ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η Αριστερά είναι νεκρή: Το κύμα δυσπιστίας σαρώνει τις γηράσκουσες δυτικές δημοκρατίες.

Του Ραφαέλ Γκλικσμάν *
Ήταν νέος, ωραίος, χαρισματικός. Μιλούσε στις μάζες, ανακάτευε τις ελίτ, έβρισκε με χαρακτηριστική ευκολία τις λέξεις, τους τόνους, τις χειρονομίες. Το μέλλον ήταν αυτός. Κι όμως, όχι. Το κύμα δυσπιστίας που σαρώνει τις γηράσκουσες δυτικές δημοκρατίες παρέσυρε κι αυτόν.

Ο σφριγηλός Ματέο Ρέντσι έπεσε
σε μια μέρα. Δεν θα σώσει την ευρωπαϊκή σοσιαλ-φιλελεύθερη Αριστερά. Τίποτα δεν μπορεί να τη σώσει, άλλωστε, γιατί είναι ήδη νεκρή. Ούτε οι ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για ένα άλλο «προοδευτικό» αστέρι, τον Εμανουέλ Μακρόν, θα αλλάξουν τίποτα: η πολιτική, ιδεολογική και φιλοσοφική κρίση του σοσιαλ-φιλελευθερισμού υπερβαίνει τα ζητήματα κάστινγκ. Και αποκαλύπτει κάτι τρομερό για μια

Μέρβιν Κινγκ: Η Βρετανία δεν μπορεί να μείνει στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Η Βρετανία πρέπει να αποφασίσει τη δική της μεταναστευτική πολιτική της και να σταματήσει να υποκρίνεται ότι αυτή είναι συμβατή με την παραμονή της στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, δήλωσε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ.

Ο Κινγκ δήλωσε στο BBC ότι οι υποστηρικτές και οι επικριτές της ΕΕ πρέπει να
αρχίσουν να βλέπουν το αποτέλεσμα την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit ως μία ευκαιρία.

Επαφές και συναντήσεις για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του Δίου - Ολύμπου


 
 Επαφές και συναντήσεις δίνουν και παίρνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στη Νότια Πιερία σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Δίου – Ολύμπου. Φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι ο...  








νυν δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Φαρμάκης, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, όπως και οι επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών συνδυασμών, ο Κώστας Δημητριάδης, η Κατερίνα Κουρίτα και ο Άρης Ρεμπατσιός. 
  Η έντονη κινητικότητα εδώ και κάμποσο καιρό του πρώην δημάρχου Δίου -

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας