ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Β. Νουλέζας : "Στην Πιερία κανένα σχεδόν ΜΜΕ δεν τολμά να καταγγείλει οποιοδήποτε σκάνδαλο... Τα δεδομένα αλλάζουν τα μπλογκς"...


Στην Πιερία κανένα σχεδόν ΜΜΕ δεν τολμά να καταγγείλει οποιοδήποτε σκάνδαλο σχετίζεται με τη άσκηση δημόσιας εξουσίας, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος ή οικονομικής ατασθαλίας σε δημόσια υπηρεσία ή περιστατικό διαφθοράς, ενώ αυτές οι υποθέσεις απασχολούν ήδη την ποινική δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ. Έχει εγκαθιδρυθεί κλίμα τρομοκρατίας που ενισχύθηκε με καταδίκες δημοσιογράφων.
Τα δεδομένα αλλάζουν τα μπλογκς.
Βασίλης Νουλέζας 
Δικηγόρος

Πνύκα φέρεται η θέση - περιοχή όπου συνεκαλείτο η Εκκλησία του Δήμου, των Αθηναίων

2/1/2012 Με το όνομα Πνύκα φέρεται η θέση - περιοχή όπου συνεκαλείτο η Εκκλησία του Δήμου, δηλαδή η Συνέλευση των Αθηναίων στην αρχαιότητα από τον 6ο μέχρι το τέλος του 4ο αιώνα . Βρίσκεται δυτικά τής Ακρόπολις και μεταξύ των ακραίων υψωμάτων, του λόφου των Νυμφών (βόρειο άκρο) και λόφου των Μουσών ή Φιλοπάππου (νότιο άκρο).

2/1/2012 Ο Ναός του Ηφαίστου ( Θησείο) είναι ένας από τους πλέον διατηρημένους αρχαίους ναούς του ελληνικού χώρου. Ήταν αφιερωμένος στο θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Βρίσκεται στην περιοχή του Θησείου, που πήρε το όνομά του λόγω της παλιάς, σήμερα αναθεωρημένης απόδοσης του ναού στο Θησέα. Ο ναός του Ηφαίστου είναι προσβάσιμος για το κοινό, καθώς αποτελεί τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς.!

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θεμελιώθηκε στις 28 Ιουνίου του 1842, δύο χρόνια πριν από την ίδρυση του πρώτου Αμερικανικού Αστεροσκοπείου στο Χάρβαρντ.Χτισμένο  στο Λόφο των Νυμφών, έναν από τους επτά λόφους που δεσπόζουν στην πόλη των Αθηνών...!
Από το αρχαίο "βήμα" του ιερού χώρου αυτού αγόρευσαν σπουδαίοι πολιτικοί, στρατηγοί και ρήτορες όπως ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής φωτο, ο Δημοσθένης , ο Αισχίνης κ.ά.
Από την πνύκα. Στο βάθος  ο Λυκαβηττός δεξιά η ακρόπολη…! 
2/1/2012 Η Έλενα ο Παύλος και ο Κων/νος  
αγόρευσαν επίσης στην Πνύκα!!!!!!!!!!!

2/1/2012  Από το αρχαίο "βήμα" του ιερού χώρου αυτού αγoρεύουν... σπουδαίοι... τουρίστες...!!! 
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

2/1/2012 Το Ωδείο του Ηρώδη Αττικού!!!!

 Eυρύτερα γνωστό ως «Ηρώδειο», βρίσκεται στη Νότια κλιτύ της Ακρόπολης, επί της σημερινής οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η είσοδος γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Καθώς ο χώρος βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη.
2/1/2012   Το ωδείο, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως για μουσικές εκδηλώσεις, ήταν στεγασμένο και είχε συνολική χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Αποτελoύσε στιβαρή κατασκευή, της οποίας, όμως, η τοιχοποιία δεν ήταν συμπαγής. Πωρολιθικές λιθόπλινθοι διαμόρφωναν τις δύο όψεις των τοίχων, ενώ το εσωτερικό ήταν γεμισμένο με ακατέργαστους λίθους...!!!
2/1/2012  Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

1/1/2012 Συνεχιζονται τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα στην Αθήνα!!!


 Στον Δήμο Αθηναίων συνεχίζετε το άρωμα των γιορτινών εκδηλώσεων στο Ζάππειο και στον Εθνικό κήπο.

Στο «Θόλο Θεαμάτων» εναλλακτικοί θίασοι παραμυθάδων  παρουσιάζουν μουσικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα για τους μικρούς μας φίλους έχει στηθεί ο «Μουσικός Θόλος» και ψυχαγωγή τα παιδιά με μουσική και κινητικά και ρυθμικά παιχνίδια.

Φυσικά την παράσταση κλέβουν η χριστουγεννιάτικη φάτνη, με φυσικού μεγέθους φιγούρες, το γνωστό καρουζέλ και το σκεπαστό παγοδρόμιο.

Οι εκδηλώσεις στο Ζάππειο θα παραμείνουν ως τις 6 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 10.00 ως τις 21.00
1/1/2012Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

1/1/2012 Στην Αθήνα μεσ το κέντρο ο «λαχανόκηπος» ενος Πόντιου Μακεδόνα.!!!

Στην Αθήνα μεσ το κέντρο επισκεφτήκαμε την ταράτσα ο «λαχανόκηπος»  τον Πόντιο Μακεδόνα,  κύριο Χρήστο. Η εικόνα του λαχανόκηπου αντιπροσωπεύει τις άκρες των αόρατων νημάτων της επαφής μας με την φύση. Για τον σημερινό άνθρωπο της πόλης, η άκρη του νήματος αυτής της πολύτιμης επαφής, για τον Πόντιο κύριο Χρήστο δεν αρχίζει και τελειώνει στην λαϊκή της γειτονιάς του...!!! 
Γεφύρωσε το χάσμα που άνοιξε η αστικοποίηση και να ξαναβρήκε τον φυσικό του βηματισμό. Δεν χρειάζονται πολλά. Αγάπη για τα φυτά και όρεξη να κάνετε παρέα μαζί τους. 

Για να καλλιεργήσετε λαχανικά, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ολόκληρο λαχανόκηπο. Αρκούν μερικά τετραγωνικά μέτρα για να έχετε λαχανικά όλον τον χρόνο, όπως  μάς είπε ο κύριος Χρήστος..!!!

 
1/1/2012 Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.
Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις. Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο -; φάος = άλογο που γυαλίζει).
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος