ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

«Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος και να υψώνεις τη γροθιά».



«Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στους υποστηρικτές του, στους χώρους της πρώην βιο

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Ο άκρατος φιλελευθερισμός είναι από τη φύση του ολιγαρχικός, καθόσον σε ένα τέτοιο καθεστώς απόλυτης οικονομικής ελευθερίας στο τέλος επικρατούν οι ισχυροί του πλούτου και οι παρατρεχάμενοί τους, ανεξαρτήτως προσωπικής αξίας και ατομικών δικαιωμάτων.

Ο κομμουνισμός είναι από τη φύση του ολοκληρωτικός, καθόσον
δεν ανέχεται καμία οικονομική ελευθερία, ανάδειξη προσωπικής αξίας και ατομικά

Η Ε.Ε. προετοιμάζεται για την ενεργοποίηση του «Άρθρου 50».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προετοιμάζονται για την έναρξη του Brexit, εν μέσω ενδείξεων πως η Τερέζα Μέι μπορεί να ενεργοποιήσει το «Άρθρο 50» ακόμα και την Τρίτη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, κατά τη διάρκεια της
συνάντησης των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, οι ηγέτες ενημερώθηκαν πως το Λονδίνο αναμένεται να πυροδοτήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα.

«Βόμβα» ΣτΕ στους ελέγχους των επιχειρήσεων.

Στο αρχείο πιθανόν να μπουν εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις μετά την απόφαση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική του Δημοσίου να παρατείνει συνεχώς το δικαίωμά του να ελέγχει φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το θέμα ωστόσο παραπέμπεται για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί για την

Γίναμε Βουλγαρία στην αγοραστική δύναμη.


Η Eurostat έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει αυτό που βιώνουν οι Έλληνες καθημερινά τα τελευταία χρόνια της κρίσης: ότι μέρα με τη μέρα η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται και ότι όλο και ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού είναι πιο ευάλωτες στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εκτός από τους γνωστούς δείκτες φτώχειας, υπάρχουν και