ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα νησιά- φιλέτα προς... αξιοποίηση...



Πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα.

Στο Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο, το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο εντοπίζονται τα νησιά-φιλέτα, έτοιμα για… θυσία στο «βωμό» της κρίσης…

Σύμφωνα με Τα Νέα η κυβέρνηση διατίθεται άμεσα να....
προχωρήσει στην αξιοποίηση νησιών του Δημοσίου, που μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις, και πιθανώς να ανατρέψουν το κλίμα στη χώρα μας.

Στον... Καιάδα πετάει ο Σαμαράς τους γέροντες...




Φτωχαίνουν οι Έλληνες

Του Γιώργου Δελαστίκ
Νέα μέτρα, νέα λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων, νέα σταύρωση του λαού μας οικονομικά και κοινωνικά. Θα ρημάξουν τη χώρα οι ανελέητες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που αποφάσισε η «τρόικα εσωτερικού» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη κατ' εντολήν και....
σε συνεργασία με την «τρόικα εξωτερικού» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο με τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κατασπαράσσουν τους μισθούς και τις συντάξεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Φτωχαίνουν εξουθενωτικά όλους τους Ελληνες και ισχυρίζονται διά στόματος πρωθυπουργού ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία... για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι»! Ανενδοίαστη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Πρώτη φορά ακούμε ότι όσο πιο... μπατίρης είναι κάποιος, τόσο ισχυρότερος είναι!

Το απέραντο γαλάζιο του Ελληνισμού



ί ό -  έ ά  ύΑν σκεφτείς μία μέρα πόσο απλός είναι ο ελληνισμός, τότε θα αντιληφθείς ότι κι εσύ μπορείς να είσαι ένα κομμάτι του με το έργο σου. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι άλλο είσαι εκτός από ήλιο, θάλασσα και ουρανό. Ζεις σε μια λεπτή λωρίδα γης, μπορεί και πάνω σ' ένα από τα νησιά μας, αλλά είσαι μία ψηφίδα από το ψηφιδωτό μας; Αναρωτιέσαι λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να συμβάλλεις στο έργο του ελληνισμού και ζητάς κάτι το πρακτικό. Διότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι όταν πας να ψαρέψεις, συμπληρώνεις την ταυτότητά σου. Όταν κοιτάς το βυθό μας, κοιτάς τον πλούτο μας. Βλέπεις την κληρονομιά, που σου άφησαν οι πρόγονοι σου με τις μάχες τους. Όταν περπατάς πάνω στους κυματοθραύστες μας, δεν νιώθεις το έργο των δικών μας που άλλαξαν τα λιμάνια της μνήμης για να προστατεύουν το μέλλον των δικών τους. Πρέπει να το χαρείς που μπορείς να έχεις κοντά σου τόση θάλασσα, διότι σε γεμίζει με τα χάδια του χρόνου. Κι αν μένεις ψηλά στα βουνά, μην ξεχνάς ποτέ την δύναμη του άνεμου είναι και αυτή για σένα, διότι οι δικοί σου πολέμησαν για να κρατήσουν αυτά τα βουνά. Κι αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, τότε κοίτα τον ήλιο της δικαιοσύνης που σε λούζει με το φως του κάθε μέρα και σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν τον γνωρίζουν καλά καλά.

Οι έλληνες δεν πρέπει να ανησυχούν όταν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα ....μια φαρμακοβιομηχανία θα ενδιαφερθεί η Γερμανική Bayer



Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις δημόσιες παραινέσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Merkel να προσέχουν πολιτικοί και παράγοντες τις αναφορές τους περί χρεοκοπίας της Ελλάδος γιατί βλάπτουν τα σχέδια επίλυσης της κρίσης χρέους, ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer Marijn Dekkers ανέφερε ότι αν αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ θα μπορέσει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της.

«Η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ μπορεί να είναι καλύτερη λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δήλωσε ο Dekkers, σύμφωνα με την Post Rheinische.

Με το δικό της νόμισμα, θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς η Ελλάδα ενώ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει την βαθειά ύφεση, διατηρώντας παράλληλα το ευρώ ισχυρό, θα αποτρέψει το φαινόμενο του ντόμινο που θα μπορούσε να πλήξει την Ισπανία και την Πορτογαλία, δήλωσε ο Dekkers.