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΙΧΊΟ ΠΟΥ ΧΏΡΙΖΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΈΡΗ ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΚΆΓΚΕΛΑ

2 Επιπλέον με δεδομένο ότι θα κατασκευάζονταν ο προαστιακός ο οποίος  θα καταργούσε την κεντρική διάβαση της Λεπτοκαρυάς ,μαζί και την διέλευση των τουριστών προς την θάλασσα, άμεση λύση έπρεπε να βρεθεί για να κατασκευαστεί η υπόγεια διάβαση, τέτοια ώστε να μην πέσουμε κατασκευαστικά σε τουριστική περίοδο !!! καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αυτό…!!![Ωστόσο…Η υπόγεια διαβάσει κόστισε 1.600.000 εκατομμύρια ευρώ, και τώρα δεν θέλουν κάποιοι από την [ ΔΕΥΑ ΑΝΟ ] να κατασκευαστεί μια σωλήνα ομβρίων υδάτων ˝μήκος πέντε μέτρων˝ κατάντι του δρόμου,… τονίζω αυτό διότι χρειάζεται μόνο σε ακραία καιρικά φαινόμενα…!!!

3 Παράλληλα με δεδομένο το υπό κατασκευή  έργο, άλλων 5.εκατομμυρίων ευρώ περίπου…!!!το οποίο έπρεπε να περάσει από την Λεπτοκαρυά και μέσα από κατοικημένοι τουριστική περιοχή, ήταν οι αγωγοί μεταφοράς λυμάτων, μέχρι το κεντρικό αντλιοστάσιο [ ζηλιάνα η ΣΥΣ].
'Ολα τα έργα εξαρτόνταν απο την κατασκευή η μή,... της  κεντρικης διαβασης...!!!

 Θα έπρεπε μόνο ένα θαύμα να συμβεί!!!! Όμως παρόλες τις δυσκολίες συντονίστηκαν οι λεπτομέρειες, εξασφαλίζοντας τις  τροποποιήσεις  των μελετών, δίνοντας λύσεις, και προλαβαίνοντας τις προθεσμίες .
 σε συνεννόηση με την ΤΕΡΝΑ –ΕΡΓΟΣΕ- ΕΝIΠΕΑ AE και ΔΗΜΟ.
Σημαντικό και  Ουσιαστικό, άλλα καθοριστικό ήταν κατά την υλοποίηση τους, η παρουσία του αντιδημάρχου Γιάντσιου Κωνσταντίνου… !!!. Ο κύριος Θωρηκίδης Στέλιος, αρχιμηχανικός ,των έργων… έχει ρητά την απάντηση !!!

ΑΠΌΓΕΜΑ
Αξιοσημείωτο είναι ότι  τα έργα στη Λεπτοκαρυά θα είχαν τελειώσει πολύ ποιο πριν από το 2007 όμως κατά καιρούς τα διάφορα τερτίπια κάποιων εγωιστάκων, τότε, ντόπιων φορέων, και μή, ενώ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα έργα τότε, και ενώ είχαν την αρμοδιότητα και ευθύνη , να τα τελειώσουν ,αυτοί γιγαντώθηκαν εναντίον τους!!!...τυχαίο!!!


 Συνήθως έτσι συμβαίνει οι ποιο πολύ ακολούθουνε τα εύκολα .[ Με τα εύκολα έγιναν όμως δημοφιλής ,και  το χρωστούν στα  κομματικά τους …φλερτ!!! ταυτόχρονα με την κομματική τους ταυτότητα "οι δήθεν και οι τάχαμ"«ταγμένων» στους δημότες!! Χτίζοντας και το προσωπικό τους οικοδόμημα, με γενναιόδωρο αντίτιμο … δηλαδή, την απεμπόληση του κοινού συμφέροντος!!! ] Ωστόσο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον αυτής της στείρας αντίληψής των, δεν εξυπηρέτησαν την πραγματική ανάγκη  του συνόλου των δημοτών, εκτός από πελάτες,!! Έτσι έκαναν τρομερά δύσκολο το έργο, τής περιοχής λόγω πλέον της μικρής χρονικά προθεσμίας, της υλοποίησης των έργων !!!!!Αντιπολιτεύονταν εμένα, , χωρίς να έχουν προτάσεις, όμως μας κατηγόρησαν , και τα έργα δεν τα ψήφισαν …όμως  τα έργα τελείωσαν…και είναι πολλά τα ωφέλει του τόπου!!! Στην υφήλιο δεν γνωρίζω να υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο…!!!
 Κίνημα Ειρήνη Έρωτας Περιβάλλον Ορφέας Γιάντσιος Κωνσταντίνος
 πρ. αντιδήμαρχος Αν, Ολύμπου