ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Άγρια επίθεση του Σόιμπλε στον Ταγίπ Ερντογάν: “Είστε φασίστες” απάντησε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγορεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικές μεθόδους» σε βάρος των Τούρκων πολιτών στη Γερμανία, πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω την ενσωμάτωσή τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«

Το συνταγματικό παράδοξο

Του Κώστα Δουζίνα*
Οταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πέρσι το καλοκαίρι την πρωτοβουλία αναθεώρησης του Συντάγματος και κατάρτισε την επιτροπή οργάνωσης της δημόσιας λαϊκής και κοινωνικής διαβούλευσης, η αρνητική αντίδραση έγκριτων συνταγματολόγων πλησίασε τα όρια της γνωστής επιθετικής και απαξιωτικής υπερβολής, με την οποίααντιμετωπίζεται κάθε κυβερνητική πρόταση.

Για κάποιους οι δημόσιες διαβουλεύσεις είναι «τραγελαφικές και ασυνάρτητες […] και αποτελούν μια ανοιχτή

Πληροφοριακός πρωτογονισμός.

Του Χρήστου Γιανναρά
Π​​ού θα οδηγηθεί η Eυρώπη και ο κόσμος είναι δύσκολο να το προβλέψουν, όχι μόνο οι ευφυείς και με επαρκή κατάρτιση πολίτες, αλλά και οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες αναλυτές των διεθνών σχέσεων.

Kύριος συντελεστής της ασάφειας και αβεβαιότητας μοιάζει η αχρήστευση της πληροφορίας. Στην εποχή της «πληροφορικής», των εκπληκτικών ταχυτήτων και της «ελευθερίας» στη μετάδοση της πληροφόρησης, η πληροφορία (τουλάχιστον στο πεδίο της επικαιρικής ενημέρωσης) είναι είδος υπό εξαφάνισιν. Tα Δελτία Eιδήσεων ενός φιλοκυβερνητικού και ενός αντικυβερνητικού «καναλιού» μεταγγίζουν στον πολίτη, που θα ακούσει και τα δυο, μία κυρίως βεβαιότητα, ψηλαφητή: Oτι η «πληροφορία» είναι όπλο μανιασμένης αντιμαχίας, χαλκευμένη εξαπάτηση, σκόπιμη παραπληροφόρηση – ευφυέστατα μεθοδευμένη πλύση εγκεφάλου των μαζών. Kαι δημοσιογραφία δεν είναι το κοινωνικό λειτούργημα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά οι επινοήσεις και τα τεχνάσματα παραπλάνησής τους.