ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ORFEASLEIVITHRA OLYMPOS


ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ


Νίκος Παπάζογλου - Ο Μανδραγόρας


Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη στην...Τουρκία...






Η ΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ...

Ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν αρχαίοι κάτοικοι του Αιγαίου…
Στην πόλη Μούγλα, στις ακτές του Αιγαίου, αναγέρθηκε άγαλμα του ιδρυτή της ιατρικής επιστήμης, Ιπποκράτη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της πόλης αυτής.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν χθες στα...

πλαίσια των « έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας.


Τάσεις στα φορέματα για την άνοιξη-καλοκαίρι 2012



Τα φορέματα είναι από τα πιο βολικά ρούχα για την άνοιξη. 
Ποιες είναι λοιπόν οι τάσεις σε αυτά;

1. Αέρινα maxi
2. Υφάσματα που
λάμπουν. Glitter dresses
3. Floral
4. Ασύμμετρα
5. Δαντελωτ
6. Ολόλευκα
7. Σούρες και φρου φρου


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Φ




[Από τους ναυτίλους του Αιγαίου ως τον κοχλία του ιωνικού κίονα, το βήμα ανέλιξης ήταν ο περιβόητος αριθμός Φ]
[Οχι μόνο η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι αλλά και οι πλέον δημοφιλείς σήμερα σταρ του σινεμά διαθέτουν αναλογίες προσώπου συμβατές προς τον Χρυσό Κανόνα]

H ύπαρξη «πεφωτισμένων ομάδων» οι οποίες διαφύλαξαν μέσα στους αιώνες την «απαγορευμένη γνώση» είναι ένα ελκυστικό σενάριο για τους ανθρώπους κάθε εποχής και φυσικά της δικής μας. Ετσι, οι υπερσύγχρονοι νανοσωλήνες μπορεί να έχουν αρχαίες ρίζες.

Η εκλαΐκευση της επιστήμης και της τεχνολογίας πέρασε από πολλά κόσκινα, από τα χρόνια του Ιουλίου Βερν ως σήμερα. Αναμφίβολα όμως ένας αναγνώστης της προηγούμενης γενιάς νιώθει σοκαρισμένος από την απίστευτη ανατροπή που αυτή γνωρίζει την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα: αντί να εστιάζει τον μεγεθυντικό φακό της στο μέλλον, γυρίζει με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πιο σκοτεινό παρελθόν.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ




"Hellinic Quest" λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CΝΝ άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. 


Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας o Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: "Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητα της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει". Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν αρχαία ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων". Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι "Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως".

ΗΡΩΕΣ!!!!!!!!!!!!


ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ -


ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

Διαμαρτυρία κατά της ACTA στις 24/3





Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!

Ποιο μουσείο είχε τους περισσότερους επισκέπτες για το 2011;








Κάθε χρόνο οι διοικούντες τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να δουν τον χώρο πολιτισμού που διαχειρίζονται στην κορυφή της σχετικής λίστας του διάσημου περιοδικού για τις Τέχνες, Art Newspaper.


Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες για το 2011 ήταν το Λούβρο. Περίπου 8,9 εκατ. άνθρωποι πέρασαν τις πύλες του, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σχέση με το 2010.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και το Βρετανικό στην Τρίτη.