ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013


Οι "Γαλάζιες Σημαίες" 2013 στη Χαλκιδική - Κριτήρια και τρόπος βράβευσης

Γαλάζιες σημαίες στη Χαλκιδική: 
Ιερισσός Δημοτική 1, Ιερισσός - Δημοτική 2, Ιερισσός Δημοτική 3, Καμπούδι 1, Καμπούδι 2, Καμπούδι 3, Ουρανούπολη 1, Ουρανούπολη 2, Ουρανούπολη 3, Άγιος Παύλος, Πόρτο Άγιο, Νέα Ρόδα 2, Στρατώνι, Κάμπος, Σάρτη 1, Συκιά, Τορώνη, Αρμενιστής, Πλατανίτσι, Πόρτο Καρράς 1, Πόρτο Καρράς 2, Ελιά 2, Μακριά Λαγγάδα, Λαγόμανδρα, Σάνη 2, Σάνη 3, Κρυοπηγή 2, Κρυοπηγή 4, Ελαιώνας, Νέα Ποτίδαια.
Μαρίνες της Χαλκιδικής με Γαλάζια Σημαία:
Της Σάνης και του Πόρτο Καρράς.



"Μ' αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή!"...




Μετά την θυσία των 300 και την τελική νίκη των Περσών στη μάχη των Θερμοπυλών, τα περσικά στρατεύματα βαδίζοντας προς τον νότο αναζητώντας τον υπόλοιπο Ελληνικό στρατό, πληροφορήθηκαν ότι οι Έλληνες βρίσκονταν στην Ολυμπία, για την τέλεση της έβδομης Ολυμπιάδας.
Σε ελεύθερη απόδοση ο διάλογος μεταξύ του Ξέρξη και του αυλικού του ήταν έτσι:...
- Πού βρίσκονται Έλληνες τώρα; 
- Στην Ολυμπία είναι. Εκεί έχουν μαζευτεί όλοι τους. 
- Και τι κάνουν εκεί; 
- Αθλητικούς αγώνες. 

ΙΧΩΡ



Έχω τονίσει και αναφερθεί πολλές φορές στην Μυθολογία/Μυθοϊστορία των Προγόνων μας….ο μέγιστος Παιδαγωγός προς όλους ΗΜΑΣ…..όπου με προτροπή έρευνα και κατανόηση της «κρυφής» αλλά και φανερής Γνώσης…θα βγάλουμε τα εξαγόμενα συμπεράσματα….που έχουν έτσι κι αλλιώς διαχρονική αξία και ισχύ…μιας διδασκαλίας του Θείου Φωτός …η οποία διαπαιδαγώγηση....μας προέρχεται εκ του Χείρωνος Κενταύρου….υπό του Απόλλωνος(θεού του αμιγούς Φωτός)….όπου ο Χείρων συνδέει και πάλι τον ίππο….δηλαδή το ΑΛΟΓΟΝ μέρος της Ψυχής….με τη φώτιση του Παιωνίου Προτύπου: «Εν δε Απόλλων». Η δε Παιωνία Αθηνά εναποθέτει μόνον την χείρα της εις την κεφαλή του….δείγμα μεταβιβάσεως των συμβουλευτικών Σοφών και Θεραπευτικών της ιδιοτήτων.
Ο Απόλλων….είναι προστάτης της Υγείας….και κατευθύνει ορθώς τον ιππόμορφο Χείρωνα στην απόκτηση των θείων Του Ιδιοτήτων….δηλαδή της Παιωνίας Θεραπευτικής Τέχνης….της ΜΟΥΣΙΚΗΣ…δηλαδή την καθ’ ολοκληρίαν Πνευματική επίδοση και μόρφωση…της Μαντικής ικανότητος και της Τοξοβολίας.

ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Κάποτε αυτά τα έκαναν στους 'Έλληνες . . .


Σταχυολόγηση στοιχείων μίσους και φανατισμού κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ
Τα παρακάτω ψάλλονται στις εκκλησίες Κυριακή των Βαΐων.
Οι σύγχρονοι Έλληνες θεωρούν, ότι «το Πάσχα είναι Ελληνική γιορτή». Το Πάσχα όμως, ήταν και είναι σημαντικότατη Εβραϊκή γιορτή, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα και την Ελληνική παράδοση. Επί πλέον δεν πρόκειται περί γιορτής αγάπης, όπως προπαγανδίζουν, αλλά περί γιορτής μίσους, ρατσισμού και απειλών.

Εκατοντάδες αθλητές στο 10ο διεθνές τουρνουά τζούντο «ΟΛΥΜΠΟΣ CUP», στο Λιτόχωρο



ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ, ΘΕΑΜΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ & ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.
 


   Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, συνοδών και παραγόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 28/4/2013 στο κλειστό γυμναστήριο Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Πύρρος Δήμας», το 10ο διεθνές τουρνουά τζούντο «Όλυμπος Cup». 

 

Κυκλοφοριακή αγωγή με ποδήλατα από τους ελεύθερους ποδηλάτες της Λεπτοκαρυάς.



Οι ποδηλάτες της Λεπτοκαρυάς το έχουμε ξαναγράψει στοblog είναι ωραία άτομα και συνειδητοποιημένα. Ενδιαφέρονται για την την καθημερινότητα όλων μας.    Στα ενδιαφέροντα  τους οι ποδηλατοδρόμοι στην πόλη !!!Κυκλοφοριακή αγωγή με ποδήλατα διοργανώθηκε το σαββατοκύριακο στο πρώτο δημοτικό σχολείο της Λεπτοκαρυάς από τους ελεύθερους ποδηλάτες της Λεπτοκαρυάς. Όχι  μόνο θεωρητικά δια της ανάγνωσης εγχειριδίων αλλά και πρακτική στο ειδικό πάρκο το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν . Την μεγάλη σημασία της χρήσης του ποδηλάτου, έχουν κατανοήσει οι ελεύθεροι ποδηλάτες της Λεπτοκαρυάς! Σήμερα έμαθαν τους μικρούς  να οδηγούν ποδήλατο και όχι να παίζουν με το ποδήλατο .Για να μην ξεχνιόμαστε αδέλφια !!!Η πόλη πάει μπροστά με το ποδήλατο!!!Το είπε πριν λίγα χρόνια ένας δήμαρχος και τον έπαμε χαζό!!! Όπως γίνεται χρόνια τώρα και στην Ευρώπη αυτό από την προσχολική ακόμα ηλικία η Τροχαία με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαθαίνουν στα παιδιά να οδηγούν ποδήλατο και μάλιστα τους χορηγούν και το ανάλογο δίπλωμα.!