ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΠΙΝΟ Βέλγιο - Ελλάδα 1-1


Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες έφυγαν υπερήφανοι από τις Βρυξέλλες, παίρνοντας ηρωική ισοπαλία (1-1) απέναντι στο αήττητο Βέλγιο! Στο 89' ισοφαρίστηκε η Εθνική, που τελείωσε το ματς με εννιά παίκτεςΒέλγιο - Ελλάδα 1-1
Ναι το έργο ήταν δύσκολο. Παίζαμε σε μία έδρα που δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Κόντρα σε μια ομάδα που είναι πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη. Κι όμως. Στην world class ομάδα του Βελγίου, είχαμε ένα σύνολο με πλάνο και πάθος το οποίο είχε τις δικές του μονάδες «παγκόσμιας κλάσης». Μανωλάς, Παπασταθόπουλος. Αμυντικοί

Η αγωγή των νέων στην Αρχαία



Η αγωγή των νέων στην αρχαία Αθήνα είναι παρόμοια με την αγωγή των νέων σε άλλες ελληνικές πόλεις, με εξαίρεση την Σπάρτη. Απλώς γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αγωγή των Αθηναίων νέων, γιατί η αρχαία Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα αποτελεί γενικότερο πρότυπο σε αυτό το βιβλίο.



Στην αθηναϊκή οικογένεια, την αγωγή αναλάμβανε ο πατέρας ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της οικογενείας. Μπορούσε, όμως, η αγωγή να ανατεθεί σε άλλους. Μέχρι τα 7 τους έτη τα αγόρια και τα κορίτσια μεγάλωναν μαζί στον γυναικωνίτη και έπαιζαν μαζί διάφορα ευχάριστα παιχνίδια. Από τα 7 τους έτη τα αγόρια, με τη συνοδεία του παιδαγωγού, πήγαιναν στο σχολείο. Ο παιδαγωγός ήταν ένας ηλικιωμένος και έμπιστος δούλος της οικογενείας. Σε ό,τι αφορά τα κορίτσια, αυτά έμεναν στο σπίτι και η μητέρα τους τα δίδασκε ανάγνωση, γραφή, μουσική, χορό και την οικοκυρική τέχνη.

Ο ρόλος των ΗΠΑ, η στάση του ΔΝΤ και η αξιολόγηση.



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) βρίσκεται αντιμέτωπο με μια νέα, επιφυλακτική στάση των ΗΠΑ έναντί του, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και το μέλλον του ελληνικού προγράμματος. 

Οπως εκτιμούν αναλυτές, η κυβέρνηση Τραμπ πιθανώς να
υιοθετήσει μία πιο σκληρή στάση έναντι της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην καθυστέρηση της αξιολόγησης μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο.

Ερντογάν κατά Ευρωπαίων: Δικτάτορας εγώ; Φασίστες αυτοί.

Νέα επίθεση κατά της Ευρώπης και των ηγετών της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τελευταίος επισήμανε ότι όσο εκείνοι τον αποκαλούν δικτάτορα, τόσο αυτό αυτός θα συνεχίσει να τους αποκαλεί φασίστες.

«Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά
ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί. Μην το εκλάβετε ως επίθεση, αλλά εγώ θα εξακολουθήσω να τους αποκαλώ φασίστες, για όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα», δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση ο κ.Ερντογάν και πρόσθεσε