ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις: «Ασπίδα» προστασίας από Μέρκελ σε Σόιμπλε και ΔΝΤ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αξιολόγησης και της παρουσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, μετά τη συνάντηση της Αγκ. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες από το Βερολίνο λένε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος εκτός από τον 'πάγο' που έβαλε
στην πολιτική λύση, παραπέμποντας την Ελλάδα στους Θεσμούς και το Eurogroup, φέρεται να

Εσπασε το «φράγμα» των 5.000 πλοίων.


Ακόμη πιο ισχυρή έγινε τη χρονιά που πέρασε η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Petrofin Research, ο συνολικός αριθμός των πλοίων που ελέγχουν οι Έλληνες εφοπλιστές έφθασε αισίως στα 5.230 από 4.909 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (+321), και πλέον κατέχουν το 16,36% του παγκόσμιου στόλου απο 16,05% το 2015 και 15,41% το 2014.

Παράλληλα, αύξηση κατά 10,26% σημείωσε η συνολική χωρητικότητα του
ελληνόκτητου στόλου, φθάνοντας στα 361.934.047 DWT, ενώ μειωθηκε και ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου στα 12,19 έτη από 12,73 έτη το 2015, ενδεικτικό της δυναμικής που εξακολουθεί να έχει η ελληνική ναυτιλία.

Οι Φιλοσοφικές αντιλήψεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου


"Αλέξανδρος την Ιλιάδα αρετής εφόδιον ενόμιζε" 
 - Πλούταρχος -

Είναι γνωστό ότι έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τον Αλέξανδρο,χρησιμοποιώντας σαν κυριώτερες πηγές τον Πλούταρχο και τον Αρριανό. Εχουν διατυπωθεί πολλές και διαφορετικές " ερμηνείες " για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου. Αυτές οι ερμηνείες, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, τη θρησκευτική αντίληψη, την ψυχολογική και τη χρονική απόσταση του συγγραφέα, ποικίλουν σε τεράστιο βαθμό. Ετσι άλλοι τον θεοποιούν και άλλοι τον κατακρίνουν.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η πώληση του Hilton. Οι νέοι ιδιοκτήτες




Η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., (με μετόχους την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και την D-Marine Investments Holding B.V.) ανακοίνωσε ότι ... 
 
 
 
  

 
 
 
 
 
προχώρησε σήμερα, στην ολοκλήρωση της αγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού (97,3%) που κατείχε η Alpha Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις Α.Ε. 



Το συνολικό έσοδο για την Alpha Bank από τη συναλλαγή ανέρχεται στο ποσό των143,3 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (Ευρώ 67,2 εκατ.),. ενώ όπως ανακοίνωσε η Αlpha Bank πρόκειται ουσιαστικά για την ολοκλήρωση της σχετικής έγκρισης από