ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κυριακή της Ορθοδοξίας – Οι κατάρες της Εκκλησίας κατά των Ελλήνων και του ελληνικού πνεύματος Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=2654#ixzz1o6qMiwxU





Κύριο θέμα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας είναι η νίκη των εικονολατρών επί των εικονομάχων και ταυτόχρονα ο αναθεματισμός των Ελλήνων. Οι αναθεματισμοί αυτοί ψέλνονται από το 788 μέχρι σήμερα τόσο από τους ιερείς της ορθοδοξίας όσο και από τους παριστάμενους, την Α΄ Κυριακή της Σαρακοστής. Συντάχθηκαν κατά την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας κατά την οποία προέδρευσε ο Κωνσταντίνος ο ΣΤ’ και η μάνα του Ειρήνη η Αθηναία, το 787, στην οποία παρευρέθηκαν 367 συνοδικοί επίσκοποι. Η οριστική αναστήλωση των εικόνων έγινε από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα (το 842).
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι, ότι η νίκη των εικονολατρών, θεωρήθηκε κι ως νίκη έναντι των Ελλήνων που κατηγορούνταν ως…ειδωλολάτρες, ασχέτως αν οι πραγματικοί ειδωλολάτρες ήταν και είναι αυτοί που λατρεύουν άψυχες εικόνες, στις οποίες αποδίδουν μάλιστα και…θαυματουργικές ιδιότητες (ο τσαρλατανισμός σ’ όλο του το μεγαλείο).

Γιορτάστηκε πάλι χθες ο Λάζαρος στη Λεπτοκαρυά


 Στο κέντρο μποέμ . η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς όπως κάθε χρόνο  τίμησε το έθιμο ,ο Λάζαρος είναι μια γιορτή που συμμετέχουν σχεδόν μόνο γυναίκες, από την αρχαιότητα, εμπνέει σεβασμό στις γυναίκες.
Παλιότερα οι εκδηλώσεις εορτασμού ήταν πολλές και ποικίλες, ωστόσο σήμερα έχουν λησμονηθεί ως επί το πλείστον. σε ελάχιστες περιοχές, ενώ παλιότερα ήταν από τα πιο ζωντανά έθιμα και έδιναν ιδιαίτερο τόνο στις μικρές κοινωνίες.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ " ΣΕΝΙΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΙΟΡΙΤΕΣ" "Κων/νος Γιαντσιος"

Ο ΤΕΟ ΓΙΑΝΤΣΙΟ!!! ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΔΕΞΙΑ...!!!!!

ΤΕΟ!!!!

ΟΛΥΜΠΟΣ!!! 
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΓΚΟΥΝΟΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ...  
 ΚΑΙ Ο ΤΕΟ   ΓΙΑΝΤΣΙΟ!!! ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΔΕΞΙΑ...!!!!!

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;



Αν δεις καράβι στη στεριά, νινί θα τό'χει σύρει, τώρα ΚΑΙ με


 φωτο-ντοκουμέντα

Αναβίωση τοπικού εθίμου "ΛΑΖΑΡΟΥ"



Σήμερα : Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 20:30 στο οικογενειακό κέντρο ΜΠΟΕΜ θα γίνει η αναβίωση του τοπικού εθίμου του "ΛΑΖΑΡΟΥ". Προσκαλούνται όλες οι γυναίκες να έρθουν για διασκέδαση με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

News247.gr Ελλάδα Πολιτική Κατηγορούν Βελόπουλο για καταθέσεις 400.000 ευρώ στο εξωτερικό Αποκαλυπτικό δημοσίευμα με το Κυριάκο Βελόπουλο να έχει φυγαδεύσει στο εξωτερικό εμβάσματα 400.000 ευρώ. Διαβάστε τι απαντά για τις τραπεζικές του κινήσεις ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.


Σε πρωτοφανή αποκάλυψη προχωρά η εφημερίδα "Παρασκευή + 13", δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ακόμα όνομα που εν μέσω οικονομικής κρίσης φυγάδευσε στο εξωτερικό μεγάλο χρηματικό ποσό.
Μετά τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο που "έβγαλε" από ελληνικούς καταθετικούς λογαριασμούς ένα εκατομμύριο δολάρια και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου ότι "δεν υπάρχει Έλληνας βουλευτής που να έχει στείλει σε ξένες τράπεζες εμβάσματα", η εφημερίδα "Παρασκευή + 13" αποκαλύπτει ότι και βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, "έδιωξε" στο εξωτερικό 400.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πριν από λίγους μήνες ο βουλευτής που διατηρούσε, σύμφωνα με το "πόθεν έσχες" του, δύο λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, μετέφερε σχεδόν όλα του τα χρήματα, αλλά και άλλα που προέκυψαν πιθανότατα από άλλες πηγές (π.χ. πώληση ακινήτου) σε τράπεζα του εξωτερικού.
Το όνομα του Κυριάκου Βελόπουλου περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών, αλλά και συζύγων τους που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011 την περίοδο μάλιστα που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Την περίοδο αυτή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ με συγκεκριμένες τραπεζικές κινήσεις άδειασε τους λογαριασμούς του και μετέφερε σχεδόν όλα τα χρήματά του σε ευρωπαϊκή τράπεζα.
Το ζήτημα φαίνεται να αποκτά τεράστιες διαστάσεις, καθώς το ποσό των 400.000 ευρώ είναι πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του που σύμφωνα με το "πόθεν έσχες" που υπέβαλε στη Βουλή το 2010.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε στο "πόθεν έσχες" του ότι σε μία τράπεζα διατηρούσε 37.547 ευρώ, σε μία άλλη 46.106 ευρώ, ενώ τα μετρητά του ήταν 145.000 ευρώ. Δηλαδή, συνολικά οι τραπεζικές καταθέσεις, μαζί με τα μετρητά δεν ξεπερνούσαν τις 230.00 ευρώ.
Η ενέργεια μάλιστα αυτή έρχεται σε μία περίοδο που το κόμμα του κ. Βελόπουλου ήταν από τους πρωτεργάτες της στήριξης του μνημονίου, αλλά και των συνεχών εκκλήσεων να μην μεταφέρονται χρήματα στο εξωτερικό ή να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που διοχετεύτηκαν έξω με το ξέσπασμα της κρίσης.
Απάντηση - διάψευση διά στόματος του βουλευτή
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μιλώντας στο ellispoint.gr διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα λέγοντας: "Δεν έχω στείλει πουθενά 400.00 ευρώ, δεν έχω συνηθίσει να απολογούμαι για πράγματα που δεν έχω κάνει".
Πιο αναλυτικά, σε επίσημη ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: "Είναι 100.000 ευρώ το Μάρτιο και 100.000 τον Ιούνιο, τα οποία επεστράφησαν τον Αύγουστο.