ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» την Δευτέρα 6 Αυγούστου






Η εκδήλωση  στα Αρχαία Λείβηθρα - παράσταση αφήγησης για μεγάλους «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» -  αύριο  Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 7 μ.μ στον ιερό χώρο του Ορφέα ,ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ




Kapitolinischer Pythagoras adjusted.jpg

Ο Πυθαγόρας ο Σαμιος, υπήρξε σημαντικός έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών και δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων, που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις. Γεννήθηκε σε χρονολογία που δεν μας είναι γνωστή, αλλά που εικάζεται πως είναι μεταξύ των ετών 580 - 572 π.Χ. και ως επικρατέστερος τόπος γεννήσεως παραδίδεται η νήσος Σάμος. Πέθανε στο Μεταπόντιον της Ιταλικής Λευκανίας σε μεγάλη ηλικία, περί το 500 - 490 π.Χ.

Die Welt: Η ΕΚΤ, απέτρεψε χρεοκοπία της Ελλάδας...




Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέτρεψε τη χρεοκοπία της Ελλάδας εξασφαλίζοντάς της μια μεταβατική μορφή χρηματοδότησης, υπό την μορφή επιπλέον έκτακτου δανεισμού μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει ένα δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συμφώνησε στη συνεδρίασή του την Πέμπτη να αυξήσει το ανώτατο όριο του ποσού των...
βραχυπρόθεσμων δανείων που η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί να δέχεται σε αντάλλαγμα για έκτακτο δανεισμό, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Τουρκία διεκδικεί την πατρότητα της Ολυμπιακής Φλόγας...



Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά την… επιστροφή της Ολυμπιακής φλόγας στην «ρίζα της, την Ανατολία».

Όπως δήλωσε ο υπουργός αθλητισμού της Τουρκίας, Σουάτ Κίλιτς, σε συνάντησή του με...
τον πρόεδρο της ΔΟΕ στο πλαίσιο της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν «εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της».

Αποτρίχωση με Λέιζερ - τα μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε.


Η ανεπιθύμητη τριχοφυία ήταν πάντα ένα ζήτημα που αφορούσε πολλές γυναίκες και αρκετούς άνδρες, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που λόγω φυλετικής ιδιοσυστασίας υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αυξημένης τριχοφυίας (συγκριτικά πχ με λαούς της βόρειας Ευρώπης). Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν ήταν μάλλον επώδυνες και κυρίως χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι δοκιμάζουν την αποτρίχωση με laser ή με IPL, με ποικίλα αποτελέσματα.

Ας δούμε κάποιες βασικές αρχές των lasers και των IPL σε συνδυασμό με πρακτικές συμβουλές για καλύτερα και συντομότερα αποτελέσματα.

Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό. Σαρ. Καργάκος . 11:

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ιστορικού Σαράντου Ι. Καργάκου, που έγινε στην Λευκωσία, πριν μερικούς μήνες 

και συγκεκριμμένα στις 22/02/2012, η οποία παραμένει όχι απλώς σημαντική και ενδιαφέρουσα, αλλά και επίκαιρη. Απολαύστε τον εξαίρετο λόγο του Σαράντη Καργάκου.

Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»:

«Αραπιάς άτι, Γάλλου νούς, βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Αγγλου *
πόλεμος μέγας πολεμά, βαρεῖ τό καλυβάκι...»

Το ευρώ βαδίζει προς το τέλος του.



Tου Μίκαελ Φαμπρίσιους

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κατέστη σαφές πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί υπερέβησαν τα όρια των πραγματικών τους αρμοδιοτήτων. H κοινή ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Ολάντ (Hollande) και της καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ (Merkel) «να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν το ευρώ» δεν ήταν παρά μια πράξη απελπισίας. Στην τρίτη κιόλας φράση της δήλωσης έγινε σαφές πόσο πολύ διαφέρουν οι απόψεις των διαφόρων κρατών για την κρίση της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας. «Οι πάντες», διαβάζουμε στηνανακοίνωση, θα πρέπει «να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».Αυτό μοιάζει με συνθηκολόγηση: ο καθένας ας βρει τρόπο να βγει από τον χαμό όπως μπορεί.

Αύξηση των κεντρόφυγων δυνάμεων

Η διπλωματία γύρω από το «κοινό ευρώ» πνέει τα λοίσθια. Συναίνεση υπάρχει μόνο στην επιφάνεια. Υπογείως αναπτύσσονται μαζικές κεντρόφυγες δυνάμεις, που διαρκώς δυναμώνουν.

Την μια μέρα ο επικεφαλής της «ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας» (ΕΚΤ) Ντράγκι (Draghi) υπόσχεται αύξηση της βοήθειας στα χρεοκοπημένα κράτη - μέλη, και την άλλη ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε (Schäuble) αποκλείει αυτήν την προοπτική. Η Ελλάδα ζητάει χρονική επιμήκυνση την ώρα που κάθε μέρα πληθαίνουν οι αναφορές για την ανικανότητα της κυβέρνησης της Αθήνας και οι Γερμανοί πολιτικοί ζητούν ανοικτά την αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αντί να κοιτάει τα προβλήματα της χώρας του, ο Ισπανός υπουργός των ευρωπαϊκών υποθέσεων προτιμάει να απαιτεί περισσότερα λεφτά από τη Γερμανία. Και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει συναίνεση ούτε καν για το πώς θα σωθεί η ευρωζώνης: πώς θα αποκτώνται εμμέσως ή αμέσως ομόλογα, πώς θα κεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, τι θα γίνει με τα προγράμματα λιτότητας.

Το ευρώ αργοπεθαίνει στο νότο

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται στην μειοψηφούσα πλευρά μόνο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Αν κάποιος συνυπολογίσει και τα ανατολικοευρωπαϊκά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) η κατάσταση αλλάζει άρδην. Το χάσμα μεταξύ βορρά και νότου αυξάνει ολοένα. Είναι απλά θέμα χρόνου να γίνει τόσο εξόφθαλμο που θα το δουν οι πάντες και θα παραδεχθούν πως το πράγμα δεν πάει άλλο.

Στα ένδεκα χρόνια ύπαρξης του κοινού νομίσματος, ο νότος της ΕΕ όχι μόνο δεν συνέκλινε με τον βορρά, αλλά απέκλινε κι άλλο. Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα κοινό νόμισμα δεν έχει νόημα.







Από τη Die Welt 
tvxs

Ηλίας Τσολακίδης : «Τζάμπα μαγκιές», δήμαρχε;



Image 
Ανακοινώστε το όνομα του δήθεν «συκοφάντη» για να δούμε τελικά, πόσα απίδια παίρνει ο σάκος!
Αγαπητοί συμπολίτες,
Την 28η Ιουλίου, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο: «Μήνυση του Δ. Δίου-Ολύμπου εναντίον συκοφάντη για το λατομείο της ΔΕΑΔΟ». Το ίδιο δελτίο έφερε τον υπότιτλο: «Ο συκοφάντης είχε ισχυριστεί ότι το υλικό της TOSOH Ελλάς είναι δήθεν τοξικό και ότι κάποιοι δήθεν τα αρπάξανε».
Σύμφωνα με την ανωτέρω ανακοίνωση, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου αποφάσισαν να μηνύσουν κάποιον πολίτη (γιατί άραγε δεν ανακοινώνουν το όνομά του και το κρατούν μυστικό;) ο οποίος κατά την άποψή τους παραποίησε την αλήθεια και με τον τρόπο αυτό έπληξε το κύρος της Δημοτικής Αρχής και δυσφήμησε την περιοχή. Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος ο Δήμαρχος κατέθεσε «μήνυση εναντίον συγκεκριμένου προσώπου το οποίο τώρα θα κληθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξει ενώπιον του Δικαστηρίου ότι αυτό το υλικό είναι δήθεν τοξικό και επικίνδυνο για την περιοχή καθώς επίσης θα πρέπει να αποδείξει ότι δήθεν κάποιοι τα «αρπάξανε».
Τίθενται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα:
  • Με ποιο δικαίωμα, ο κ. Παπαθανασίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου αποκαλούν συκοφάντη τον πολίτη, πριν καν οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη;
  • Αν ο πολίτης έχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στα χέρια του και αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου όλα όσα υποστηρίζει, πως θα αποκατασταθεί η τιμή του μηνυόμενου;
  • Αν ο πολίτης στραφεί εναντίον του Δήμου και απαιτήσει αποζημίωση, το κόστος αυτό ποιος θα το πληρώσει;
Στο χωριό μου, όλους όσους συμπεριφέρονται με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο και μια ζωή κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα, τους λέμε «τσάμπα μάγκες» κ. Παπαθανασίου. Βλέπεις, είναι εύκολο να κρύβεσαι πίσω από το αξίωμα του δημάρχου και να αποκαλείς συκοφάντες όλους εκείνους οι οποίοι διαφωνούν μαζί σου. Όμως, οι διαφωνούντες πολίτες υποστηρίζουν τις απόψεις τους και υπογράφουν με το ονοματεπώνυμό τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών τους. Εσείς όμως κ. Δήμαρχε το έχετε δίπορτο: Μηνύετε ως δήμαρχος και θίγεστε ως πολίτης! Σας καλώ να ανακοινώσετε άμεσα το όνομα του «συκοφάντη» τον οποίο μηνύσατε και ταυτόχρονα να διευκρινίσετε με ποια ιδιότητα το πράξατε. Θέλω να ξέρω, όταν σας μηνύσω με τη σειρά μου για «συκοφαντική δυσφήμηση», ποιος θα πληρώσει, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου η ο πολίτης Παπαθανασίου;
Σε ότι δε αφορά τη δυσφήμηση της ευρύτερης περιοχής, επιτρέψτε μου να υποστηρίξω πως κανείς άλλος δεν έπληξε την εικόνα του τόπου, όσο εσείς και η ανικανότητά σας, όπως και όλων εκείνων που χειρίστηκαν θέματα όπως αυτό του βιολογικού καθαρισμού της Ν. Πιερίας. Όλοι εσείς, οι εμπλεκόμενοι στην διεξαγωγή αυτού του έργου, πήρατε ζεστό χρήμα στο χέρι από προγράμματα της Ε.Ε. και παρόλα αυτά δεν καταφέρατε, μετά από 12 χρόνια, να το ολοκληρώσετε. Βλέπετε, το να δημαρχεύεις σε μια άκρως τουριστική περιοχή, να έχεις το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, στα πόδια σου, να λες μεγάλα λόγια για ανάπτυξη και να οδηγείς εδώ και χρόνια, ακατέργαστα, όλα τα αστικά απόβλητα του Λιτοχώρου στο «σκατόλακο», δεν αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπου σου.
Σε ότι δε αφορά την ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων, ας μείνουμε στην ταμπακιέρα: Γιατί δεν δίνετε τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι; Μια διαδικτυακή ονομαστική ψηφοφορία θα σας βοηθούσε πολύ για να κατανοήσετε, ποια είναι η πραγματική βούληση των πολιτών. Σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι αυτής της πρότασης, σας υπόσχομαι πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσω εθελόντριες και εθελοντές, να το αναλάβουμε, χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο σας. Εσείς, τι λέτε;
Τι είπατε παρακαλώ; Σας επέλεξαν οι πολίτες και αποφασίζετε γι αυτούς;
Αυτά έλεγε και η κυρία Διαμαντοπούλου και την πήρε ο διάολος!
Μου φαίνεται πως έρχεται και η σειρά σας!
Ηλίας Τσολακίδης