ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

NYXTOBATHS: Το ΔΝΤ πιέζει την Ελλάδα για ελεγχόμενη χρεοκοπία....

NYXTOBATHS: Το ΔΝΤ πιέζει την Ελλάδα για ελεγχόμενη χρεοκοπία....: ".fullpost{display:inline;} Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, το ΔΝΤ πιέζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για άμεση αναδιάρθρω..."

NYXTOBATHS: Μπράβο στον Γιώργο Παπαδάκη που επιτέλους έβγαλε τ...

NYXTOBATHS: Μπράβο στον Γιώργο Παπαδάκη που επιτέλους έβγαλε τ...: " Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιώργο Παπαδάκη που επιτέλους, έδωσε τηλεοπτικό χρόνο στον Μίκη Θεοδωράκη. Έπρεπε ο Γιώργος Παπαδάκης,&nb..."

NYXTOBATHS: Παντού υπάρχει ένας............

NYXTOBATHS: Παντού υπάρχει ένας............: " Φοβερή, μοναδική, τέλεια... γκριμάτσα!! Όσο και να θες να προσέξεις την εικονιζόμενη πανέμορφη Βάσο Βιλέγκας με το ωραίο ρούχο, ο τύπ..."

NYXTOBATHS: Ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός, έμεινε το σπίτι στο...

NYXTOBATHS: Ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός, έμεινε το σπίτι στο...: " Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο πλειστηριασμός για το πατρικό του Τόλη Βοσκόπουλου, το σπίτι όμως παραμένει ακόμα στην ιδιοκτησία του..."

NYXTOBATHS: 57,7% πιθανότητες να υποχρεωθούμε σε χρεοκοπία

NYXTOBATHS: 57,7% πιθανότητες να υποχρεωθούμε σε χρεοκοπία: " Η Ελλάδα παρέμεινε πρώτη στον κατάλογο με τα κράτη που έχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να κηρύξουν πτώχευση στα επόμενα πέντε χρ..."

NYXTOBATHS: 12 μήνες καμπάνα στον Ψωμιάδη και Τίθεται σε αργία...

NYXTOBATHS: 12 μήνες καμπάνα στον Ψωμιάδη και Τίθεται σε αργία...: " Με την τοποθέτηση του εισαγγελέα που ζήτησε να κριθεί ένοχος. Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταδικαστεί πρωτόδ..."

ΚΡΑΧΤΗΣ: Ο Κυριάκος του τελικού!

ΚΡΑΧΤΗΣ: Ο Κυριάκος του τελικού!: "Τετάρτη 06 Απριλίου 2011 Τον γνωρίσαμε στον Ολυμπιακό ως ένα ψηλό παιδί με κόκκινα μάγουλα που θα μπορούσε να κάνει ...."

ΚΡΑΧΤΗΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥ...

ΚΡΑΧΤΗΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥ...: "Τετάρτη 06 Απριλίου 2011Κρίτων Αρσένης: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τις περιοχές Natura..."

ΚΡΑΧΤΗΣ: Τελευταία ελπίδα το ΕΣΠΑ

ΚΡΑΧΤΗΣ: Τελευταία ελπίδα το ΕΣΠΑ: " Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 Χιλιάδες ευρήματα και αντικείμενα που αποκαλύπτουν την ιστορία της Μακεδονίας, από την νεολιθι..."

ΚΡΑΧΤΗΣ: Έπεσε η Πορτογαλία: πώς έφτασε στην ανάγκη του ΔΝΤ...

ΚΡΑΧΤΗΣ: Έπεσε η Πορτογαλία: πώς έφτασε στην ανάγκη του ΔΝΤ...: " Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 Με δραματικό διάγγελμα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ανακοίνωσε οτι η χώρα ζητά τη στήριξη της ΕΕ..."

ΚΡΑΧΤΗΣ: Πώς κλείδωσε η αντιπροεδρία Βενιζέλου στον ανασχημ...

ΚΡΑΧΤΗΣ: Πώς κλείδωσε η αντιπροεδρία Βενιζέλου στον ανασχημ...: "Πέμπτη 7 Απριλίου 2011Με στοχευμένες κινήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να κατάφερε να κλειδώσει την αντιπροεδρία στον επικείμενο ανασχη..."

ΚΡΑΧΤΗΣ: Η κοροϊδία της αναδιάρθρωσης

ΚΡΑΧΤΗΣ: Η κοροϊδία της αναδιάρθρωσης: "Παντελής ΚαψήςΠέμπτη 7 Απριλίου 2011 Η νέα καραμέλα ονομάζεται «αναδιάρθρωση του χρέους». Η οποία, κατά τα φαινόμενα, θα μας επιτρέψει ..."

ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ: Καταδίκη Ψωμιάδη. Εκπίπτει του αξιώματος και αποχα...

ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ: Καταδίκη Ψωμιάδη. Εκπίπτει του αξιώματος και αποχα...: "Καταδικάστηκε όπως πληροφορούμαστε από το δικαστήριο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε ένα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή. Η ποινή αφορά την υ..."

ΚΡΑΧΤΗΣ: Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Η επόμενη ημέρα

ΚΡΑΧΤΗΣ: Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Η επόμενη ημέρα

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Παύεται από Περιφερειάρχης ο Ψωμιάδης μετά την κατ...

Νέα Δίου - Ολύμπου - Ελλάδας: Παύεται από Περιφερειάρχης ο Ψωμιάδης μετά την κατ...: "Από το Kentrinews:http://www.kentrinews.gr/?p=2450 Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγο από το δικαστήριο ο Π. Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του..."

ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ

ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 3 Ο Κ. ΣΑΒΙΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ
ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ  ΟΧΗΣΤΡΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ  ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕΣΤΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
7 April 2011 • 12:04 am 52. ,5). Η παράδοση κάνει λόγο, επίσης, ότι ο Ορφέας πρέπει να γεννήθηκε, να έζησε ή να πέθανε εδώ ή στη γειτονική πόλη της Πίμπλειας.
Η πόλη βρισκόταν, σύμφωνα με το Στράβωνα, στους πρόποδες του Ολύμπου κοντά στην Πίμπλεια που με τη σειρά της ήταν κοντά στο Δίον.
Η ίδια πηγή αναφέρει, επίσης, ότι ήταν κτισμένα “εν τω Ολύμπω” και μάλιστα στο νοτιότερο τμήμα, εκεί που το βουνό στρίβει από τη θεσσαλία και κοιτά προς Μακεδονία.
Η αρχαία πόλη καταστράφηκε ολοκληρωτικά όταν πλημμύρισε ο χείμαρρος Συς. Λείβηθρα πόλις Πιερίας όθεν ήν Ορφεύς » «Τάχα δ’ εν ταις πολυδένδρεσσιν Ολύμπου θαλάμοις ενθ’ ποτ’ Ορφεύς κιθαρίζων σύναγεν θένθρεα μούσαις δύμαγεν θήρας αγρώτας»(Βάκχαι Ευριπίδης)
Τα Λείβηθρα ήταν μια αρχαία πόλη, όπως και το Δίον και η Πίμπλεια, κοντά στον Όλυμπο.
Τις τρεις αυτές πόλεις, τις δένουν στενά αρχαιότατοι μύθοι των εννιά Μουσών και του Ορφέα, που, όπως φαίνεται, ήταν αποτέλεσμα ενός κοινού σκηνικού που πρόσφερε ο πολύπτυχος Όλυμπος στα αρχαιότατα φύλα που εγκαταστάθηκαν στα χαμηλά του υψώματα..
Ο «αιώνιος έφηβος» γεννήθηκε, και πέθανε, στην περιοχή των Λειβήθρων μιαν αρχαιότατη εποχή, πριν ακόμα φύγουν οι Θράκες από την Πιερία.
Γνωρίζουμε ότι τα Λείβηθρα πρέπει να ήταν κοντά στα ολύμπια δώματα όπου κατοικούσαν οι Μούσες – κοντά σε μια πηγή – όπου εσύχναζαν – και σε τέτοιο περιβάλλον που θα μπορούσε ίσως να είχε θρέψει τους μύθους για τα αερικά και τον Ορφέα



ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ




7 April 2011 • 12:04 am 52. ,5). Η παράδοση κάνει λόγο, επίσης, ότι ο Ορφέας πρέπει να γεννήθηκε, να έζησε ή να πέθανε εδώ ή στη γειτονική πόλη της Πίμπλειας. Η πόλη βρισκόταν, σύμφωνα με το Στράβωνα, στους πρόποδες του Ολύμπου κοντά στην Πίμπλεια που με τη σειρά της ήταν κοντά στο Δίον.
Η ίδια πηγή αναφέρει, επίσης, ότι ήταν κτισμένα “εν τω Ολύμπω” και μάλιστα στο νοτιότερο τμήμα, εκεί που το βουνό στρίβει από τη θεσσαλία και κοιτά προς Μακεδονία.
Η αρχαία πόλη καταστράφηκε ολοκληρωτικά όταν πλημμύρισε ο χείμαρρος Συς.
Λείβηθρα πόλις Πιερίας όθεν ήν Ορφεύς » «Τάχα δ’ εν ταις πολυδένδρεσσιν Ολύμπου θαλάμοις ενθ’ ποτ’ Ορφεύς κιθαρίζων σύναγεν θένθρεα μούσαις δύμαγεν θήρας αγρώτας»(Βάκχαι Ευριπίδης)
Τα Λείβηθρα ήταν μια αρχαία πόλη, όπως και το Δίον και η Πίμπλεια, κοντά στον Όλυμπο. Τις τρεις αυτές πόλεις, τις δένουν στενά αρχαιότατοι μύθοι των εννιά Μουσών και του Ορφέα, που, όπως φαίνεται, ήταν αποτέλεσμα ενός κοινού σκηνικού που πρόσφερε ο πολύπτυχος Όλυμπος στα αρχαιότατα φύλα που εγκαταστάθηκαν στα χαμηλά του υψώματα..
Ο «αιώνιος έφηβος» γεννήθηκε, και πέθανε, στην περιοχή των Λειβήθρων μιαν αρχαιότατη εποχή, πριν ακόμα φύγουν οι Θράκες από την Πιερία.
Γνωρίζουμε ότι τα Λείβηθρα πρέπει να ήταν κοντά στα ολύμπια δώματα όπου κατοικούσαν οι Μούσες – κοντά σε μια πηγή – όπου εσύχναζαν – και σε τέτοιο περιβάλλον που θα μπορούσε ίσως να είχε θρέψει τους μύθους για τα αερικά και τον Ορφέα